Şimdi Ara

Mercedes X Class Ana Konu (Tanıtıldı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
7.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arkadaşlar, bu aracı bekleyenlerden biri de benim.. İlk duyurulduğundan beri yabancı kaynaklardan sıkı takipteyim.

Daha önce geçtiğimiz kış 4 aylık bir Amarok 3.0 TDİ V6 maceram olmuştu.. Türkiyede Amarok V6 yı ilk alanlardan biriyim.. 4ay binip sattım. Ara ara da arkadaşımın Yeni Hiluxu nu kullanıyordum. Yani pickuplara oldukça hakimim.

Amarok u satmamın sebebi aracın iç mekan olarak çok yetersiz olması,çok fazla donanım eksiği olması,kalitesiz noktalarının fazla olması,genel anlamda offroad a dayanıksız olmasıydı.. Hilux Offroad konusunda amarok a nebze dayanıklılık anlamında bir nebze iyi olsa da kullanım hissi olarak Amaroktan kötüydü.. Hilux kullanırken çok pickup kullanıyo hissiyatı var.. motor sesi çok kötü.. amarokda öyle değil daha otomobil hissiyatı vardı..

Şimdi X Class da da aynı hissiyatı bekliyorum. Bu araç 50% şehir kullanımı 50% arazi kullanımı için ideal bir pickup olabilir. Nissan Navaranın zaten offroad alt yapısı çok iyi bunu offroad la uğraşan herkes bilir.. Japon pickupları iyidir offroad da.. O yüzden aracı değerlendirirken sadece dizayn ve iç mekan anlamında değerlendirmek lazım. Offroadda başarılı olacağı şüphe götürmez bir gerçek.

İlk çıkan video ve fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla iç mekan otomobil gibi gayet başarılı olmuş.. Vites hariç herşey on numara gözüküyor. Bir de malzeme hissiyatı iyiyse bu sınıfta güzel bir yeri olur.

Fiyatlandırma konusunda ise ben genelde yanılmam.. Bu aracın giriş fiyatı 2.0 motorla 150 bin tl civarı olur. 350d 3.0 v6 motor gelirse eğer onunda fiyatı 180-190 bandında olacaktır. Ama asla 200 ü geçmez çünkü bu araçlardaki ötv miktarı zaten belli %4 gibi abuk bi rakam..

İlk açıklanan motorlarda 2.0 190ps gözüküyordu o gelirse eğer 150 bandında çok mantıklı bir araç olur. Vergi anlamında da üzmez.. 3.0 ın vergisi senelik 6000 tl çünkü.. Birde adblue derdi var 3.0 da..

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 6 Ağustos 2017; 15:5:13 >

• Motorların hepsi 2.3 litre. Navarayla aynı motorlar. Sadece 350d deki motor Mercedes motoru ve ondaki şanzıman da Mercedes(7G-Tronic).
  • Mercedes'in pickup modeli X Class'ın başlangıç fiyatı açıklandı. 129.000TL'den başlayan fiyatlar sanırım 4x2 Manuel...

Sabah'ın haberine aşağıdan ulaşabilirsiniz.https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/11/13/bes-yilda-ikiye-katlandi

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyüyen pick-up pazarı, son beş yılda ikiye katlandı. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre 2012'de 7 bin 739 adet olan pick-up satışları 2016'da 15 bin 54 adede çıktı. Yılın dokuz aylık döneminde ise 14 bin 750 adet pick-up satıldı. Yıl sonunda pick-up satışlarının 20 bin adedi zorlaması bekleniyor. Yılın ilk 9 ayında pick-up segmentinin lideri 3 bin 505 adetle Toyota Hilux modeli oldu. İkinci sırada 2 bin 490 adetle Mitsubishi L200, üçüncü sırada 2 bin 488 adetle Volkswagen Amarok bulunuyor. Pick-up modellerine ilginin en büyük nedeni vergi avantajına sahip olması. Yüzde 4'lük ÖTV oranı pick-up'lar fiyatlarını cazip kılıyor. Ayrıca, pick-up'ların hem arazide hem de şehir içinde kullanılabiliyor. Konfor özellikleri ve sürüş karakterleri binek otomobilleri aratmıyor. Büyük rekabetin yaşandığı pazarda Ford, Fiat, Mitsubishi, Toyota, Volkswagen, Isuzu, Ssangyong ve Nissan'ın pick-up modelleri bulunuyor. Mercedes-Benz de, pick-up pazarına kayıtsız kalamadı. Yeni pick-up modeli X-Class modelini Türkiye'de 129 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sundu. İlk etapta dört silindirli 2.3 lt (163 bg v 190 bg) motor seçenekleriyle ithal edilen X-Class'ın 6 silindirli 3.0 lt 258 bg gücündeki motor versiyonu ise 2018'in ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak.
    Mercedes X Class  Ana Konu (Tanıtıldı)

• merdeces işin bence iyice suyunu çıkardı. Pick-up yapmak da neyin nesi??
  • bunu yapma bari

Mercedes X Class  Ana Konu (Tanıtıldı)
  • bunlada koy yoluna girilmezki adam kiyamaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • navaranin aynisi distan. ici guzel olsada dag bayir icin alan olmaz o paralari verip.
    zaten 2 ceker pikapla dag bayir gezilmez 4 cekere de o parayi veren sokamaz araziye
    .navara daha mantikli.
  • rebadge'in dibi
  • ranger forever

• Power + Stil + Kış + Metalik Renk + Deri Koltuk için fiyat alan var mı?
  • BF033 kullanıcısına yanıt
    205 TL şu an için aracın fiyatı , en yakın araçlar Şubat sonu/Mart başı teslim (Mengerler) benim sipariş sizin yazdığınız aynısı (Tek bir fark var ortası da deri olrusa size yazdığım fiyat 205 TL oluyor ben ortası deri olanı istemedim yanları deri ortası nubuk benzeri kumaş ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber diye geçiyor Power serisi bu şekilde geliyor -5000 TL daha ucuz full deriden,içini kahverengi istedim torpido çift renk deri kaplamalı vs gayet hoş&kibar duruyor) arkadaşım progressive paketi teslim aldı stil paketi yok vb yok 181 TL ye mal oldu metalik renk.(Mengerler)
  • X350d geliş tarihi hakkında bilgi sahibi olan var mı ?
  • Bize gelmez. Tanitimi bile onumuzdeki ay cenevrede yapilacak. Avrupaya da yeni gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Bize gelmez. Tanitimi bile onumuzdeki ay cenevrede yapilacak. Avrupaya da yeni gelecek.

Dün kolumandaki arkadaş yılın son çeyreğinde geleceğini söyledi.. Bence gelir.. X250d bekledigimden çok talep gördü. 3.0 dizel v6 motor insanlari korkutuyor ama Otv nin bu araçlarda 4% oldugunu düşünürsek fiyat çok abuk olmuyor..

Amarok V6 ilk geldiginde ilk alanlardandım etrafimdaki herkes ama herkes istnisnasiz dediki alma,satamazsin,ocagina incir agaci diker,son sahibi olursun vb.. 138.000 TL ye alıp 4 ay binip 150 bin tl ye satmıştım.. Şuan nekadar bilmiyorum 190-200 bin tl filan civarında sanırım.. 7 bin küsür lira mtv si ve 13-14 lt yakt tuketimi olduğu halde bayada talep var..

• var mı araç sahibi?

• Ben kullanıyorum bu araçtan 17K km oldu 30K ve 45K bakımlarını yaptırdım.

28K'da ESP beyni bozuldu sebepsiz servis ücretsiz değişim yaptı. 30K bakımında 1600 küsür TL tuttu.

45K'da motor yağı ve fren hidrolikleri değişiyormuş bu gun bıraktım.

Ön disk ve balatalarda bitik dediler zaten ses yapıyordu onlarda değişecek ayrıca turbosunda yağ kaçağı vardı ona da bakıyorlar. turbo hariç 3500TL gözüküyor.

Genel olarak bence böyle kamyona binecek kişi için pahalı muadillerine göre direkt Mercedes üretimi de değil. Aynısı 100K daha ucuzken normal kullanıcı almaz. Hele deneyip kullanırsa hiç almaz.

Ancak araç zengin oyuncağı gibi yani bunu alan kişi aynı diye gidip Nissan almaz daha iyi diye gidip Hilux'ta almaz, Amarok'ta almaz. Trafikteki karizması farklı "o"ymuşssunuz gibi bakışlar geliyor sürekli.

Yayaya yol verince bile seviniyorlar :) Durduğunuz heryerde soruları vs araç bana ait değil ama çok saygılı davranıyor herkes :) Dükkanın önüne çekince bakışlar araçtan ayrılmıyor. Hep soru vs vs.

Yani daha pahalı daha lüks Mercedes, BMW, Audi hatta bazı Porsche modellerinden bile daha fazla karizması var net.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.