Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Mercedes O304 otobüs kaç yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahibinden ilanlarında gördüm mercedes O304 otobüsler var 20 bin civarına otobüs satıyorlar. Bunların mazot tüketimi km başına ne kadardır acaba? Vergisi yıllık 1500 lira oluyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes O304 Otobüs Yakıt Tüketimi

Mercedes O304 otobüsün yakıt tüketimi, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir:

• Motor türü: Mercedes O304 otobüslerde Euro 3, Euro 4 ve Euro 5 standartlarını karşılayan dizel motorlar bulunur. Euro 5 motorlar genellikle Euro 3 ve Euro 4 motorlara göre daha az yakıt tüketir.
    • Yol koşulları: Otobüsün yakıt tüketimi, düz yollarda seyrederken daha az, engebeli yollarda veya trafik sıkışıklığında daha fazla olacaktır.
    • Yük: Otobüs ne kadar doluysa, yakıt tüketimi o kadar yüksek olacaktır.
    • Sürüş tarzı: Ani hızlanma ve yavaşlama, yakıt tüketimini artıracaktır.
    • Bakım: Düzenli bakım, otobüsün yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir.

Genel olarak, Mercedes O304 otobüslerin yakıt tüketimi 100 kilometrede 25-30 litre dizel arasında değişmektedir. Bu, Mercedes O403 otobüslerin yakıt tüketimiyle benzerdir. Ancak, Travego gibi daha büyük ve daha güçlü otobüsler genellikle daha fazla yakıt tüketir.

Otobüslerin yakıt tüketimini azaltmak için birkaç ipucu:

• Önerilen hız limitlerini aşmayın.
    • Ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçının.
    • Otobüsü aşırı yüklemeyin.
    • Otobüsü düzenli olarak bakım yaptırın.
    • Yakıt tasarrufu sağlayan sürüş tekniklerini öğrenin.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, Mercedes O304 otobüsünüzün yakıt tüketimini optimize edebilir ve işletme maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motorlu araçlar diğer Bölümü'nde daha iyi cevaplar alırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yakittan ziyade baska seyler dusun ustam. Cunku 20ye alacagin otobusun cok hayir verecegini dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya satilan 304 Dunya'yi kac sefer dolanmistir acaba?

• ortalama 22-24 lt yakar.
  • sehir ici 7 8 arasi sehir disi 6 falan

• 304 alıp içindeki koltukları söküp tuvalet banyo mutfak falan yapılsa bence mantıklı bir durum. Tamam otobüs eski olabilir ama amaç hem yaşamak hem otobüs sürmek. Ama tabi bunlar güzel yanları kötü yanı olarak neler olabilir acaba onu merak ediyorum. Birde 403 ler var onlar daha pahalı 303 ler var onlarda çok eski yani bunu yapan var mıdır acaba merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ampül. Araba ve kamyon
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

ortalama 22-24 lt yakar.

Yeni model Travego'ların yakıt tüketimleri 28-32 litre olarak belirtilmiş. Eski tip motora sahip kaç yaşında olduğu ve kaç kilometrede olduğu kara kayıp olan bir o304'ün 22 litre yakması imkansız 100km/40lt diyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 21 Şubat 2015; 13:19:37 >
  • Motorunu söktürüp 1.2 tsi taktırdın mı şehir içi 5litre, şehir dışı 4 litre civarı tüketir. Dsg de oldu mu tadından yenmez.
  • 40 ise çok olur mazata 3.8 lira desen ankara eskişehir 230 km yola 90 litre mazot yakar o da 340 lira yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

ortalama 22-24 lt yakar.

Yeni model Travego'ların yakıt tüketimleri 28-32 litre olarak belirtilmiş. Eski tip motora sahip kaç yaşında olduğu ve kaç kilometrede olduğu kara kayıp olan bir o304'ün 22 litre yakması imkansız 100km/40lt diyorum ben.

abartmayın. tanklar ancak 40 lt yakar.
    devamlı yokuş ve düşük vites için dediğiniz tüketim doğru olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

ortalama 22-24 lt yakar.

abartmayın. tanklar ancak 40 lt yakar.
    devamlı yokuş ve düşük vites için dediğiniz tüketim doğru olabilir.

Ben abartmıyorum, Mercedes'in verdiği değer Travego için 32 lt. O304'ün Travego'dan az yakacağını mı düşünüyorsunuz?

• İlerde bu tarz eski bir otobüsten karavan yapmayı çok istiyorum.Bu otobüslerin motorunu yaptırmak kaça mâl olur bilen var mı?Kaç senelik otobüsler 2 milyon kilometreyi devirmiştir bunlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.