Şimdi Ara

Mercedes E200 (W210) ve koltuk ısıtması sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay kadar önce babama 1995 model W210 kasa Mercedes E200 aldık. Motor ve kaporta açısından temizliği ve fiyatı cezbetti işin doğrusu. Bu kasanın ilk yılından. Deri döşemeli, yalnız koltuklarda ısıtma sistemi yok. Havalar da soğudukça bunun yokluğunu hissetmeye başladık. Sabah erken saatlerde binilince baya baya üşütüyor koltuklar nerdeyse :)
    Acaba bunlara koltuk ısıtma sistemi takılabiliyor mu? Takılıyorsa nasıl, ne şekilde oluyor? Koltukların mı değişmesi gerek yoksa ısıtma sistemi üzerindeki koltuklara monte edilebilir mi?
    Netten biraz araştırmama rağmen çok sağlıklı bilgiler bulamadım. Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-waeco-koltuk-isiticisi-mh-40s-74983320/detay

şöyle birşey işinizi görmezmi? şu an kullandığım laguna 2 yi alana kadar gereksiz gördüğüm bir donanımdı koltuk ısıtma ancak anladımki deri koltukta olmazsa olmazmış gerçekten.. inşallah bir sonraki aracımda koltuk soğutmada kısmet olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hacı kışın koyun postu yada şu eskiden araba koltuklarına koyulan kilimlerden koy. Isıtma olurda randıman vermez ise sıkıntı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-waeco-koltuk-isiticisi-mh-40s-74983320/detay

şöyle birşey işinizi görmezmi? şu an kullandığım laguna 2 yi alana kadar gereksiz gördüğüm bir donanımdı koltuk ısıtma ancak anladımki deri koltukta olmazsa olmazmış gerçekten.. inşallah bir sonraki aracımda koltuk soğutmada kısmet olur

Çok hoş durmaz sanki bu. Kablolarını çakmaklığa takmak da ayrı bir görüntü kirliliği. Ama son çarede düşünülebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

hacı kışın koyun postu yada şu eskiden araba koltuklarına koyulan kilimlerden koy. Isıtma olurda randıman vermez ise sıkıntı olur

Verimli olmazsa bi manası kalmaz zaten. Arkadaşta 1989 model W124 kasa var, onda bile koltuk ısıtma var, kaldı ki kumaş koltuk. Yapıyorsun hepsine yap işte be Mercedes.

• olm amcam beğenmiş almışsınız arabayı. Bence koltuğu falan söktürmeyin. Airbag sensörü falan uğraş dur sonra. O değilde yazın ne yapacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koltuklarda ısıtmayı sağlayan içi resistance dolu bir paddir. Yani bir nevi elektrikli battaniye. Bu çok ince elektrikli battaniye sünger ile kumaş (veya deri) kılıf arasına konmaktadır. Eğer, bu padı bulup, serviste de kılıf söktürüp sünger üzerine montajlayabilirseniz, 2. adıma geçebiliriz.

2. adım, elektrikli battaniyenin sigorta kutusuna bir elektrik hattı çekilmesi ve sigortada buna müsait bir slotun olmasıdır. Bunlar da aslında işi bilen biri için problem olmaz.

3. Adım, torpidoya bir switch ve torpidodan sigorta kutusuna bir elektrik hattı daha çekilmesi gerekiyor.

Çok zor gibi gözüktü ama bence değil :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw e46 4 silindir sorunu
    geçen yıl açıldı
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

şunlara bir göz at hacım cg:

http://www.altinuc.com.tr/pages.asp?SID=93

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=49170

http://forum.donanimhaber.com/m_55009839/tm.htm

Tam da opelim.net'teki gibi bir şey düşündüğüm. Üstüne minder koymaktansa içinde olması daha iyi. Ama işte onu yapabilecek ustayı bulmakta mesele.

Şimdilik kışı düşünüyoruz ayrıca, yazı yaz gelince düşünürüz. Klima var bir nebze rahatlatır en azından.

quote:

Orijinalden alıntı: +7Can

Koltuklarda ısıtmayı sağlayan içi resistance dolu bir paddir. Yani bir nevi elektrikli battaniye. Bu çok ince elektrikli battaniye sünger ile kumaş (veya deri) kılıf arasına konmaktadır. Eğer, bu padı bulup, serviste de kılıf söktürüp sünger üzerine montajlayabilirseniz, 2. adıma geçebiliriz.

2. adım, elektrikli battaniyenin sigorta kutusuna bir elektrik hattı çekilmesi ve sigortada buna müsait bir slotun olmasıdır. Bunlar da aslında işi bilen biri için problem olmaz.

3. Adım, torpidoya bir switch ve torpidodan sigorta kutusuna bir elektrik hattı daha çekilmesi gerekiyor.

Bunların hepsini 1 döşemeci ve 1 elektrikçi halleder sanırım. İşi bilen biri olsa yani güvenebileceğim biri olsa hemen yapılır aslında da.
    Aracı aldığımızda debriyaja basarken bi ses geliyor bi gıcırtı. 2 lastiğin ya da 2 balonun birbirine sürtüldüğünde çıkan ses gibi. 3-4 yere götürdüm hepsi yağ sıktı debriyajın oraya geri gönderdi. Yağdan sonra 2 gün normal üçüncü gün yine ses geliyor. Şimdi halen öyle, her debriyaja basınca bi gıcırtı geliyor ordan. Vel hasılı işi bilen olması lazım ve şu anda öyle birine denk gelmedim sanayide malesef.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Koltuklarda ısıtmayı sağlayan içi resistance dolu bir paddir. Yani bir nevi elektrikli battaniye. Bu çok ince elektrikli battaniye sünger ile kumaş (veya deri) kılıf arasına konmaktadır. Eğer, bu padı bulup, serviste de kılıf söktürüp sünger üzerine montajlayabilirseniz, 2. adıma geçebiliriz.

Bunların hepsini 1 döşemeci ve 1 elektrikçi halleder sanırım. İşi bilen biri olsa yani güvenebileceğim biri olsa hemen yapılır aslında da.
    Aracı aldığımızda debriyaja basarken bi ses geliyor bi gıcırtı. 2 lastiğin ya da 2 balonun birbirine sürtüldüğünde çıkan ses gibi. 3-4 yere götürdüm hepsi yağ sıktı debriyajın oraya geri gönderdi. Yağdan sonra 2 gün normal üçüncü gün yine ses geliyor. Şimdi halen öyle, her debriyaja basınca bi gıcırtı geliyor ordan. Vel hasılı işi bilen olması lazım ve şu anda öyle birine denk gelmedim sanayide malesef.

Bende de bir ara debriyajdan ses glir gibi olmuştu, sonrasında anladık ki koltuktan geliyormuş.
    Eğer debriyajda ısrarlı iseniz, kaliteli yağ kullandırın derim ben. Mesela tabancalarda kullanılan çok özel yağlar var. Sprey kutusunda satılıyor. Ustaya onu kullanmasını söyleyin. Ben nereden biliyorum, bizim çelik kapı gıcırdıyordu ondan kullandım, çelik kapı kuş tüyü hafifledi, sissiz kendi kendine kapanıyor sanki.
    Olmadı debriyaj mekanizmasını yenileyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 5 Aralık 2012; 10:32:38 >

• quote:

quote:

quote:

Bende de bir ara debriyajdan ses glir gibi olmuştu, sonrasında anladık ki koltuktan geliyormuş.
    Eğer debriyajda ısrarlı iseniz, kaliteli yağ kullandırın derim ben. Mesela tabancalarda kullanılan çok özel yağlar var. Sprey kutusunda satılıyor. Ustaya onu kullanmasını söyleyin. Ben nereden biliyorum, bizim çelik kapı gıcırdıyordu ondan kullandım, çelik kapı kuş tüyü hafifledi, sissiz kendi kendine kapanıyor sanki.

En son birisi debriyaj mekanizmasından olabileceğini söyledi ama ona da güvenemedim haliyle.

Şu ısıtmalı minderler fena değil gibi ama kablosunu çakmaklığa takması falan. Kablolar ortalıkta gezinecek. Kullanan var mı acaba. Foruman bi arkadaşa mesaj attım bakalım nasıl memnun mu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En son birisi debriyaj mekanizmasından olabileceğini söyledi ama ona da güvenemedim haliyle.

Şu ısıtmalı minderler fena değil gibi ama kablosunu çakmaklığa takması falan. Kablolar ortalıkta gezinecek. Kullanan var mı acaba. Foruman bi arkadaşa mesaj attım bakalım nasıl memnun mu.

Kablosunu neden çakmaklığa takacaksınız ki? O zaman olmaz. Çakmaklık başla işler için boş kalmalı. Torpidoda hiç mi kapak (kör kapak) yok? Hani bazı switchlerin yanlarında olur.

Ustası kablo gözükmeyecek şekilde halı altından torpido içinden geçirecek. Strapla da kabloları diğer kablolara veya döşemeye bağlayacak. Sonuçta para kazanıyor bu işten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.