Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (289. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.399
Cevap
80
Favori
570.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepiniz çok şanslısınız, kazasız belasız güzel günlerde kullanın. umarım benim de bir CLA aracım olur ilerde. Görüntüsüne bayılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feridun bey yazdiginz rakam gayet makul, tesekkurler cevabınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: Curva Sud

quote:

Orijinalden alıntı: kukileta

Bu takırtı tukurtular malzeme kalitesiyle alakalı ne yazık ki. Genelleme yapacak olursak kaliteli diye tabir edebileceğimiz ancak mercedesn diğer araçlarıyla karşılaştırınca nispeten sert plasik vs ve sanırım parçaların kalitesi yüzünden mercedese göre biraz yetersiz kalıyor malzeme kalitesi clanın. İşte bu sert süspansiyon sayesinde de kasise vs girdikçe servisne yaparsa yapsın tıkırtı gelmesine sebep olan olaylar tekrardan cerayan ettiğinden tıkırtının önlenmesi kanımca imkansız en azından benim düşincem bu. Kasis çukur fln aşırı yavaş girerseniz ancak tıkırtı tekrarlanmaz diye düşünüyorum.bu arada a5 vs ile cla kıyaslanması yanlış. A5 , e250 coupe amg fln bunlar daha kaliteli araçlar ve kullanılan malzeme,mühendislik fln açısından farklılar.elbette a5 coupe 19 inç jantla cla gibi viraj yol tutuş vs verebilir ve aynı zamanda daha konforlu da olabilir. Ama a7 ile a5 kıyaslanırsa aynı meselenin yaşanacağını düşünüyorum. Ben sürmedim ama cla'yı 2 serisi m veya a3 sedanın sert bir versiyonu varsa onla karşılaştırılması normal olur. cla iyi bir araç, aşırı engebeli yollar dışında içinde seyehat etmesi zevkli.ben seviyorum şahsen.o paraya isteten c180 alır. C180 in sürüş dinamiklerinin cla'dan geri kalıcağını sanmıyorum. Konforu da var ama işte cla da tercih ediliyor bir şekilde :) sanırım cla'nın eleştirilmesinin asıl meselesi de bu. Aynı fiyata orta dolulukta bir c serisi alınıyor yani fiyatlar yaklaşık ama kaliteleri arasında baya bir fark var. Umarım a serisinin yeni kasasında segmentler arasında bu kadar çok fark olmaz çünki bildiğim kadarıyla bmw ve audi modellerinde bu kadar kalite farkı yok . Yanılıyorsam düzeltin.

Öncelikle şunu sorayım, CLA ile olan münasebet dereceniz nedir? Sürücü koltuğuna oturmuşluğunuz, 1-2 saat aralıksız kullanmışlığınız var mıdır? Sadece yolcu sıfatıyla dahi olsa içinde bulunmuşluğunuz olmuş mudur? Yoksa internette yazılanları toparlayıp kendinizce derleme mi yapmaktasınız?

CLA'nın konsolunda bulunan sert plastik görece olarak tali bölgelerde kullanılmış, örneklemek gerekirse torpido gözü çevresi. Bu bölüm ne kadar sert olursa olsun araç içinde ses yapması muhtemel değil. Her araçta ısı farkından veya sarsıntıdan dolayı ses yapabilecek kısım ön göğüsün bulunduğu ana iskelettir. Bu bölümde iç içe geçen bir çok plastik ve birbirine iliştirilen onlarca civata vardır çünkü. CLA'nın ön göğüsünde bu tür bir kalitesizlik yok, araca bir kez olsun binen kişi ön göğüsün ve ana iskeletin yumuşak plastikten yapıldığını görür. Ha, bu demek değil ki E serisiyle eşdeğer kalitede. Yalnız internette CLA ile ilgili spam gibi dolaşan şehir efsaneleriyle de alakası yok durumun. Kendi fiyat aralığı için ortalama bir kalite söz konusu.

A5 ile aracı kıyaslamış veya aynı sınıfta değerlendirmiş değilim. Dikkatli okursanız arada segment farkı olmasına rağmen CLA'nın iç kabine A5 kadar çok sarsıntı vermediğini yazdım. Burada iki aracın teknik özellik ve donanımlarıyla alakalı değil, süspansiyonlarıyla alakalı bir kıyas var. Takırtı-tukurtu olarak nitelediğiniz durum da(henüz 1 haftalık kullanıcı olduğum için galiba, ben hiç denk gelmedim, ne demek istediğinizi de anlamadım) A5'te CLA'dan az seviyede değildir.

Az sonra ceed daha kaliteli denebilir . Spam gibi bir A B CLA karalaması var buna bende anlam veremiyorum . 55 bin km de A klas sahibiyim araçta ne bir çıtırtı ne bir takırtı duyuyorum . Şimdi bende anlamıyorum ya benim araba farklı yada diğerlerine fason mal denk geldi

Anlamsız derecede bir kötüleme söz konusu , bu arada A klasın orta konsolunda AMG lerde olan karbon kısım CLA ya kıyasla daha kaliteli o kısım biraz sert plastik olmuş CLA da ama onunda görüntüsü hoş

Neyse bu arada milletin ne dediği önemli değil . Bu dümbelek topluluğu (söz meclisten dışarı) önceleri mercedes C den başlar dedi , sonra C ye de renault motoru gelince tuttular E den başlar dediler ana bir baktılar E180 diye bir araba var dediler ki Mercedes e200 den başlar :) mersedes şimdi renault bi-turbo 160bg cdi motoru e klasa çakınca artık mercedesi S klastan başlatırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 31 Ağustos 2015; 22:46:53 >

• Cla 200 amg icin kapora verdim acik soylim forumlari hatim edip test surusu yaptim hedefim 3.18 m paket almakti ancak her iki araclada test surusu yapinca fikrim degisti, oncelikle cla dusundugum kadar sert bir arac cikmadi ayrica test yaptigimiz yolda oldukca zorladim araci stabilitesine ve frenlerine hayran kaldim.
    Maalesef 3.18 biraz hayal kirikligi oldu üstelik testi m paketle yaptik iki araclada 120 km ile panik fren yaptim ust uste, mercedesin daha stabil oldugunu dusunuyorum.ic hacim bmw daha ferah bagaj hacimleri yaklasik ancak prestij mercoda daha fazla, sonucta claya karar verdik umarim pişman olmayız

• CLA 200 için özellikle tercih ettiğiniz bir yakıt var mı?

Ben aracı alırken bayide Shell Nitro'yu önerdiler, performans motorları için bu yakıtın namını daha önce duymuştum, o yüzden hep Nitro alıyorum. Diğer kullanıcıların yakıt tercihini merak ettiğim için burada sormak istedim.
  • quote:

CLA 200 için özellikle tercih ettiğiniz bir yakıt var mı?

Ben aracı alırken bayide Shell Nitro'yu önerdiler, performans motorları için bu yakıtın namını daha önce duymuştum, o yüzden hep Nitro alıyorum. Diğer kullanıcıların yakıt tercihini merak ettiğim için burada sormak istedim.

ben aracı alırken bayiye sordum 95 oktan koyun dediler

çok aksi bi durum olmadıkça shellden nitro alıyorum bende hem daha fazla smart puan veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kukileta

Bu takırtı tukurtular malzeme kalitesiyle alakalı ne yazık ki. Genelleme yapacak olursak kaliteli diye tabir edebileceğimiz ancak mercedesn diğer araçlarıyla karşılaştırınca nispeten sert plasik vs ve sanırım parçaların kalitesi yüzünden mercedese göre biraz yetersiz kalıyor malzeme kalitesi clanın. İşte bu sert süspansiyon sayesinde de kasise vs girdikçe servisne yaparsa yapsın tıkırtı gelmesine sebep olan olaylar tekrardan cerayan ettiğinden tıkırtının önlenmesi kanımca imkansız en azından benim düşincem bu. Kasis çukur fln aşırı yavaş girerseniz ancak tıkırtı tekrarlanmaz diye düşünüyorum.bu arada a5 vs ile cla kıyaslanması yanlış. A5 , e250 coupe amg fln bunlar daha kaliteli araçlar ve kullanılan malzeme,mühendislik fln açısından farklılar.elbette a5 coupe 19 inç jantla cla gibi viraj yol tutuş vs verebilir ve aynı zamanda daha konforlu da olabilir. Ama a7 ile a5 kıyaslanırsa aynı meselenin yaşanacağını düşünüyorum. Ben sürmedim ama cla'yı 2 serisi m veya a3 sedanın sert bir versiyonu varsa onla karşılaştırılması normal olur. cla iyi bir araç, aşırı engebeli yollar dışında içinde seyehat etmesi zevkli.ben seviyorum şahsen.o paraya isteten c180 alır. C180 in sürüş dinamiklerinin cla'dan geri kalıcağını sanmıyorum. Konforu da var ama işte cla da tercih ediliyor bir şekilde :) sanırım cla'nın eleştirilmesinin asıl meselesi de bu. Aynı fiyata orta dolulukta bir c serisi alınıyor yani fiyatlar yaklaşık ama kaliteleri arasında baya bir fark var. Umarım a serisinin yeni kasasında segmentler arasında bu kadar çok fark olmaz çünki bildiğim kadarıyla bmw ve audi modellerinde bu kadar kalite farkı yok . Yanılıyorsam düzeltin.

Öncelikle şunu sorayım, CLA ile olan münasebet dereceniz nedir? Sürücü koltuğuna oturmuşluğunuz, 1-2 saat aralıksız kullanmışlığınız var mıdır? Sadece yolcu sıfatıyla dahi olsa içinde bulunmuşluğunuz olmuş mudur? Yoksa internette yazılanları toparlayıp kendinizce derleme mi yapmaktasınız?

CLA'nın konsolunda bulunan sert plastik görece olarak tali bölgelerde kullanılmış, örneklemek gerekirse torpido gözü çevresi. Bu bölüm ne kadar sert olursa olsun araç içinde ses yapması muhtemel değil. Her araçta ısı farkından veya sarsıntıdan dolayı ses yapabilecek kısım ön göğüsün bulunduğu ana iskelettir. Bu bölümde iç içe geçen bir çok plastik ve birbirine iliştirilen onlarca civata vardır çünkü. CLA'nın ön göğüsünde bu tür bir kalitesizlik yok, araca bir kez olsun binen kişi ön göğüsün ve ana iskeletin yumuşak plastikten yapıldığını görür. Ha, bu demek değil ki E serisiyle eşdeğer kalitede. Yalnız internette CLA ile ilgili spam gibi dolaşan şehir efsaneleriyle de alakası yok durumun. Kendi fiyat aralığı için ortalama bir kalite söz konusu.

A5 ile aracı kıyaslamış veya aynı sınıfta değerlendirmiş değilim. Dikkatli okursanız arada segment farkı olmasına rağmen CLA'nın iç kabine A5 kadar çok sarsıntı vermediğini yazdım. Burada iki aracın teknik özellik ve donanımlarıyla alakalı değil, süspansiyonlarıyla alakalı bir kıyas var. Takırtı-tukurtu olarak nitelediğiniz durum da(henüz 1 haftalık kullanıcı olduğum için galiba, ben hiç denk gelmedim, ne demek istediğinizi de anlamadım) A5'te CLA'dan az seviyede değildir.

Az sonra ceed daha kaliteli denebilir . Spam gibi bir A B CLA karalaması var buna bende anlam veremiyorum . 55 bin km de A klas sahibiyim araçta ne bir çıtırtı ne bir takırtı duyuyorum . Şimdi bende anlamıyorum ya benim araba farklı yada diğerlerine fason mal denk geldi

Anlamsız derecede bir kötüleme söz konusu , bu arada A klasın orta konsolunda AMG lerde olan karbon kısım CLA ya kıyasla daha kaliteli o kısım biraz sert plastik olmuş CLA da ama onunda görüntüsü hoş

Neyse bu arada milletin ne dediği önemli değil . Bu dümbelek topluluğu (söz meclisten dışarı) önceleri mercedes C den başlar dedi , sonra C ye de renault motoru gelince tuttular E den başlar dediler ana bir baktılar E180 diye bir araba var dediler ki Mercedes e200 den başlar :) mersedes şimdi renault bi-turbo 160bg cdi motoru e klasa çakınca artık mercedesi S klastan başlatırlar

benim aracım 3-4 yerinden ses geliyor. daha 10bin olmadan sunrooftan onun akabindede 15bin civarı ön göğüsten, kapılardan ve takometrenin ordaki camdan ses gelmeye başladı. şu an 22binde aracım ve hala sesler geliyor. servislerde bi türlü gidermiyor/gideremiyor. zaten izmirde 2 servis var al birini vur ötekine. hallettik diyorlar ama belkide hiç bakmıyorlar bile. yapmayı bilmiyorlar aslında, izmirdeki kullanıcılar pek takmıyor heralde bu tür sorunları onlarda öyle problemlerle karşılaşmamışlar falan muhtemelen o yüzden bilmiyorlar ne yapılacağını. kapıya bi yalıtım yapın içten dedim servisteki usta hiç A class kapısı sökmedim dedi, sürücü koltuğunun yayından ses geliyor gıcır gıcır (facebook grubumuzda paylaşmıştım videoyu) yaptık dediler yapmamışlar, sadece alt raylara vazelin gibi bi yağ sürmüşler vıcık vıcık. neden hallettik diyip aracı teslim ediyorsunuz diyorum, garantili araç olduğu için sökmek istemedik diyorlar. araç 15 binde garantiden koltuğu değiştirin diyorum yok merkez değişim vermez %99 diyorlar. 3 gün araba serviste kalmasına rağmen o zaman 1 gün daha bırakında koltuğu söküp döşemeciye götürelim diyorlar. vs. vs.

ben kendi aracımdan başka hiç bir model mercedes araç kullanmadım, bilmiyorum E de CLS de vs. durum nedir. ama benim aracımdan sesler takırtılar çatırtılar geliyor. şu an 115bin tl ye satılan bi araç bu. o kadar para verdik aldık ama yinede eleştiriyorum ben aracımı. hatta bi ara inanılmaz soğumuştum satıp başka bişey almayı düşünüyordum (volvo v40) ama şu an para etmediği için satıpta bomboş audi a1 bile alamadığım için vazgeçtim ve şu an bu yüzden yinede bi sempati kazandım. piyasanın durumu fena cidden. o yüzden dediğim gibi aracımın değerini anladım.

ama bu aracımdan ses geldiği gerçeğini değiştirmiyor.

hiç bi zaman A B CLA diğer mercedeslere göre dandik demem çünkü dediğim gibi başka model hiç kullanmadım. bi kaç test sürüşü yaptım CLA ve C ile ama onlarda 15-20dk yani o şekilde anlaşılmaz.

yani demem o ki ben hep dikkat ediyorum siz aracınızdan hiç ses gelmediğini ve bi sorun oluncada servisin inanılmaz derecede ilgilenip sorununuzu çözdüğünden bahsediyorsunuz. ne güzel ne mutlu size ama çoğu kişi sizin kadar şanslı değil belliki malesef. o yüzden diye gülünecek bi konu değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 3 Eylül 2015; 16:01:07 >

• bdurmus kullanıcısına yanıt
    Benim aracımdan gelen sesleri yazdım zamanında 2-3 noktadan gelen aptal sesler işte ki herbirini tek tek çözdü servis . Ben gayet mutluyum, yukarıda da dedim bazen benim araç farklı mı acaba diyorum ...

Keşke çözenilseniz hemen ...

C klas alıp aynı ses sorunlarını alan var merak etmeyin . A klasın cam tavan kızağı değişirken yan tarafında hemen E klasın da değişiyordu . Servislerin vıcık vıcık silikonlu sprey sıkıp yolladığı C klasları biliyoruz .

Ses konusunda bu araçların diğer mercedeslerden bir farkı yok. Bu araçların tek kusuru görece ucuz mercdes olmaları. Almanya fiyatları karşılaştırıldığında A ve C klas arasında fiyat farkının burası kadar olmadığını göreceksiniz. Kendini mercedes bilirkişisi ilan etmiş bazılarının karalamasından başka bir şey değil ...

Bu karalama sonrası araçlar hak ettikleri yere gelemedi . Insanlar maalesef A klas ve CLA yı üvey mercedes statüsüne soktu ve orada bıraktı... Araçlar para etmiyor ve etmeyecek , yaratılan algı sonrası böyle oldu . Keza Renault 1.6 motorlu C klaslar da aynı şekilde olacak ... E180 de aynı akıbeti yaşayacak veya yaşıyor...

Nasıl güleceğim , yada güldüğüm ise sizin işiniz değil , istediğim gibi Güler yazarım... kolaylıklar diliyorum kazasız belasız sürüşler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 3 Eylül 2015; 16:16:14 >

• sukru52 S kullanıcısına yanıt
    Amacim polemik yaratmak degil. Bakin ne guzel yazmissiniz ses geliyor diye. Ama gidermissiniz bunlari. Yani ses gelmiyor denemez. Giderebilen servis var, gideremeyen servis var, birde umrunda olmayan ve isi bilmeyen servis var. Onlarin eline kalmisiz.

Bu arada dikkat ettiyseniz bastira bastira diger modelleri bilmiyorum dedim, haa siz onlardan ses gelmiyor ama A B CLA dan ses geliyor diyenleri hedef almissiniz onu anliyorum.

Ama benim aracimdan ses gelmiyor diyip ses geliyor diyenlere gulmeniz hos olmamis. Sanki biz yalan soyluyormusuz mercedesi kotuluyormusuz gibi anlasiliyor. Ayrica gulmeyinde demedim sadece oraya olmamis o demek istedim. Ne yapacaginiza tabiki karismam karisamam

Bu arada ben servise 3 defa gittim sunroof icin size yapilan degisimden bahsettim hayir degisim yapmiyoruz dediler her seferinde. Sprey skip yolluyolar 1 ay sonra tekrar basliyor. İstanbuldaki servisler belliki rekabetten ve cok fazla arac ve sorun sayisindan dolayi bilgili ve isine ozen gosteriyor. Ama izmirdekiler berbat.

• bdurmus kullanıcısına yanıt
    Araçtan bugüne kadar 3 tane ses geldi. Servis hepsini giderdi bunun nesinden şikayet edeceğim ki . Emniyet kemeri dikmeleri , cam tavan ve bagaj pandizot hepsi bu içeriden gelen seslerin.

Üretim hatasından dolayı direksiyon kutusu değişti serviste Facebook ta gördüğünüzü sanıyorum bunu...

Kısaca benim ufak sorunlarım oldu bir kaçını İstanbul Gülsoy , bazılarını ise Samsun Yetkili Servisi çözdü . Kısaca ben iyilere denk geliyorsam ciddi şanslıyım o halde ...

Benim kime güldüğümü anlamadığınız ortada , aracından ses gelenlere neden güleyim , benim güldüğüm kişiler bu araçların takur tukur olduğunu savunanlar , yazımı araçlarında sorun olanlara değil , bu araçları karalayanlara yazdım ... Siz art niyetle okuyorsanız orası sizi bağlar kime güldüğüm yazının başında belli...

Son olarak farklı şehirler ve servisler açık ...

Kolay gele , kazasız sürüşler ...

• Mercedes A için söyleyebilenecek çok şey var gerçekten güzel bir araba fakat B leri beğenmiyorum açıkçası ancak beğenen kimseye de bi eleştiride bulunmam. Zevk meselesi sonuçta. Kendim cla kullanıcısıyım ve yakıtından oldukça memnunum Sürüş zevki olarak da güzel ama bir c classın konforu yok tabiki uzun yolculukta arka koltukta oturanların rahatsız olması kesin! Bazıları sanırım Audi a5 ile karşılaştırmış bu büyük yanılgı yani iki araç Arasında tabiki fark olucak bu farklılık fiyatlarından başlayıp aksesuarlarından performasına ve birçok şeye kadar devam edecektir. Audi a5 , Bmw 4 Mercedes e Coupe ile kıyaslanabilecek kapasiteye sahiptir. Bu araçlar sadece yapılan malzeme değil ayrodinamiklerinden yürüyen aksına Aracın yol tutuşundan fren sistemlerine kadar herşeyiyle Kendilerine hastır. Bu arada araçtan gelen seslerin birçok sebebi olabilir Kazalı araçlar potansiyel olarak rahatsız edici sesler çıkartabilirler. CLA Kullanıcıları Şu çok önemli Sürüş olarak benim gibi agresif kullanan biriyseniz direksiyonda bulunan menüden ESP yi Kapatın böylelikle sert manevralarda Arabanın elektronik olan fren sisteminin zarar gelmesini engellenersiniz bu da doğabilecek yeni tıkırtı ve gıcırtıların önüne geçer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kukileta K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Selam...

Aracında ki sorunlar için çok üzüldüm, iyi bir servis bulmanı tavsiye ederim...

Yazını Mercdes kalitesi C den başlar dediğin an itibari ile okumadım zaten ... oradan altında ne yazdınız umurumda bile değil . Aslında sizin mesajlarınızı geçende ki tartışmadan sonra okumuyorum bile uyarı gelince bakmak istedim

Bana cevap yazmayın lütfen bu tarz içeriği boş tutarsız mesajları çok gereksiz buluyorum çünkü ... sizden yardım bekleyenlere cevap yazarsınız ama mesajlarımın hiç birini ne size nede sizin gibi düşünenlere yazıyorum ben hedefe yazarım alıntı yaptığım kişidir oda . Kısaca sizin yazılarınızı okumuyor ve sizede cevap yazmıyorum bu sizinle son mesajım yani ...

Mercedes kalitesini siz plastikten ibaret sanıyorsunuz galşba , ancak ben darklı düşünüyorum ben aracımı bakıma bıraktığımda kimse bana bu C klas değil size ikame araç veremiyoruz demedi , A klaslar kalitesiz onların garantisi 1 yıl diyende olmadı , arızadan dolayı gidince hadi oradan C al gel diyende olmadı . Serviste C klas müşterine ayrı A klas müşterisine ayrı davranan da yok. Ha çoğu S klas müşterisinden hatırlıyızdır bu arada

Aracım Exclusive paket malzeme kaliteside gayet güzel, hiç bir yerinden ses gelmiyor bunu çok defa yazdım yazacağım , hiç bir yeri çatırdamıyor . CLA lar Macaristan üretimi sanırım size fason mal denk geldi bu şekilde araç denk gelenlere üzülüyorum .

Bunun A sı C si yok . Bir sürü konsolu çıtırdayan C vardı serviste neler yaptıklarını biliyorum sık silikon spreyi yolla gitsin vıcık vıcık arabalar maalesef böyle . S hariç hepsinin konsolundan ses gelşyor . Konfor süspansiyonlu , ROF sökülmüş bir A klas kullanırsanız hiç bir yerinden ses gelmediğini göreceksiniz ...

Ezbere konuşan bir şeyden anlamayan servis çalışanı ağzı ile çok A ve CLA var yazıyorsunuz . Bakın çok var demiş hepsi böyle dememiş ama siz öyle ima ediyorsunuz hepsi böyle gibi. Sizi resmen başından savmış işte bunlar böyle abi yapacak bir şey yoka getirmişler . TR de cam tavan kızaklarını ilk değiştirten bendim bir sürü A klas sahibine yardım ettim fotoları yollayıp ustanın başından savdığı adam resmi gösterip aracını yaptırıyordu .

Neyse ben A klas sahibiyim ve hiç bir yerinden ses gelmiyor . Size ve sizin gibi aracında bu sorunları yaşayanlara üzülüyorum, inaşşalh S klas alırsınız . Her zaman dediğim gibi S klas ne kadar Mercedes ise A ve CLA da o kadar Mercedes . Her araç kendi segmentinin Mercedesi . 1 serisine binmesem A klas tan iyi diyeceğim ama bilmesek işte siz astra A klastan iyi diyen biri olduğunuz için bu tip subjektif yaklaşımlara gülüp geçmek lazım ...

Not : affına sığınarak ağrıza değil arıza olacak o ...

Edit:
    Dayanamadım son paragrafını okudum yine

Şuna bak bir buna tozda konamaz, kusura bakma da kimsede bu aracı karalayamaz CLA için bir şey diyemem ama A klas çok farklı bir araç. Aldığım ücrete selection plus paket C klas W204 alabiliyordum ben ama bir buna birde ona bakıyorum çoğu hothtachden iyi tasarımı ve performansı var...

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Eylül 2015; 15:04:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C_many

Mercedes A için söyleyebilenecek çok şey var gerçekten güzel bir araba fakat B leri beğenmiyorum açıkçası ancak beğenen kimseye de bi eleştiride bulunmam. Zevk meselesi sonuçta. Kendim cla kullanıcısıyım ve yakıtından oldukça memnunum Sürüş zevki olarak da güzel ama bir c classın konforu yok tabiki uzun yolculukta arka koltukta oturanların rahatsız olması kesin! Bazıları sanırım Audi a5 ile karşılaştırmış bu büyük yanılgı yani iki araç Arasında tabiki fark olucak bu farklılık fiyatlarından başlayıp aksesuarlarından performasına ve birçok şeye kadar devam edecektir. Audi a5 , Bmw 4 Mercedes e Coupe ile kıyaslanabilecek kapasiteye sahiptir. Bu araçlar sadece yapılan malzeme değil ayrodinamiklerinden yürüyen aksına Aracın yol tutuşundan fren sistemlerine kadar herşeyiyle Kendilerine hastır. Bu arada araçtan gelen seslerin birçok sebebi olabilir Kazalı araçlar potansiyel olarak rahatsız edici sesler çıkartabilirler. CLA Kullanıcıları Şu çok önemli Sürüş olarak benim gibi agresif kullanan biriyseniz direksiyonda bulunan menüden ESP yi Kapatın böylelikle sert manevralarda Arabanın elektronik olan fren sisteminin zarar gelmesini engellenersiniz bu da doğabilecek yeni tıkırtı ve gıcırtıların önüne geçer.

Konfor çok değişik bir olgu, subjektif yani. Birine çok sert ve konforsuz gelen bir araç başkasına çok konforlu gelebiliyor. Ben A klasım ile yolda giderken ray üsütnde gider gibi gitmesini bu hissi vermesini seviyorum. Aracın görece spor olan yürüyeni ciddi anlamda çok zevkli sürüş veriyor. Köye gittiğimde ise bazen canım sıkılıyor ama konfordan değil sanki araca zarar veriyormuşum gibi hissediyorum

Konfor süspansiyon ile birlikte o sert karakteri istemeyenler için daha yumuşak ve konforlu sürüş elde etmek adına insanlara bir seçenek sundular 2014 de. Ben şuan alçaltılmış konfor süspansiyon yaylarımı aldım. Görece sertliğinden şikayetçi değilim aracın ama bir denemek istiyorum. Bakalım ne kadar fark var. Çünkü bu yayları Koni nin FSD serisi otomatik sertlik yumuşaklık ayarlı amortisörlerine kombin edeceğim. Bunlar sonrası çok daha iyi bir yol tutuş elde ederken aynı zamanda bozuk zeminlerde kendisini yumuşak moda alan amortisörler sayesinde konforlu bir sürüşte elde edeceğim.

Amortisörler cidden çok şey vaad ediyor. Rebound süresinin değişken olması aracı bambaşka bir karaktere sokacak. 475 - 500 euro gibi görece çok çok ucuz bir maliyetle hemde.

C klas karşılaştırmasını gerçekten anlamsız buluyorum. Bir ara A klası E ile kıyas edenler bile vardı. Farklı sınıfın farklı araçları . Bu arada spor C yada E kullan varsa aramızda bu araçların spor süspansüyonlu versiyonlarının A ve CLA ile aynı olduğunu hatırlatmak isterim resmen sekerek gidiyorlar yolda...

Neyse çok uzattım yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Eylül 2015; 15:36:55 >

• feridun_yrd kullanıcısına yanıt
    Bırakın servisi lastik işinde servisle işiniz yok. Gidin bir lastikçiye ki tavsiyem CSC 5 dir alın run flat olmayanı takın , aracınız ciddi manada karakter değiştirecek .

Bir diğeri de benim yukarıda yazdığım uygulama ama denemeden bir şey yazamam ...

• Audio 20 ye navigasyon nasil ekleniyor? Telefon ekranını esleyen bir kur var sanirim onun fiyati ne kadar?

• Almanya başlangıç fiyatı 29 bin euro olan aracı Türkiye'de 100 bin euroya dayarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

Almanya başlangıç fiyatı 29 bin euro olan aracı Türkiye'de 100 bin euroya dayarlar

Kime ne dayadıklarını bilmiyorum ama ben bu arabanın full olanını 129.000 liraya(trafik sigortası dahil) aldım geçen ay. Almanya'da boşu 100.000 lira ediyorsa(29.000 x 3.45) Türkiye'de çok iyi fiyata almışım demek ki. Bilgilendirme için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 19 Eylül 2015; 17:10:38 >
  • Curva Sud C kullanıcısına yanıt
    full derken?
  • Amg paket ve 8 inch ekranmi bu fiyata?

• Selamlar saygılar sinirliyim

40.000 km'de 2013 Temmuz (ilk parti CLA'lardan) çıkışlı URBAN paket CLA200'ümün Jantı hafif hasar gördü ve lastik klasik olarak BALON yaptı.

Kafaları yemeden ve yetkili servisi Pazartesi olmadan aramadan önce sizlere yazmak istedim.

Çıkma URBAN jantı bulabilir miyim sizce ? İnternet araştırması yaptım bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.