Şimdi Ara

Mendil satan kadına 20 tl verdim.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 20 lirayla 1 hafta geçineceğim.sen ise dilenciye 20 lira bırakıyorsun,bravo
  • Yazık etmişssin parana. Fakir, muhtaç olduğuna emin olmadığın kimseye para vermemelisin. 20 lirayı gerçek bir hayır kurumuna bağışlasaydın veya bi fakir fukara tanıdığına erzak vs. alıp yardım etseydin bi yararı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

aslında dilnciler gün içinde bayağı hasılat yapıyorlar mesela ondan bundan 1 tl toplasa bile günde 30 tl cepe atsa ayda 1500 tl yapar

ama ihtiyacı olan engelli olanlar olabiliyor onlara vermek lazım

Günde 30 tl ayda 900 tl yapar. Bir günü 50 gün mü sanıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Orijinalden alıntı: bariss93

Sevgiline rezil olmamak için mi yaptın bunu?

hayır alakası bile yok inan boşluguma geldi herşey bir anda oldu verdikten 10 dakika sonra acayip pişman oldum zaten.

gidip geri isteseydin ver lan paramı diye :))
  • Bende diyorum bu dilencilere kim para veriyor da bunlar her gün sokaklarda, şimdi anladım.
  • Konuyi okudum benimde basimdan boyle bir okay gecmisti.iste kadikoy rihtimda oturuyorum bundan 2-3 sene once felan elimde iphone eskiden kimsede yokdu herkes bakiyordu felan.bi anda adamin teki yanima oturdu.elindeki posetden parfumleri cikartip bana satmaya felan calisti yok yurtdisindan abim kacak olarak getiriyor falan filan iste.ilk 50 tl den girdi sonra 10 liraya kadar dustu.bende gitsin diye cikartip 10 lira verdim.ama abi yol param yok o yuzden 8 lira yap demistim.adam kabul ettimisti,sansa cebinde bozuk cikmamisdi adamgidip bozdurup 2 tl mi getirmisti :D
  • Cebinizde 10-15 tane yirmilik var ve siz birini "çingene"nin tekine verdiniz ha?
    Ve üzüldünüz sonra. Sırf bunun için.
    Yazık ya. Siz parayı değil o sizi harcıyor anlamıyorsunuz. Nolmuş yani? Gidip isteseydin keşke. Mutluluğunu geri kazanırdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jay. -- 14 Ağustos 2011; 18:12:14 >
  • İşin hakkı ne ise onu vereceksin.Ondan sonra bu tür insanları poposunu kaldırıyorsunuz.Verilen paraları beğenmez veya sizi yıldırarak para alacağım diye uğraşırlar.Alttarafı selpak olmasını geçtim, dilenen birine bu kadar para verilmez.
  • Bu ve bu tür sebepler için cüzdanımda mutlaka bozuk kağıt ve madeni para bulundururum. 5 ve 10 lirasız yola çıkmam.

Ayrıca kimse de her selpak satanı fakir diye lanse etmesin. Geçen kafede otururken bir çocuk geldi ve selpak alır mısınız dedi. Masanın üstündeki bozuklukları verdim ama selpağa ihtiyacım yoktu. "Teşekkür ederim selpak olmasa da olur" dedim, "Olmaz abi bir şey vermeden para almam" dedi ve selpak verdi.

Bu çocuk ile bir selpağa 20 lira alıp hızlı hızlı uzaklaşan varlığı nasıl bir tutabilirsiniz ki?
  • şirinevlerde 10 yaşlarında bir çocuk selpak satıyordu abi vereyim dedi ihtiyacım yoktu ama kaça dedim 1 tl dedi pilav alcam dedi iyi dedim. 50 kuruşta bile kazanıyorlar iken 20 tl bana göre saçma. diyorsanız ki aylık gelirimin haddi hesabı yok bilemem ancak birşeyler alırken hesap yapıyorsan o para fazla. çiçek satanlara gelince atıyolar üstüne aa kısmetin al para almıycam sonra tamam diyosun ekmek parası diyo vermiyosan geri alıyo gülü. bana olmadı ama gördüm önümde giderlerken. bazıları 20 tl verdin sevap işledin burda söyleme diyor ancak hiç ama hiç inanmıyorum fakir olduklarına. hepsinin altın dişli olmasından belli değilmi. altında fırladı zaten servetlerine servet katıyorlar :d ben bir çiçekçinin günü 100 tl den aşağı kapatmayacağına eminim. bazı arkadaşlar doğru söylemiş alıştırırsan almak istemeyenleri zorlarlar boşuna. almayınca da söverler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JWS

quote:

Orijinalden alıntı: chtk

quote:

Orijinalden alıntı: Vanilla__

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

aslında dilnciler gün içinde bayağı hasılat yapıyorlar mesela ondan bundan 1 tl toplasa bile günde 30 tl cepe atsa ayda 1500 tl yapar

ama ihtiyacı olan engelli olanlar olabiliyor onlara vermek lazım

1 ay kaç gün sizin orda

• Bu kadar kasmayın kendinizi kızların yanında.. Aklınıza gelen ilk espriyi yapın ve uzaklaşın ordan

Mesela ben okuldan afet bi kızı evine getiriyordum trafikte ışıklarda çiçekçi geldi cama,

-sana çiçek alayım mı ? dedim
    -ay çok şekersin.. dedi
    -trafik ortasında bi çingeneden çiçek alıp sana vermemi beklemiyorsun değil mi? dedim
    -gülüştük ve çingeneye sağol kaardeşş diyerek devam ettik
  • 1 senelik konuyu hortlatan arkadaşı tebrik ediyorum.
  • Sen yine iyisin,ben bakırköy meydana inerken 5tl verdim kadına kaltak bana gülü vermedi.kızda boş boş gülmeye başladı çıldırdım dedim bugün sendeniz gülen kız , ağlamaya başladı one den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

bugün arkadaşın bürosunu gitmiştim.öylesine camdan bakarken bizim şehirin ünlü dilencilerinden biri yere 5-6 tane 100 lira düşürdü.

Bastı kaçtı yapsaydın hemen
  • 2010 da konuyu okumuştum. Görünce güldüm. Neğersem hortmuş.
  • ben hiç vermem çocuklar bir saat çene yorar. en son sevgilim ver der gibi baktı. elimi cebime attım 50 krş çıkardım verdim. bu bana baktı bi 5 sn sonra bari mendili almasaydın dedi
    ...
  • konu hort ama yinede yazayım bir gün bir bakkaldan bir şeyler alıcam bozuk param yok 100 lira uzattım adama. adam kasaya baktı bozuk yok çıktı dükkanın önündeki dilenciye abla şu 100 lirayı bozarmısın dedi kadın göğüsünden bideste para çıkardı bozdu milyardan fazla para vardı orda
  • konuyu hortlatıyorum, dün benimde başıma geldi.

ya arkadaş bilirmisiniz ben normalde dilenciye para vermem. hatta cevap bile vermem. hani ister ya "abi 1 lira", "çocuklarım aç" falan. ben cevap bile vermeden geçer giderim. öyle bir devirdeyiz ki kimin ne ihtiyacı olduğunu anlayamıyoruz. hangi birine para vereceksin hem?

en çok korktuğum enayi yerine konmak. hadi verdiğim parayı geçtim, miktarı geçtim ama insana kandırılmak çok koyuyor. böyle şeyleri düşünmemek içinde para vermiyorum. kafa rahatlığı önemli.

amma velakin dünden beri canım çok sıkkın. enayi yerine konulduğu hissediyorum. dün alışveriş yapmak için çarşıya çıktım bişey almadan da geri döndüm. bir an önce eve gideyim, oruçluyum iftara kadar az uyuyayım diye kafam orda. susuzluk da var tabi. her neyse. birden yoluma bir çingene çıktı. bizim burda çingene mahallesi diye bir yer var. bakın her zaman geçtiğim yer, o civar mahallelerden birinde oturuyorum. bugüne kadar hep para istediler, önümü kestiler ama hiçbir zaman vermedim.

devam ediyim. anlatmaya başladı işte çocuğum var şurda, karım orda, çocuğuma mama, bez alıcam lütfen para ver, belediyede para yatırmadı allah rızası için para ver. eşinide gösteriyor bunları bana anlatırken, yalvarırken. bide yakın münasebet kuruyor omzumdan tutuyor falan. kafama sıçayım ya nasıl bir mallıksa bendeki dokunmada demiyorum. en baştan elini uzatmıştı tokalaşmadım bile. sonra yok sen beni küçümseme falan demeye başladı. en sonunda param yok diyecektim ki nasıl boşluğuma denk geldiyse cüzdandan 20 lira çıkardım verdim. nolcakki amaan dedim. bide biraz daha ver diyor. yok daha veremem dedim. bide bileklik verdi, hani ucuz plastik bileklikler varya zaten icabında onu satın almış gibi olayım. allah razı olsun dedi gitti. bende oh be dedim.

yolda giderken düşündüm, ulan ben alayına para vermiyodum gittim şimdi 20 lira verdim. hesapladım, hergün bu şekilde 50 insana gitse, ortalama 10 tl alsa, 15.000 tl para yapar. hadi her gün çıkmasın 15 gün çıksın diyelim, 7.500 tl para yapar. dedim iyi para, kafama sıçayım dedim.

şimdi diyecekler olacaktır, konunun başlarında da var zaten, "iyilik yaptın niye anlatıyorsun, havamı yapıyorsun" diye. maksadım o değil, maksadım enayi yerine konulmayın, bağış yapacaksanız gidin hayır kurumlarına, vakıflara, fakir olduğunu bildiğiniz gerçek ailelere 20 değil 200 lira para verin. karnını doyurun. yolda yürürken önünüze çıkan her insana para verilmez. ben zaten hiç vermiyordum dün ilk defa boşluğuma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonanımAnonim -- 27 Mayıs 2019; 17:19:7 >

• DonanımAnonim kullanıcısına yanıt
    Kaç senelik konuyu hortlatmışsın.
    Para verdiğin kişi gerçekten ihtiyaç sahibi biri ise çok güzel bir şey yapmışsın. Allah kat kat fazlasını sana versin. Fakat bu işi meslek haline getirip paraları bankada biriktirenler de var. Böyle birine para verdiğini düşününce de insan kendini enayi gibi hissediyor. Karşımıza çıkan kişinin gerçekte ne durumda olduğunu bilmiyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.