Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizden çalışın kpss sizde memur olun. Kusura bakmayın ama isciliktense memurluğu tercih ederim. Tamam işçiler emekçidir.Her hastanenin her okulun her binanın temelinde işçinin alin teri vardır ama Bu ülkede emekçiye değer verilmiyor. Emekçinin değeri avrupa da burada değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaç para bı memurun maaşı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde kazanın memurluğu,sizde yatın Mağdem öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızın adı gortce K kullanıcısına yanıt
    Yaptığın memurluğa bağlı.3.5 alanda var 10k kazananda.Doktorda memur,savcıda memur,..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşını falan bilmem ama yıllık iznini istediğin zaman kullanabilmek büyük nimet, adam iki bayram arasına yıllık iznini koyuyor 2 ay yok piyasada. Burada sorun memurların çok hakkı olması değil memur olmayanların çok ezilmesi. Bizde memur gibi rahat çalışalım, patronları zengin edelim diye sabah gün doğmadan yola çıkıp gece karanlığında eve giriyoruz. Özel sektörün şartlarının memurlukla eş olması gerek. Haftada 45 saat diye bir çalışma süresi avrupada yok, maksimum 35 olmalı bu süre.
  • Hiç düşündünüz mü millet neden memur olmak için can atıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam her kurumda aynı durum mevcut değil. adliyelerin mahkeme kalemlerinde çalışan memurlarların bırak çayı wc ' ye gitmeye vakti olmuyor.
    Nasıl özel sektörde her yer aynı değilse kamuda da aynı değil.
  • iyice ortadoğu ülkesi olduk çünkü bu tip ülkelerin tek ortak özelligi devlet memurunun yatmasıdır. fatura, vergi ödemeye gidiyosun tüm vezneler boş adamlar lak lak yapıyor okey oynuyor telefondan, ne denetleyen var ne bakan eden. salla başı al maaşı dedikleri bu olsa gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Bazen oturup düşünüyorum devlet ne için var diye ?

    eğitim desen eğitim cılkı çıktı herkes özele gönderiyor
    hastane desen parası olan özel sigorta yaptırıyor özel hastaneye gidiyor
    sınır güvenliği desen sınır diye birşey kalmamış elek gibi
    emniyet toplum huzuru desen uyuşturucu içen bağımlı yada hapisane kaçağı elinde bıçakla bir bakmışsın seni öldürüyor kolluk kuvvetinin ne yaptığı muamma
    evine zarar gelse sigorta karşılıyor
    arabana zarar gelse sigorta karşılıyor bunlarada para ödüyorsun...

    peki ben devlete bu kadar vergi ödüyorum ki harcadığımın en az yüzde 20 si devlete gidiyor karşılığında ne alıyorum ?

    hadi onuda geçtim birde arada askerlik yaptım vatani görev diye yani diyeceğim şu devlet milleti sömürmek için mi var yoksa sadece bizim ülkede mi bu.?

    biri çıkacak yol köprü diyecek arkadaşım arabası olan en kötü senede 500 lira devlete para ödüyor bırakta yapsın zaten karayolu ağının 10 da 1 i paralı...

    düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
    Devlet saydığınız kuruluşları organize etmek için var ama onu bile yapamıyorlar artık. Herkes kafasına göre takılıyor.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAGLAMMORUQ -- 21 Mayıs 2020; 23:48:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oldu bitti bu düzen böyleydi ki yeni olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şişli belediyesinde tek parmak klavye kullanan dayılarla teyzeleri gördükten sonra bana hiçbişey garip gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftalik calisma saati özel sektörde dusmeli ancak ozaman memurluk cazip olmaz bu ülkede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ronon Dex kullanıcısına yanıt
    Ben ZaTeN tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık raporu almaya çalışıyorum.

    Hastanenin sağlık kurulundaki personel aile hekiminin doğru formu doldurup vermesi gerektiğini söylüyor.

    Ancak sağlık ocağındaki aile hekimim hangi formu doldurması gerektiğini biLMeDiği için iLçe sağlık kurulu'na, o da iL sağLık kurulu'na yönlendiriyor.

    Herkes prosedürü söylüyor ancak kimSe aile hekiminin hangi formu doldurup vermesi gerektiğini söyLeMiYor. Sıkıntı burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 10 Aralık 2019; 19:34:28 >
  • Değişik görüşlerde arkadaşlar var, herkese saygım sonsuz, hatta memur arkadaşlar gelip genelleme yapmayalım falan demişler sizler de haklısınız. Bugün yediğim cezaya itiraz için idari mahkemeye gittim. Sanki işini zorla yaptırıyorlarmış gibi olan bir kadınla bir süre uğraştıktan sonra itiraz dilekçemi kabul ettirdim. Veznedeki adam 280 lira borcunuz dedi. Ne? Zaten haksızlığa uğrayıp 3000 TL ceza ödemişim, bir de buna itiraz etmek için 300 lira daha mı dolandırılacağım? Zaten umudum da yoktu itirazdan, verin dilekçemi diyip çıktım ve son zamanlardaki favori memur yuvam olan çevre ve şehircilik il müdürlüğüne gittim.
    Plana göre ceza ile ilgilenen birime çıkıp bir muhattap bulup içimdekileri döküp mahkemeye veremediğim dilekçeyi de buyrun okursunuz diye bırakıp rahatlayıp çıkacaktım. Bir çıktım kata tüm odalar bomboş. Başka bir birime gidip sordum, bugün resmi tatil mi dedim hayır dediler, öğle tatilinde miyiz dedim ona da hayır. Peki dedim bu birimdeki memurların hepsinin mi acil işi var da odalar bomboş? Göreve çıkmış olabilirler beyefendi diyor. Yahu hepsi mi arkadaşım hepsi mi 20 tane memurun birisi mi kalmaz?? İyice sinir küpü olup bağıra çağıra çıkmak zorunda kaldım. Bu tarz arkadaşların maaşındaki en ufak hakkım asla ve asla helal değildir. Kim ki bu adamları destekliyor ve böyle yeenim diyorsa da ilk karşıma çıkandan tüm hırsımı çıkaracağım.

    Ha bir de çalışın siz de memur olun o zaman diyenler değişik mahlukatlar gelmiş. Sizin zihniyetinizin...




  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Ben söyleyeyim; aile hekimine gideceksin, o da seni hangi yönden engelin varsa onun uzmanına yönlendirecek (mesela ortopedi, veya kbb veya göz gibi). Sonra gittiğin uzman seni komisyona sevk edecek ve sen de ordan aldığın raporla sürücü belgesi başvurusu yapacaksın. Tabi tüm bunlar tek raporla oluyor yani hepsi sana ayrı rapor düzenlemiyor. İnternette Sürücü Adayları ve Sürücüler için Sağlık Raporu diye arama yap, ikinci kısmı aile hekimi doldurup uzmana sevk kutucuğunu işaretleyecek ve sevk ettiği bölümü yazacak, üçüncü kısımda da uzman komisyona sevk kutucuğunu işaretleyecek, dördüncü bölümü de komisyon dolduracak.
  • sano kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi;

    Aile hekimim hangi formu doldurması gerektiğini bilmiyor.

    Internetten yaptığım araştırmaları sonucu Ek-1, Ek-4 ve Ek-5 formlarının aile hekimim tarafından doldurulması gerekiyor.

    Ancak aile hekimim bunları bilmediği için farklı bir kağıt verdi, aile hekimin verdiği formun yanlış form olduğunu devlet hastanesinin sağlık kurulu'ndaki personelden öğrendim.

    Ayrıca aile hekimim hangi formu dolduracağını bilmediği için iLçe ve iL sağlık kurullarına yönlendiriyor.

    Onsan sonra televizyonda "Hasta doktoru neden dövdü?" haberleri görüyorsun.. Bazı insanlar çabuk sinirlenir, doktor eksik veya yanlış bilgi verirse ne olur?
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Dediğin formları nerden buldun bilmiyorum ama Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge ekindeki Ek-7 benim bahsettiğim rapor. Doktorda yoksa (ki olması lazım) çıktısını al, sen götür. O bilmiyorsa artık sen biliyorsun, anlat doldursun zaten bir kutucuk işaretleyip üç kelime yazacak.

    Yönerge ve eklerine buradan ulaşabilirsin;
    tig.saglik.gov.tr
    Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge Yayınlanmıştır.
    https://tig.saglik.gov.tr/TR,21340/saglik-raporlari-usul-ve-esaslari-hakkinda-yonerge-yayinlanmistir.html


    Tabi bu benim dediğim sürücü belgesi için, ötv indirimi istiyorsan engelli sağlık kurulu raporu diye ayrı bir rapor gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sano -- 10 Aralık 2019; 20:59:26 >




  • Yav kardeş konya valisinden ne farkın var acaba? Çay içiyo olması neden seni rahatsız ediyor? Sanki özel sektörde işler çok güzel yürüyor da adama memur beğendiremiyorsun. Ayrıca nerden biliyorsun 5dklık iş olduğunu.? Bizim elektrik dağıtım şirketine işimiz düştü. Fatura gelmiyor diye kendimiz telefon açtık.sayacın okunması için kendimiz talep oluşturduk. Zahmet edip gelmişler sayacın bozuk olduğuna karar vermişler. Saycın değişmesi için ayaklarına gidip dilekçe vermemiz lazımmış. Gidip verdik sayacın değişmesi raporu felan 3 ayı bulacakmış. Bu 3 ayda da fatura ortalama baz alınacakmış dediler ama internette araştırdığım kadarıyla en yüksek fatura tutarı baz alınacakmış. Fatura da daha gelmedi. Cezalı mı gelir veya gelir mi muallak...kısaca özel sektörden bin kat iyidir o devlet kurumları. Kimi işini iyi yapıyor kimi yapmıyor o ayrı mesele. Ama şu kıskançlığınıza bi son verin. Mücadele verecekseniz yasal haklarınızı bile alamadığınız kul köle olduğunuz özel sektörlere verin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • memur olsaydık keşke
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.