Şimdi Ara

Memuriyettten İstifa İle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.


    657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 92 "...İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler..." ifadesi bulunmaktadır. Şimdi benim sormak istediğim kadrolu bir memur ikiden fazla istifa ettiğini varsayalım bu cümleden benim anladığım 3. istifadan sonra dönüş olmuyor.


    Peki sınavla kazanma durumunda atanması gerçekleşebilir mi?


    Örnek vermek gerekirse 4 defa istifa eden memur 5. kez bir memuriyete SINAVLA kazanması üzerine atanması yapılabilir mi?


    İnternette araştırdığımda iki defadan fazla istifa eden memuriyete dönemez denilmiş. Buradan iki anlam çıkıyor. Birincisi hiç bir şekilde artık memur olamaz anlamı, diğeri ise sınavsız istifa ettiği unvana geri dönemez anlamı. İnternetten çok net bilgiler elde edemedim. Esasen sormak istediğim her defasında sınavla kazanılan memuriyetten istifa ile ilgili sınır var mı? Örnek vermek gerekirse 8 kez de istifa edip 9. kez de sınavla kazanarak memur olunabilir mi?








  • Güncel.

  • Hacı benim bildiğim sınavla da alakası yok, ünvanla da. Ha sözleşmeli olarak çalışabiliyorsun diye biliyorum, 4/b vs. ama emin değilim ondan. Şahsen bildiğim bir örnek yok. İnşallah gönlünce olur her şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Hocam, bi emin olabilsem ona göre istifa etme durumu olabilir. Ama diğer türlü istifa hakkımı da boşa harcamak istemiyorum limit varsa. Sınavdan sınava limit yoksa sıkıntı yok ama emin olamıyorum, farklı konuşan çok kişi var. Mütalaa alabilmek amacıyla CİMER'e başvurdum ama ret geldi mütalaa vermiyoruz diyerek. Personel Genel Müdürlüğüde kapatıldı kimden mütalaa, bilgi alacağız? İkilemde kaldım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 15 Temmuz 2023; 21:37:6 >
  • Yahu kimden net cevap alacağım. Bakanlığı arıyorum, net cevap vermiyorlar dilekçe ile başvur diyorlar. Dilekçe ile başvuruyorum cevaben kanun maddesi birebir atılıyor herhangi bir yorumlama, mütalaa yapılmıyor. Nasıl olacak bu iş? İş bilen biri yol göstersin lütfen.

  • güncel.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.