Şimdi Ara

Askerlik yoklama başvurusu ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz önce askerliğimi aradan çıkartmak için 2026'da bitecek tecilimi bozma girişimde bulundum ama başarılı oldum mu bilmiyorum. Tecrübeli kişiler bilgilendirme yapabilir mi? E-devlet "askerliğim" hizmetinden askerlik yoklama başvurusu formu doldurdum, sonuç olarak yüklediğim fotoğraftaki yazıyla karşılaştım. Şuan bir onay süreci mi beklemem gerekiyor yoksa sağlık ocağına gidip muayene olmadan bir onay süreci başlamaz mı? Şuan şehir dışındayım kendi aile hekimine gitmem de mümkün değil çünkü.

Askerlik yoklama başvurusu ile ilgili bir soru

• Bundan sonra aile hekiminize gidip askerlik muayenesi olmanız gerekiyor. 31 aralığa kadar süreniz var. Videoda da süreci kısaca anlatıyor. İsterseniz e-nabızdan aile hekimi değişikliği yapıp (bulunduğunuz ilçedeki aile hekimini seçip) muayene olabilirsiniz.

Yalnız bu bir süreç, çok şanslıysanız 2-3 aya askere gitme durumunuz olabilir de; 9-10 ay askere gitmek için bekleme durumunuz olabilir de.

Mesela 31 ağustosa kadar kasım celbi başvuruları sürecek, o tarihe kadar muayeneden geçer hizmet tercihini yaparsanız şansınız da olursa 1. Grup kasım ayıyla askere gidersiniz.

Ya da MSB ihtiyaç doğrultusunda sonraki celbe kaydırabilir. Şubat - mart - nisan ayını da bekleyebilirsiniz.

Muayene olmak için eylül ayını beklerseniz en erken şubat 2026da askere gitme durumunuz olabilir.

Yukarıda bahsettiklerim 6 ay er veya 12 ay yedek gidecekler için geçerli. Bedelli gidenler için "bu sene başvur, seneye askere git" durumu geçerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, insanın kasım celbi için plan yapıp kasım celbinde gönderilmemesi berbat bir durum gerçekten. 31 Ağustosa kadar işlemlerimi tamamlayıp tecili bozacağım ama sanıyorum ki kasım celbinde askere gitmem epey düşük ihtimal doğru mudur?

• Şans meselesi. Belli de olmaz.

Eylül ayının ilk haftası askerlik durum belgesini kontrol edersiniz. xx kasım 2025e kadar ilişiği yoktur yazısı 3-4 gün sabit kalırsa kasım celbiyle yolcusunuz diyebiliriz. Yoksa şubata kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.