Şimdi Ara

Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
226
Cevap
1
Favori
8.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kusura bakma da bu saçma sapan bir iddia. Ülkede ki kamu personelinin zaten büyük çoğunluğu öğretmen, polis, doktor. asker. Bunların hangisi bankamatik memuru. Ögretmenliğe karşı cahillerde bir düşmanlık oluşturuldu. Sınıflarda 40-50 ögrenci var. Okul binaları yapılsın daha çok öğretmen yetiştirilsin kaliteli eğitim verilsin diyecekleri yerde 3 ay tatil var yatıyorlar falan diyorlar. Sorsan hiç biri aynı anda 3 gün 30-40 tane çocuklar 5 saat baş başa kalamaz. Bir de bunların velileri var. Saat akşam 11 de mesaj falan atıyorlar ögretmenlere. çevremde ki ögretmenlerden biliyorum. Bunlar dışında uzman, müfettiş gibi ülkenin en iyi sosyal bilimler üniversitelerinden mezun nitelikli çalışanlar var. Mesela bir müfettiş bir inceleme de hayatı boyunca kazandığı maaştan fazlasını devlete kazandırabiliyor.Kısaca ülke de cahillerde acayip bir özgüven oluştu. Belediye de 15 dk çalışan izleyerek ülkede ki memurların yarısı hakkında fikir beyan edebileceğini sanacak bir özgüven. Konu sahibi ve sayısı her geçen gün artan senin gibilerde bir kompleks var. Bence boş fikirlerinizi her yerde beyan etmeyin.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden bilgisiz insanlarla laf anlatmak çok zor, memur olmasa devlet piyasaya nasıl para sürecek? Memur olmasa esnaftan alışverişi kim yapacak? Yada birbirlerinden alışveriş yapacak esnaf parayı nerden bulacak? Sanıyorsunuz ki memur maaşları yüzünden ülke ekonomisi bu halde, tam tersi memur sayesin de ülke ekonomisi halen dönüyor.

• froce1903 kullanıcısına yanıt
    Fikirlerimin boş yada dolu olduğunun tasdik makamı sizmisiniz. ?
    1 paragraf yazı yazmışsınız. Yazınızda sürekli “cahil, boş fikir, kompleks veya cahil özgüveni” gibi kelimeler kullanmışsınız.
    Ne yazıkki bizim ülkemizde de sözde “aydınlıkçı” ve herşeyi çok iyi bildiğini sanıp sürekli karşısındakine cahil yaftası yapıştıran bir kesim var sanırım sizde bu kesimin içerisindesiniz.

Konumuza dönecek olursak;
    Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi işini hakkıyla yapan memurlarımıza sözüm yok. Söylemek istediğim; birilerinin tanıdığı vasıtasıyla hasbelkader memur olmuş, ya da liyakatsız bir şekilde hakedilmeyen mevkilere gelip yaptığı işten bir haber olup hiçbir işe yaramayan, hayatın gerçeklerinden kopuk, 2 lafı dahi bir araya getiremeyen bir memur kitlesi var. Bunun sayıları ise milyonlarla ifade ediliyor.
    Diğer taraftada hakkıyla vergisini ödeyen iş yeri sahipleri, çalışanlar ve memurlar var.
    Şimdi soruyorum size. Böyle bir durumdaki adaletsizliği dile getirmek sizin nazarınızda cahillik veya boş fikirmi oluyor ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Memurluğu bir meslek görüp bu memurluğu kutsal sayan memurlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz; Memuru koruma kanunu mu şımartıyor sizi bu kadar? Bir ülkede memur, memurluğu kutsal tapınılacak bir şey görüyorsa o ülkeden derhal kaçın. Çünkü memurluğu kutsayan memur devlet aygıtını, kurumları kutsamaz, kendini kutsar. Askeri darbelerin motivasyonu budur. Askerler kendini devlet aygıtından, askeriyeden üstün görür. Bu örneği diğer kurumların memurlarına da uygulayın. Memur hata yaptığında onu uyarırsan devlet aygıtını korumuş oluyorsun demektir. Ama memur bunu vatandaşlık ödevi olarak algılamaz, kutsal memura hakaret olarak algılar, ondan sonra her türlü bela başına gelir. Örneğin kendini üstün memur gören bir öğretmene bile hatasını söyleyemiyorsun; Ya bir polise, bir askere (subay), bir hakime savcıya memura hatasını söylediğini düşün. Artık gerisi malum!

Gerici toplum nedir; Kişileri kutsal gören...

İlerici toplum nedir; Kurumları kutsal gören...

Bizdeki uyanık memurlar, kendilerini kurumlar ile bir bütün gördüğünden bu suçlamalardan da sıyırırlar. Örneğin bu mesajı memurluğa, memura hakaret olarak bile görebilirler.

O yüzden kendini kutsal gören kim varsa ondan uzaklaşın. Bunlarla takışmayın, onları sadece övün geçin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Aralık 2024; 1:45:2 >

• Uzun zamandır memur kötüleme konusu açılmamıştı. Zam zamanlarında açılır her zaman. Memurları sevmiyorsanız çocuğunuzu özel okula, doktor içinde özel hastahaneleri veya özel muayeneleri kullanabilrisiniz. Sizi oralarda çok severler.Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır  Devletler ortaya çıktığında memurlarda ortaya çıktı. Binlerce yıl olan bir şey yani. Diyorsunuz ki nüfustaki adam çalışmasın. Kim kayıt yapacak, kim evrakları dosyalayacak kendi kendine mi olacak bunlar? Bazen çok komik olabiliyorsunuz.

• Heliosis kullanıcısına yanıt

Yazmıyorum diyorum ama bu kadarına pes dedirtecek mesajlar görünce dayanamayıp cevap vermek zorunda kalıyorum.

İşin en ifrit noktası ise bilgisiz olarak suçlaman; Bilgisiz olup olmadığını kanıtını karşılaştırırsak bu yazdığın mesaj en ön sıralarda çıkar.

Memur olmasa piyasa nasıl işleyecekmiş; Memur parayı nerden alıyor, nereye harcıyor; Memur parayı aldığı yere harcıyor. Parayı üreten memurmuş gibi davranmak nasıl bir mantıktır? Bu kadar basit şey bile anlaşılamıyorsa bilgisizlik ile mi itham edilmeli. Yoksa kutsal memur sorunsalı ile mi? Çünkü ortada bir tapınma var; Yani kutsal memur, hatta yaratıcı, esnafı yaratan varlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Aralık 2024; 1:56:56 >
  • Deníz kullanıcısına yanıt

Yine aynı mantık; Kutsal memur olmasa olmazdın! Doktor memur olmasa hastalıktan ölürsün. Yani kutsal memur doktor seni yaşatandır! Eee, bu kafaya göre doktor da çiftçi olmasa açlıktan ölür!

Klasik ezberleri tekrarlayarak anti tezleri çürütmüş olmuyorsun.

Ayrıca doktorluk, öğretmenlik memurlukla aynı şey mi? Burada eleştirilen doktorluk, öğretmenlik değil, memurluk bile değil. Burada eleştirilen memurlar.

Ayrıca memur doktor beleşe mi halka sağlık hizmeti veriyor; İnsanlar 30 yıl boyunca her ay sigorta ödemesinde sağlık primi ödüyor. Vergisi ile de doktorun maaşını ödüyor, 20 yıl önce 30 yıl önce ödemeye başladığı sağlık primi ile de hastane masraflarını ödemiş oluyor. Özel hastaneden tek farkı, özelde o anda ödeme yapıyorsun, kamuda ödemeyi çok önceden yapmış oluyorsun. Yani ortada beleşe bir sağlık hizmeti yok. Ortada bir hayırsever doktorluk yok. Bunu örneğin öğretmen için de uygula, aynı kapıya çıkar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Aralık 2024; 2:11:21 >

• asau kullanıcısına yanıt

Sıktınız gerçekten. Ben öyle bir şey demedim. Gidin bir özel muayeneye, 5 dakikalık işlem için ne kadar ücret alıyorlar görün. Ben çocuğumu götürmek zorunda kaldım 2400 TL para ödedim özel muayenesi olan doktora neyden bahsediyorsun arkadaş. Memurları da eleştir ne bekliyorsun memurdan, nasıl bir hizmet bekliyorsun ağzıyla kuş mu tutsun bu adam. Öğretmen bilgileri şırıngayla mı enjekte etsin ya da doktor her derde deva ilaç mı yazsın?

Bu şeye benziyor veli arıyor benim çocuğumun durumu nasıl diye soruyor. Bende diyorum çocuğunun durumu kötü şöyle böyle vs. sonra da diyor ki hocam ne yapabiliriz. Çocuk eve gidince alıyor eline telefonu kontrol eden yok, ödevlerini soran yok, ilgilenen yok sonra benim çocuğum neden kötü. Olay buna dönüyor, burada biz mi suçluyuz? Birilerini suçlamak yerine birazcıkta olsa suçu kendimiz de arasak daha iyi olmaz mı?

• asau kullanıcısına yanıt

Profili birkaç kişi kullanmıyorsa 2-3 senede bir bu fikrin değişiyor sanırım . En son memur mu oldunuz acaba demiştim. Şimdi bu fikriniz değişmeyecekse artı düğmesine basıp kamunun yarısı sınavla değişebilir hatta değişmesi de gerekir diyorum. Daha iyileri de alınabilir ama bunu da ancak yeni ilerlemeci bir iktidar yapabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nocara N kullanıcısına yanıt

Yüksek vergi ve yüksek enflasyon yaratmasa kimse memur maaşıyla ilgilenmezdi veya çok azı ilgilenirdi

• HAŞMETLİi kullanıcısına yanıt

Ülkede bankamatik memuru, erken emekli ve 5li çete nedeniyle %75 vergi var . 20bin net kazanan aslında 60-70bin kazanıyor hadi 10bini devlet alsın zaten 50bin lira kazanmış olacaktı ama devlet bu kazancını memura emekliye yandaşa vermek için el koyuyor

Sağlıkçı diyorsun vatandaş doğru düzgün sağlık hizmeti alamıyor polis diyorsun kapkaca uğruyor evine hırsız giriyor devletin kendisi pkk'lıya hırsız esmer vatandaşa haklar veriyor . Kasabadaki ziraat muhendisin orman mühendisin faydası yok

Herşey serbest piyasa şartlarında paralı olsa bundan daha iyi sistem olurdu zaten paralı da olmakta ama bu da memur maaşına gidiyor yine

• froce1903 kullanıcısına yanıt

Zaten o araçta %250vergi var daha ne vergisi ödeyecek . Zaten geçen yıllarda da ÖTV 5 seneye bölündü enflasyon indirimi yok ediyor . Yani işveren %250 otomobil vergisi ödüyor hemde bunu tam gider gösteremiyor artık benzinde de kiralık otoda vs hem sınırlama getirildi . Bunların hepsi kalkmalı işiyle alakalı herşeyi %100 gider gösterebilmeli hatta maaşlı çalışanlarda bunu yapabilmeli

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Birde eskiden bir akp 'li bakan tapuda memura 20 lira işleri hızlandırmak için (motive etmek için ) rüşvet sayılmaz demişti. Yani ilk kez yasal rüşvetin miktarı belirtilmişti. Şimdi 200 mi 500 mü yasal rüşvet bilmiyorum

Devlet aracıdan vergi alma üzerine kurulu..Üreticinin direk ürün satması yasak ülkede bu yüzden tarladaki ürün 5 liraysa manavda 50 lira oluyor devlet bu aradaki 45 liradan vergi alıyor çünkü vergi ve aracı arttıkça fiyat ve maliyet artıyor

Emlakçı memurun rüşvetini verir sen ne kadar rüşvet vereceğini bilemez elini yüzünü bulaştırırsın

Tapuda gümrükte vs çalışanların tüm memuriyeti boyunca harcamaları incelenip gereği yapılmalı

• Wrestle Mania kullanıcısına yanıt

1 gün değil 10 gün kapalı olunca eksikliği hissedilmeği gibi trafik sorunu da bitiyor

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Türkiye'de yüksek bütçe açığı var. Yasal çakışan %75 vergi ödüyor yasal çalışan sürünüyor ama vergileriyle bankamatik memuru yan gelip yatıyor

Maaş artışları ile bu düzen yüksek enflasyon yaratıyordu bir yerde bu balonun patlaması bekleniyordu

• eteksen kullanıcısına yanıt

Vergiler düşünce paranın değeri artar . Memurların yarısı olmasa vergiler düşüp paranın değeri artacağı için 20bin lira maaş 40bin lira alım gücüne kavuşur memur memur 30bin alsa da para değerlendiği için 60bin almış gibi olacak

• popturceyn P kullanıcısına yanıt

Arjantin'in başarısı bizi de etkileyecektir ..memur emekli sayısı artınca vergiler artınca ekonomi düzelir diyenlerin görüşünün bitmesi için bu gerekli

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.