Şimdi Ara

Memento ve Ghajini Hakkında SORU ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ghajini izledim ve mementoyla aynı konuya sahip olduğunu öğrendim. Memento izlemeye gerek var mı ? Tüm konu mu aynı ? Sondaki sahneler falan.
    Karısını öldüren adamdan intikam alıyor mesela ghajini de
    Spoilerde dediğimin aynısı mementoda var mı ?



  • Memento filminin abartıldığını düşünüyorum o kadarda güzel bir film değil bence filmde enteresan olan şey filmin sondan başa doğru ilerlemesi. Spoiler'da dediğinin aynısı Memento'da var ama durum biraz farklı söylersem Spoiler vermiş olurum bu yüzden izlemen gerek.
  • Son 15 dksını izle
  • Ikisini de ayri ayri izle. Birbiriyle benzerlikleri ana karakterin sahip oldugu engel. Konu bakimindan aslinda oldukca farklilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaijini dediğin film mementonun ucuz berbat bir kopyasıdır. Mementonun bazıları tarafından çok beğenilip bazıları tarafından da hiç beğenilmemesi kesinlikle filmden ne kadar anladığıyla alakalıdır ki 1 kere izleyerek filmi anlamak mümkün değildir. Buda seyirci için o filme kafa yormak ve tekrar izlemek anlamına geldiğinden film bazıları için karmaşıklık bazıları içinse çözülmesi gereken bulmaca gibidir.

    Örneğin filmin tersten işlenişi filmi farklı kılıp o filmi entellektüel bir havaya sokma amaçlı değildir. Yapılmak istenen seyirciyi filmin içine çekip, herşeyi hafıza kaybı sorunu olan Leonard' ın gözünden görmelerini sağlamak.


    Yani bizde filmi izlemeye başladığımızda Leonard ın elindeki fotoğrafa bakarak Teddy i öldüreceğini biliyoruz ama o ana kadar ne olduğuyla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz, tıpkı Leonard gibi. Dolayısıyla filmi izlerken bizde bir bakıma not tutma ihtiyacı hissediyoruz. Kısacası filme seyirci(!) kalamıyor, olayların içine çekiliyoruz.



    Ayrıca mustafa mahir adlı kullanıcının çok iyi bir yorumu
    bir anlamda anterograde amnesia nın ölümle denk olduğunu söyler. çünkü yeni anı oluşturamayacak insanlar hayatlarının üstüne yeni bir şey katamayacaklardır. anterograde amnesiac olmayan bir lenny karısının intikamını aldıktan sonra tekerleklerine zincir takılı bile olsa hayatına devam edebilirdi. fakat bu durumda sonsuza kadar patinaj yapmaya mahkumdur. anterograd amnesia nın hafif varyantları da olabilir. geçirilmiş büyük bir ruhsal/manevi travma kişinin somut belleğini yok etmese bile ruhi gelişimini yakabilir ve yeni şeyler denemesini/yaşamasını/biriktirmesini engelleyebilir. belleğini yitirmek bir ölüm halidir ve uyku geçici bir bellek kaybı olarak ölümün kardeşidir. lenny her sabah uyandığında ben neredeyim? ne yapıyorum? sorularını kendine sorar ve tümüyle haklıdır. insan neyi kaybettiğini hatırlamalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u have to MakeMyFireOut -- 15 Mayıs 2016; 21:05:43 >




  • Memento efsanedir, Ghajin ise ucuz bir kopyadır.

    Memento en az 2 defa seyredilmelidir.Ne oluyor ne bitiyor tek seyredilmede anlaşılmaz. Tek seyredipte "amaaan ne kötü film" diyorsanız gidin spiderman seyredin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    Memento efsanedir, Ghajin ise ucuz bir kopyadır.

    Memento en az 2 defa seyredilmelidir.Ne oluyor ne bitiyor tek seyredilmede anlaşılmaz. Tek seyredipte "amaaan ne kötü film" diyorsanız gidin spiderman seyredin

    +156498765432
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ghajini nin bazı kısımlarında ileri sararsın memento da her sahnesinde geri sararsın. bu konu sayesinde 2 sinide bugün izledim mementoyu 6 yıl önce falan izlemiştim unuttuğum için bir kez daha izleyeyim dedim. mementonun yanında ghajini 0-6 yaş grubu için yapılmış gibi basit kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.