Şimdi Ara

Mekatronik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mekatronik mühendisliğinde hangi üniversitede okuduğumunuzun önem durumu nasıldır?

• sabancı ve yıldız teknik dışındakileri salla... belki bide kocaeli...
  • bana dershadeki hoca mekatronik bölüm için çok iyi ama iyi üniv. olduğu taktirde demişti.
  • bırakın bu iyi üni,versite muhabbetlerini.. artık hekes insana bakıyor.. eskidenmiş o itü ler boğaziçi odtümezunu olsun olayları.. sen iyi yabancı dile sahip ol ve gelişime öğrenmeye açık ol gerisini sallla.. tüm bölümler için geçerlidir ve çooookk örneği var.. mekatronik güzel bölüm devam..
  • kendim için değil bi akrabam için soruyorum . Onun da kafası karışık iyi uni. konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMaN

bırakın bu iyi üni,versite muhabbetlerini.. artık hekes insana bakıyor.. eskidenmiş o itü ler boğaziçi odtümezunu olsun olayları.. sen iyi yabancı dile sahip ol ve gelişime öğrenmeye açık ol gerisini sallla.. tüm bölümler için geçerlidir ve çooookk örneği var.. mekatronik güzel bölüm devam..

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: SMaN

bırakın bu iyi üni,versite muhabbetlerini.. artık hekes insana bakıyor.. eskidenmiş o itü ler boğaziçi odtümezunu olsun olayları.. sen iyi yabancı dile sahip ol ve gelişime öğrenmeye açık ol gerisini sallla.. tüm bölümler için geçerlidir ve çooookk örneği var.. mekatronik güzel bölüm devam..

Sen anadoludan mezun olup yabanci dil ve gelistirmeye acik olabilirsin fakat baska birisi odtu den mezun olup yabanci dil ve kendini gelistirmeye acik olursa senin onune geciyor.Zateb universiten ne kadar iyi olursa kendini o kadar gelistirebilirsin.Universite simdi daha da onemli.cunku her yer muhendis dolu fakat vasifli ariyor isveren.

• kusura bakma senin bu söylediğin züğürt tesellisi gibi birşey oluyor. büyük şirketlerin hemen hemen hepsi önceliği odtü, itü, boğaziçiye veriyor. staj için bile sadece bu okullardan adam alan şirketler var. sen istediğin kadar kendini geliştir itü mezunu adam her zaman senden bi adım öndedir çünkü büyük şirketlerde yönetici konumuna gelmiş adamlar zaten buralardan mezun dolayısıyla kendi okulunu veya kendine denk gördüğü okulları kayırıyor adamlar açık net. bunlar çok mu üst seviye eğitim veriyor tabi ki hayır ama sektörde taşra üniv.lerinden mezun olmuş adamlardan daha fazla değer görüyorlar.

dağa taşa üniversite açtıkları bi devirdeyiz. 4 tane hoca bulan mühendislik bölümü açıyor. böyle bi ortamda marka değere sahip okullardan mezun olmak her zaman ve her zaman büyük avantajdır. üniversite önemli değil filan bunlar dersanede rehberlikçilerin sıktığı palavra. inanmayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: mar_ginal

kusura bakma senin bu söylediğin züğürt tesellisi gibi birşey oluyor. büyük şirketlerin hemen hemen hepsi önceliği odtü, itü, boğaziçiye veriyor. staj için bile sadece bu okullardan adam alan şirketler var. sen istediğin kadar kendini geliştir itü mezunu adam her zaman senden bi adım öndedir çünkü büyük şirketlerde yönetici konumuna gelmiş adamlar zaten buralardan mezun dolayısıyla kendi okulunu veya kendine denk gördüğü okulları kayırıyor adamlar açık net. bunlar çok mu üst seviye eğitim veriyor tabi ki hayır ama sektörde taşra üniv.lerinden mezun olmuş adamlardan daha fazla değer görüyorlar.

dağa taşa üniversite açtıkları bi devirdeyiz. 4 tane hoca bulan mühendislik bölümü açıyor. böyle bi ortamda marka değere sahip okullardan mezun olmak her zaman ve her zaman büyük avantajdır. üniversite önemli değil filan bunlar dersanede rehberlikçilerin sıktığı palavra. inanmayınız

+1

• bu ödtü-itü muhabbeti durduk yere çıkmıyor heralde. İŞVEREN mantığını değiştirmediği müddetçe biz ne kadar tartışmasını yaparsak boş. Bi devlet için üniv. önemli değil ama özel sektör için önemli ne yazık ki. Ben yada bi başkası itü-odtü dışındıkiler işsiz kalır demiyorum.odtülü olup işsiz gezende var sadece üniv adıda yetmiyor. odtülü üniv. adına güvensin trakyalı kendini geliştirsin tabki trakyalı öne geçer ama şunuda unutmamak lazım sen ben çalışırken bi başkasına boş durmuyo o da kendini geliştiryor.
  • odtü itü dediğiniz ünilerden mezun oluyorsunuz iyi iş bulursunuz tamam sıkıntı yok , bir çok kişide şahit oldum ki büyük ünilerden mezun olanlar daha yüksek maaşlı çalışmak istediği için , daha alt seviyelerden mezun olan adayları kabul ediyor. Buna da 500 tane bahane bulursunuz hadi bakalım
  • gidersin anadoludaki üniye bir tane servo motor görmeden mekatronik mühendisi olursun işe girince de teknisyenin maskarası olursun bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

gidersin anadoludaki üniye bir tane servo motor görmeden mekatronik mühendisi olursun işe girince de teknisyenin maskarası olursun bu kadar basit...

bir tane servo motor görmeden mezun ol , camdan aşağı atlarım
  • Bence burda iyi üniversite kötü bölüm mü? kötü üniversite iyi bölüm mü? tartışması çıkıyor. Mesela ODTÜ, sen odtü lü olmak için mi okuyorsun o bölümü, yoksa istediğin için mi? Unutmayın mesela ODTÜ den mezun oldunuz diyelim anca 4-5 sene havanızı atarsınız. Ondan sonra size ne iş yaptığınızı sorarlar. ODTÜ ismi sizin hayatınızın geri kalan 50-60 yılını karşılayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

Bence burda iyi üniversite kötü bölüm mü? kötü üniversite iyi bölüm mü? tartışması çıkıyor. Mesela ODTÜ, sen odtü lü olmak için mi okuyorsun o bölümü, yoksa istediğin için mi? Unutmayın mesela ODTÜ den mezun oldunuz diyelim anca 4-5 sene havanızı atarsınız. Ondan sonra size ne iş yaptığınızı sorarlar. ODTÜ ismi sizin hayatınızın geri kalan 50-60 yılını karşılayamaz.

adamsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

gidersin anadoludaki üniye bir tane servo motor görmeden mekatronik mühendisi olursun işe girince de teknisyenin maskarası olursun bu kadar basit...

euheuheuhe iletişim fak. yolladın resmen ya , müh. fakültesi görmemiş gibi konuştun
  • quote:

kusura bakma senin bu söylediğin züğürt tesellisi gibi birşey oluyor. büyük şirketlerin hemen hemen hepsi önceliği odtü, itü, boğaziçiye veriyor. staj için bile sadece bu okullardan adam alan şirketler var. sen istediğin kadar kendini geliştir itü mezunu adam her zaman senden bi adım öndedir çünkü büyük şirketlerde yönetici konumuna gelmiş adamlar zaten buralardan mezun dolayısıyla kendi okulunu veya kendine denk gördüğü okulları kayırıyor adamlar açık net. bunlar çok mu üst seviye eğitim veriyor tabi ki hayır ama sektörde taşra üniv.lerinden mezun olmuş adamlardan daha fazla değer görüyorlar.

ağzına sağlık çoğu işadamı bu tür okullardan mezundur öncelik tanır kendi okuluna
    mekatronik ayrıyetten çok kasıntı bir mühendisliktir çünkü elektronik ve makine okumuş oluyorsun ama mezun olursan deme keyfine

• yirmi yıl önce de boğaziçi, itü, odtü tercih sebebiydi. bugün de öyle. buradan mezunsan önceliğin vardır. ha işinde kendini kanıtlar adam senden iyi olur. sonra o tercih edilir eyvallah. ama buranın mezunları her zaman 1-0 önde başlar. bunu inkar etmek dünya dönmüyor demekle aynıdır.
  • herşeyden önemlisi iyi bir üniversite iyi bi itibar demek gerisi sana kalmış
  • quote:

Siemens bu sektördeki (enerji-otomasyon-kontrol) en büyük firma.. Bu iki bölüme (enerji ve endüstri) son 10yılda aldığı 100e yakın çalışanın yarıya yakını Kocaeli üniveristesinden. Eskiden işe alınmış arkadaşlarımın 15yıllık falan çoğu İTÜ-Yıldız gibi.
    İşveren sana bakar , not ortalamana bakar, kendine öz güvenin nasıl, yabancı dilin ne seviyede (yada nekadar zamanda geliştirebilirsin)..
    Bugün ingilizcesi lise seviyesinde olupta dün mezun olan bir anadolu üni mezunu genç işe alınabilir.. Artık şirketler işin psikanilz tarafın da bakıyor...
    Herkez ODtü boğaziçi İtü ye gidemez.. kontenjazn var puan var.

not: Kocaelinin reklamını yapmıyorum, önümdeki örnek olduğu için söyledim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.