Şimdi Ara

Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2,5 sene önce Logitech g710+ alıp, ilk mekanik klavyemi kullanmaya başladıktan sonra standart rubber dome klavyelerden hızla uzaklaştım. Yazma keyfinden, oyun keyfine kadar mekanik klavye tamamen farklı bir dünyaymış.

Birkaç ay önce sol ctrl tuşum kırıldığında ise, Türkiye'de tuş başlığı ve diğer yedek parçaları tedarik edilebilecek bir yer olmadığını farkettim. Verdiğim sipariş de kargo ile birlikte 50$ kadar tuttu. Altı üstü tuş başlığı, ancak astarı yüzünden pahalıya geliyor işte. Yurt dışında mekanik klavyelere tapıp, çok güzel modifikasyonlar yapan insanlar var. Çok özeniyorum fakat Türkiye'de yurt dışından sipariş dışında bir şansımız yok ve çok pahalıya geliyor.

Yalnızca oyun için değil, iş yaşamında da sürekli olarak klavye kullanıyoruz ve belki de kendimiz için özelleştirebileceğimiz nadir donanımlardan biri klavyelerimiz. İş yerine kendi klavyemizi kolaylıkla götürme şansımız varken, neden içine birilerinin yıllarca saç parçaları düşürdüğü eski klavyeyi kullanalım ki? (bkz:
    ekşi sözlük
    klavyenin içine kaçan pislikler
    https://eksisozluk.com/klavyenin-icine-kacan-pislikler--37165
    )

DH üzerinde benim gibi düşünen kişiler varsa neler yapabiliriz konusunda tartışmak istiyorum.

Örneğin, 30 lira karşılığında tamamen özelleştirilmiş kendi istediğiniz renklerde klavye tuşları bulabilseniz, klavyenizi baştan yaratır mısınız? Ya da ülkemizde bulunmayan pek çok klavye markasını ucuza bulabilsek klavye için para ayırır mısınız? (das keyboard, filco, ducky, noppoo, HHKB, WASD Keyboard gibi markalar örneğin)

Üstelik elimizde switchler olduktan sonra sıfırdan kendi klavyemizi üretme gibi bir şansımız da var. Devre kartı(20TL)+Switch(105*0,5TL=52TL)+Tuş Başlıkları(30TL)+Kutu,Kablo(20TL) = 122 ~130TL gibi bir fiyata tamamen özelleştirilmiş el yapımı klavyeler üretmemiz mümkün.

Neyse, asıl merak ettiğim:

Kaç kişi böyle bir işe meraklı olur? Belki ithalatçı firmalara ses duyurabiliriz ya da toplu alımlar için bir yol bulabiliriz. En azından yurt dışındaki firmalara biz bu kadar kişiyiz, bizim için Turkçe Q dizilimli tuş başlıkları üretin diyebiliriz.

Boş bir zamanınızda reddit üzerindeki şu subreddit'i incelemenizi şiddetle öneririm :

http://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/

Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk. Mekanik Klavye ve Modifikasyon imkansızlığı hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolpp -- 13 Nisan 2015; 11:15:37 >

• Klavyeye mod yapmak güzel olurdu ama o ürünler buraya gelince fiyat 2 katına çıkıyor. Maddi durumlardan dolayı burda tutacağını sanmıyorum.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Değinmek istediğim nokta da tam olarak o aslında. Talebin ne kadar olduğu tam bilinmediğinden yalnızca birkaç uyanık firma ithalat yapıyor, onlar da fiyatlar üzerinde istediği gibi oynuyor. DH üzerinde klavye, mouse siparişini amazon üzerinden yapan pek çok kişi var bu yüzden.

Örneğin, razer blackwidow bestbuy'da 100$'a satılırken(~260TL), Türkiye'de aynı klavye 550TL.

Talep gerçekten fazlaysa, belki sesimizi de duyurabiliriz demek istemiştim. Gerçi, forumda da çok fazla ilgi yok anladığım kadarıyla :)

En dandik mekanik klavye bile evladiyelik aslında. Kolayca switch bulabilsek örneğin, 5 yıl içinde klavyenin bozulan tuşu için tek yapmamız gereken bir switch değiştirmek olacak. Maliyet neredeyse sıfır. Onun yerine ne yapıyoruz, 3 sene içerisinde tuşları sertleşen kauçuk klavyeyi atıyoruz, yine az çok para verip yenisini alıyoruz.

Sabancı demiş ya hani "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye, durumumuz da tam olarak bu oluyor aslında ithalatçılar yüzünden :)

• Yurtdışından sipariş gönderen yeterince firma var, kişisel kullanım için alındığında 75 Euro altına zaten ne KDV ne gümrük vergisi uygulanmadığı için fiyatlar çok da kötü olmuyor, Avrupa'da bizden daha fazla gümrük vergisi ödeyen ülkeler mevcut. Zaten kullananı oldukça ufak bir kitle olan bu tarz ürünler için kimsenin distribütörlük yüküne gireceğini sanmam.

Amazon harici WASDkeyboard, Massdrop, Pimpmykeyboard tarzı sitelerden de klavye ve aksesuarlarını temin edebilirsiniz. Ebay'den gene bilinen/tanınan satıcılardan da alışveriş yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.