Şimdi Ara

Mekanik Klavye Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Forumda biraz araştırma yaptım ama tam istediğim sonuçlara ulaşamadım. Mekanik klavye almayı düşünüyorum. Genelde Cs Go oynuyorum. 350 400 tl bütçem var. hangi klavyeyi önerirsiniz. ışıklı olması tercihimdir.

Işıksız olur diyorsan CM Storm Quickfire Rapid güzel bir seçim olacaktır, bu klavye aynı zamanda PS/2'den çalıştığı için sistemin genel performansını ve akıcılığını da arttıracaktır.
    İlla ışık diyorsan CM Storm Quickfire Rapid-i veya TK'ya bakabilirsin.

Orijinalden alıntı: Brightmist

Cherry MX Brown(veya Red) switch'li TKL bir model öneririm.

Işıksız olur diyorsan CM Storm Quickfire Rapid güzel bir seçim olacaktır, bu klavye aynı zamanda PS/2'den çalıştığı için sistemin genel performansını ve akıcılığını da arttıracaktır.
    İlla ışık diyorsan CM Storm Quickfire Rapid-i veya TK'ya bakabilirsin.

hocam yazmayı unutmuşum bilek desteği de önemli benim için. elimde g103 var bilek desteğiyle oynadım hep bi çıkarıp oynayayım dedim hiç rahat edemedim valla :) çok bilgim yok bu mekanik klavyeler hakkında switchler hakkında. black red brown arasındaki farklar nedir hangisini tercih etmek gerekir.
    benim gözüme şu 3ü çarpmıştı ama tecrübeli arkadaşların önerileri daha önemli tabi
    g710+
    asus echelon
    6gv2

• grkm6161 G kullanıcısına yanıt
    Red, Black lineer switch'ler, herhangi bir feedback'leri yok basıldıklarında.
    Brown, Clear lineer switch'ler ancak basıldıklarında bir miktar sessiz feedback veriyorlar.
    Blue, Green lineer değil'ler, basıldıklarında hissedilebilir feedback ve ses verirler.

Black Red'in biraz daha sert versiyonu, Clear Brown'un daha sert versiyonu, Green de Blue'nun sert versiyonu.

G710+ MX Brown'larla geliyor ve o-ring kullanıyor. Keycap'leri çok kaliteli değil, çok sık kırılmalarından şikayet edenler oluyor ancak Logitech kırıldığında yeni set gönderiyor.

6GV2'nin Red ve Black versiyonları olması lazım ancak f/p oranı çok iyi değil, CM Storm'ların üretim kalitesi ve fiyatları daha uygun.
    Echelon'u da detaylı incelemedim ancak pek tavsiye etmem.

Bileklik ekstra satın alınabilen birşey, bütün mekanik klavyelerde kullanılan switch'lerin büyüklükleri aynı olduğu için bu boyuta uyumlu birçok malzemeden(ahşap, sünger, jel) birçok bileklik zaten üretiliyor.

Benim tavsiyem CS:GO oynayacağını söylediğin için TKL(tenkeyless) bir model olur. Bu model'lerin numpad kısımları olmadığı için mouse'a daha rahat manevra yapabileceğin alan sağlarlar. Lineer switch'lerden birini seçmeni tavsiye derim denedikten sonra. Blue/Green yazı yazmak için çok keyifli olsalar da sürekli oyun oynanacaksa parmakları yorabiliyorlar.

• quote:

Red, Black lineer switch'ler, herhangi bir feedback'leri yok basıldıklarında.
    Brown, Clear lineer switch'ler ancak basıldıklarında bir miktar sessiz feedback veriyorlar.
    Blue, Green lineer değil'ler, basıldıklarında hissedilebilir feedback ve ses verirler.

Black Red'in biraz daha sert versiyonu, Clear Brown'un daha sert versiyonu, Green de Blue'nun sert versiyonu.

G710+ MX Brown'larla geliyor ve o-ring kullanıyor. Keycap'leri çok kaliteli değil, çok sık kırılmalarından şikayet edenler oluyor ancak Logitech kırıldığında yeni set gönderiyor.

6GV2'nin Red ve Black versiyonları olması lazım ancak f/p oranı çok iyi değil, CM Storm'ların üretim kalitesi ve fiyatları daha uygun.
    Echelon'u da detaylı incelemedim ancak pek tavsiye etmem.

Bileklik ekstra satın alınabilen birşey, bütün mekanik klavyelerde kullanılan switch'lerin büyüklükleri aynı olduğu için bu boyuta uyumlu birçok malzemeden(ahşap, sünger, jel) birçok bileklik zaten üretiliyor.

Benim tavsiyem CS:GO oynayacağını söylediğin için TKL(tenkeyless) bir model olur. Bu model'lerin numpad kısımları olmadığı için mouse'a daha rahat manevra yapabileceğin alan sağlarlar. Lineer switch'lerden birini seçmeni tavsiye derim denedikten sonra. Blue/Green yazı yazmak için çok keyifli olsalar da sürekli oyun oynanacaksa parmakları yorabiliyorlar.

ozaman ss ve asusu eledim. sizin gösterdiğiniz cm ler ve g710+ aralarında seçim yapacam.
    ışıklı olması tercihim. eğer bilek desteğine sonradan ulaşabiliosak sıkıntı yok olmasada olur.
    şöle bi durum var yanlız ben trabzondayım burda gidip klavyeleri deneme şansım yok çünkü burda klavyeler yok :D cmleri de nette nerden bulabilirim.
    numpadsiz klavyeler bana böle bi eksikmiş gibi geliyor ya onun yarattığı uzunluk çokta sıkıntı olmuyo bana mouse çevirme açısından.

• grkm6161 G kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan alabilirsin fiyatları daha uygun oluyor. G710+'da indirim var geçtiğimiz günlerde 70$ civarıydı ama daha inmez herhalde artık fiyatı.

Amazon'dan alabilirsin fiyatları daha uygun oluyor. G710+'da indirim var geçtiğimiz günlerde 70$ civarıydı ama daha inmez herhalde artık fiyatı.

peki hocam g710 ile CM Storm Quickfire Rapid-i arasından veya dediğiniz tk arasından hangisi seçilmeli sizce
    F/P Mekanik Klavye Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Klavye ve Joystick Önerisi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corsair K70 derim

Orijinalden alıntı: The Loner

Corsair K70 derim

o gerçekten çok güzel bi klavye ama fiyat aralığımda değil diye biliorum ben hocam yanlışmıyım

Orijinalden alıntı: grkm6161

quote:

Corsair K70 derim

o gerçekten çok güzel bi klavye ama fiyat aralığımda değil diye biliorum ben hocam yanlışmıyım

Hocam Türkiye'den almayın zaten..Bana göre Türkiye'den oyuncu ekipmanı alınmaz..Amazon'u tavsiye ederim..Neredeyse Türkiye fiyatlarından %50 daha ucuz..Eğer k70 size pahalı geldi ise Cm Storm Quickfire TK adlı mekanik oyuncu klavyesini tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

Corsair K70 derim

Hocam Türkiye'den almayın zaten..Bana göre Türkiye'den oyuncu ekipmanı alınmaz..Amazon'u tavsiye ederim..Neredeyse Türkiye fiyatlarından %50 daha ucuz..Eğer k70 size pahalı geldi ise Cm Storm Quickfire TK adlı mekanik oyuncu klavyesini tavsiye ederim

peki hocam logitech g710+ mı cm storm mu. ya o tk da numpadin içinde yön tuşları filan. bi garip :D
    bide türkiyede bulamadım o klavyeyi. amazondan da daha önce hiç alışveriş yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkm6161 -- 1 Aralık 2015; 23:43:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Corsair K70 derim

peki hocam logitech g710+ mı cm storm mu. ya o tk da numpadin içinde yön tuşları filan. bi garip :D
    bide türkiyede bulamadım o klavyeyi. amazondan da daha önce hiç alışveriş yapmadım.

Bence Cm Storm Quickfire TK alın geçin..Amazon'dan alışveriş yapmayı bilmiyor iseniz forumun popüler konular bölümünden amazon konusuna girip detaylara bakabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Corsair K70 derim

Bence Cm Storm Quickfire TK alın geçin..Amazon'dan alışveriş yapmayı bilmiyor iseniz forumun popüler konular bölümünden amazon konusuna girip detaylara bakabilirsiniz..

peki hocam neden cm stormu öneriyorsunuz.
    ben şöyle söyliyim size cm stromda tr layout olmaması enter tuşunun küçücük olması yön tuşlarına uyguladıkları o çözüm beni cm stromdan uzaklaştıran etmenler.
    ama diğer yandan g710+ da kocaman bi klavye çok büyük olması beni logitechten uzaklaştırıyor. valla ne yapacağıma karar veremedim :):)

• Ozone Strike Pro ve Corsair K70 modelleri iyi araştırılmalı :) Alınası klavyelerdir

Çok önemli bir fark yok ISO ve ANSI layout arası.

ISO layout istiyorsan Amazon.co.uk'a bakabilirsin ama gene ingilizce keycap'lerle gelir.

Çok önemli bir fark yok ISO ve ANSI layout arası.

SIO LAYOUT ANSI LAYOUT dediklerinizi açıkcası tam bilmiyorum. :) ben daha çok büyük enter tuşu ve eğer olursa TR layout olsun isterim. bu g710+ ı hiçbiriniz önermiyorsunuz sanırım. 2. el olarakta bakıyorum da en çok ve en uygun fiyatlarda bu g710+ lar var. k70lere baktım çok güzeller ama amazondan da alsak genede pahalıya geliyor. ozone bakmadım hç açıkcası.

TR Q layout denilen şey işte ISO layout üzerine Türkçe keycap'ler.
    UK layout denilen şey ISO layout üzeri İngilizce keycap'ler, US layout denilen şeyse ANSI layout üzerine İngilizce keycap'lerdir.

tamam şimdi anladım hocam :) amazon.co.uk tan bide onlara bakiyim ozaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

G710+ indirim takip edin

amazonda indirim dimi? aslında ben ilk bu klavyeye bakmıştım ama olumlu yorum alamdım hiç bu klavye hakkında
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.