Şimdi Ara

MEİZU X8 ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
13
Favori
56.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonda bildirim ışığı yok mu arkadaşlar? Ayarlarda bulamadım.
  • 2 sorum olacak:
    Telefonun titreşimi çok güçlü geliyor bunu kısma gibi bir ihtimalimiz var mı?
    Telefonun parmak izinde bastırınca biraz içine giriyor kullanan arkadaşlar sadece bende mi öyle yoksa sizinde mi aynı şekilde?
  • 12 Şubat tarihinde hepsiburada üzerinden telefonu satın aldım. Telefon hiçbir tepki vermeden sürekli kendini kapatıyordu. İade başvurusu yapıp para iadesini bekliyorum. Tekrar kumar oynayıp X8 sipariş vermeyeceğim sanırım. Ayn fiyat bandında f/p olarak daha iyi bir cihaz yok ama güvenimi kaybetti bir kere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sightly kullanıcısına yanıt
    Telefonu 3 gündür simkart takmadan kullanıyorum 1. seçenek için deneyimim yok ancak diğer sorunuz için aynı hafif derecede esneme var. Telefonda yazılımsal olarak eksiklerde var pil göstergesi ancak durum çubuğunu aşağı indirirsen gözüküyor hakeza telefon sessizde iken de bildirim ekranını indirmek gerekiyor bunların direk gözükmesi lazım. Güç tuşuna basılı tutulduğu zaman sessize almanın seçenek olarak gelmesi, telefon kilitli iken flash ışığı, hesap makinesi, ses kayıt özelliklerine erişilebilmeli.
  • Arkadaşlar telefonu kullananlardan yorum bekliyorum forumlarda sürekli cihazın sıkıntılarından bahsedilmiş ya kapanma sorunu ya yazilimsal. Ne diyorsunuz basimiza bela almayalim mi? Bunu almasam mi8 lite alacagum onda da sürekli sıkıntılardan bahsediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gxlbrkt G kullanıcısına yanıt
    1) gm9 pro 1.649tl
    2) honor 10 lite 1.649tl
    3) mi a2 1.699tl gibi distributor garantili alternatifleriniz varken meizuya bakmayin bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meizu x8 128/6 sahibiyim. bir hafta oldu. ilk flymeos tecrübemdi,emuiden sonra pek tat vermedi bana.
    öncelikle bana göre en önemli konudan başlayayım,telefonun kişilerim yani rehberim uygulaması tamamen sanal hafızaya yükleniyor.ya flyme hesabınız ve dolayısı ile buluta ya da google skype vs hesaplarınıza entegre ediliyor. kendi dahili fiziksel bir rehberi yani kişilerim depolama alanı yok,ona keza kendi sms uygulaması da yok , o da google tabanlı ve smsleriniz de sanal ortamda muhafaza ediliyor.galeri uygulaması şimdilik kendi uygulaması gibi görünüyor.ben bu konularda titiz olduğum için saf android kullanmıyordum ama maalesef başımıza geldi,hiç bir incelemede bunlardan bahsedilmemişti.

    x8 in ekranı oldukça güzel,bakması kulanması çok zevkli. elde tutuşu dizaynı rengi(mavi) şık.arka yüzey çok kaygan ona dikkat edilmeli.batarya performansı iyi herhangi bir ölçme yapmadım yapamam da zamanım yok,sadece rutin kendi kullanımıma göre bahsediyorum günü çıkartıyor,kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak değişir tabi ama büyük bir kitleyi sabahtan akşama kadar idare edeceğini düşünüyorum.yanlardan dar 18:9 ve mortal kombat oynamak sorunlu olabiliyor.herkesin kriteri olduğu için meraktan pubg yükledim yüksek ayarlarda oynadım donma takılma yok ama telefon ısınıyor. şarjda iken hiç kullanılmadan sadece şarjda beklerken de müthiş ısınıyor. batarya %17 den %90 a bir saat civarında çıktı.

    telefon sessizde titresin istiyorsanız hem zile hem titreşime tıklamanız gerekiyor iki ayrı tuş yani.titreşim veya sesizde olup olmadığını ve kalan batarya yüzdesini bildirim ekranını indirmeden göremiyorsunuz.

    kendi kendine kapanma olayı yaşamadım,bildirimlerin gelmesinde de bir sorun yaşamadım.bildirim ışığı var ekran uyanık değilse yanıp sönüyor.

    oyun modu var rahatsız edilmemek adına ve bir çince menü var onun alt menüsünde hızlandır vs gibi ayarlar varmış. global sürümlü tr grantili bir cihaz için üzdü ama bence hep öyle kalmayacaktır çünkü meizunun android işletim sistem güncellemesi vermese de flyme güncellemesini sık sık verdiğini okumuştum.

    kamera ara yüzü çok sade geldi bana ,arka kameralar makro çekimlerde ve özellikle portre modunda iken şaşırtıcı derecede başarılı.ön kamerası da beni tatmin etti ve ön kamera da portre modu olması güzel. panaroma çekim modu var,ön kamerada panaroma moduna tıklayabilmeme rağmen cihaz otomatikman arka kameraya geçiyor. yıllar önce kulllandığım ascend g7 de bile ön kamerada panaromik çekim yapılabiliyordu,yazılım güncellemesi ile düzeltileceğini umarak iyi niyet gösterisinde bulunuyorum(züğürt tesellisi de denilebilir )

    sesi çok yüksek ama son üç tıktan daha yukarısı sesi bozuyor yani kalite hisedilicek derece düşüyor. sağlam bir melodi ile alarmlar yataktan zıplatabilir
    ekran parlaklık ve ses bar ları (ayar çubukları) %50 den sonra işlev kazanmaya başlıyor.yani gereksiz bir ince ayar söz konusu , misal en sondan en başa on tıkta geleceğine 50 tıkta geliyor.

    mback tuş sistemi alışana kadar delirtebilir,geri ve home tuşu olarak çok iyi ama açık uygulamarı görme kısmında hafif tırnak ucu ile yukarı çekmek gerekiyor,yoksa arama ekranı açılıyor. neyse ki elim alıştı.

    kendi app galerisi var ama popüler bir kelime bile aratsam sonuç bulunamadı diyor,belli başlı uygulamaları indirmeye olanak veriyor büyük bölümü google playde de olan uygulamalar. tema ve kişiselleştirme olayları emuideki kadar zengin değil maalesef. yüz tanıma fena değil,çift tıkla uyandırma var kilitleme yok.parmak izi güzel çalışıyor.ses ve güç tuşu ile ekran görüntüsü alınabiliyor.

    kilit ekranında sadece kameraya ulaşılabiliyor.

    değişik bir özelliği ise ftp olarak kullanılabilmesi,cihaz size bir adres veriyor pc nizde tarayıcıya yapıştırıp cihazın içini görebiliyorsunuz,resim dosya vs indirilebiliyor.
    bir değişik özelliği de bütün sesli aramalarınızı kayıt edebiliyor.




  • 1600-1700 bandında psmart 2019 gm9pro mi8 lite ve x8 arasında kaldım sizce ne yapayım arkadaşlar? Kullananlar kamera ve pil performansı nasıl? İphone 6dan geçiceğim bu modelden herhangi bir cihaza.
  • Muraattt55 M kullanıcısına yanıt
    Kameraları gayet iyi ama ana kamerada EIS bile yok yani video çekiminde titreşim olayına önem veriyorsanız tatmin etmez. Şarj olarak mükemmel diyebilirim IPS olmasına rağmen çift hat ve gps tam açık (sadece ağlar değil her ikisi şeklinde) ekran parlaklığı da fulle yakın bir şekilde 1 günü tam 1 gün olarak çıkarıyor. Şaşırdığım en büyük şey cihazın ekranı IPS ama sanki Amoledmiş gibi bir pil sarfiyatı var. Sanırım S710'un 10nm özelliği yüzünden böyle. Ben olsam mi8 lite yerine x8 alırdım ancak gm9pro hakkında en ufak bir fikrim yok ne dersem yalan olur o yüzden bi şey diyemem.
  • + olarak yazmayı unuttum, 8,5-9 saat ekran süresi alıyorum.
  • arkadaşlar merhaba, kardeşim için telefon alacağız. max 1800 bütçe var. Xiaomi mi 8 lite bakıyorduk sonra buna yöneldik. Bunda distribütör garantili olmasının etkisi var. Kardeşim oyun oynamıyor, sosyal medya, youtube vs kullanıyor dizi izliyor falan. Meizu markasının yaygın olmaması, yazılım desteği biraz kafamı kurcalıyor. bunların dışında zaten gördüğüm kadarıyla kamera, pil ve işlemci performansı gayet iyi. Kasası da şık ve sağlam görünüyor.

    Notebookcheck sitesindeki ayrıntılı incelemede ekran dokunmatiği hakkında bir problemden bahsedilmiş. Hassasiyeti sıkıntılı hissettiriyor bazen demişler. kullananların böyle bir şikayeti var mı acaba ? yoksa inceleme yapılan telefon ile mi ilgili ?

    İkinci sorum ise, standart bir kullanıcı için, android 9.0 ın önemi ne olabilir ? Böyle bir güncellemenin gelmeme olasılığı sizce telefon tercihinde ne derece önemli ?

    son sorum ise şu an hepsiburada'da vesaire satılan meizu x8 resmi garantili telefonların servisi hangi firmaya ait ? Garanti konusunda ithalatçı garantiye göre kesinlikle daha tercih edilesi denebilir mi ? şimdiden teşekkürler.

    Notebookcheck'den alıntı

    quote:

    The X8 also has competitive battery life and camera performance, but it does have some minor weaknesses from which our comparison devices do not suffer. The lack of microSD card support seems like a missed opportunity, but the biggest gripe that we have is with the touchscreen, with which we frequently had issues throughout our tests. We especially noticed input issues in fast-paced games, where the touchscreen would regularly miss quick touches, which became frustrating. Translation issues were also a problem, but please keep the touchscreen issues in mind before purchasing the X8 as we cannot confirm whether they are a problem just with our review unit or a wider problem. In short, the Meizu X8 is a solid and affordable midrange smartphone with a potentially infuriating issue.




  • Bilmediğim için ve aramalarımda da net bir cevap alamadığım için soruyorum, bu Meizu cihazlar distribütör garantili satılıyor ama hangi servis bakıyor cihazlara?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KVK bakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    KVK bakıyor.
    Sağolun hocam şu güncelleme konusu kafama takılıyor yoksa X8 ya da 16 çok hoşuma gidiyor açıkçası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme konusunu takmazsanız 16 alın. GG indirim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • testamentt kullanıcısına yanıt
    Bazen touch algılamamayı ben de yaşıyorum ancak genelde gece vakti yatakta uzanıp whatsappdayken oluyor yani o zamanlara denk geliyordu, ben de uykusuzluğumdan kaynaklı basamama hissi sanıyordum. Böyle bi şeyin yazılmış olması şaşırttı beni şimdi. Bir de cihazda şöyle bir durum var bazen kilit ekranı açıldığında ana ekrandaki kısayollardan birini açmış oluyor yani direkt o geliyor karşıma. Bunu da face gruplarının birinde biri yazmıştı. Ben de elim değmiştir falan sanıp bi şey demedim ama tuhaf bi durum. Garanti konusu Bizztech ve Kvk ortaklığı var sanırım. KVK'ya gidip kontrol ettirenlere önce sistemde böyle bi cihaz yok sorunuyla karşılaşanlar olmuş yine face gruplarında okudum. Biztech sorun yok diyor. Ben biztech sayfasında sorgulama yaptım cihaz ithalatımızın garantisi altındadır ibaresi çıktı.
  • burakcuhadaroglu kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni aldım telefonu ekran algılamama sorunu bende de var. Touchsecreen testi vs yaptım normal gözüküyor. Yazılımsal olsa gerek diye düşündüm fakat başka model telefonunda da fabrikasyonel hata olduğunu okudum. Buna bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Ara ara dokunmuyor ama sinir bozucu. Çözüme kavuşturursanız haber edin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunu takas etmek isteyen varsa pm atabilir.4 senelik Xiaomi kullanımından sonra birazda meizu kullanmak istiyorum. Şu anki telefonum mi6x 6/64 çift hat kayıtlı hata sıfır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim husus xiaomi deki gibi çift uygulama özelliği var mı? Yani ayarlardan istediğim uygulamayı çift yapabiliyor muyum. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.