Şimdi Ara

Mehmet Topuz ve Orta Saha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gece orta saha ile ilgili 3.konum çünkü üzüntüyle birlikte hiddet var içimde sahur yaparken bile kafamda çözüm önerileri üretmeye çalıştım. Ve eğer ki eldeki malzeme belliyse bu malzemeden maximum verimi almak zorundayız. Ön libero olarak elimizde Selçuk ve Topal var yani orta sahadaki ilk oyuncumuz Topal. Fakat yanına koyabilecek tek oyuncumuz Mehmet Topuz sanırım. Bize gerekli olan özellikler;
    -Çift yönlü oynayabilmesi.
    -Oyun kurma özelliğine sahip olabilmesi.
    -Tempoyu ayarlayabilmesi.
    -Mücadele gücünün olması.
    -Oyunu yönlendirmesi.

Baroni'de şu listedekilerin sadece oyunu yönlendirebilme özelliği var. Mehmet Topuz ise hem çift yönlü oynar hem mücadelecidir hem de oyunu yönlendirir. Her zaman savunduğum bir şey var Mehmet Topuz Fenerbahçe'de yeteneğine güvenmeyerek fizik kondisyonuyla forma bulmayı seçti. Bu sene ise Kayseri'den gördüğümüz o yeteneğini açığa çıkarmalı. Orta sahaya ancak böyle biraz olsun bir çözüm bulabiliriz. Umarım yanıltmaz bizi ve Emre'nin yokluğunu biraz olsun doldurur. 2 saattir bu konuları düşünmekten başım ağırdı. Beni bu hallere düşüren yönetim ve teknik heyeti Allah bildiği gibi etsin.

• bende böyle düşünüyorum topal ile topuz yan yana iyi olabilir
  • topuz un ofans yonunden baroni'den eksik kalacagini zannetmiyorum. defans yonunden baroniden 1 gomlek üst. nasilsa krasic gececek saga yuzde yuz. topuzu bir an evvel ortaya alistirmak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç değilse Topuz top tutmayı biliyor Baroni ruhsuzu gibi topu alınca hemen yana oynamaz.
  • Topuzda ki mücadele baroniden daha yüksek ki Mehmet'n asıl yeri orası zaten .
  • Mehmet Topuz sıradan bir futbolcu oldu Fenere gelince. Ön libero oynadığı maçlar oldu hatırlarsanız ama verim alamadık. Ben beğenmiyorum oynadığı futbolu, mücadele gücü de çok düştü bana göre. Genelde refaket ediyor sadece.
  • Topuzda da hücumu destekleme zayıf.Begenmedigimiz baroni vaslui ilk golde ceza sahası içindeydi.Ama baroni gibi adamın arkasına saklanıp toptan kaçmaz.Denenmesi lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • topuz transfer şeklinde olsa keşke topuz topal orta sahası çok zayıf kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Topuzda da hücumu destekleme zayıf.Begenmedigimiz baroni vaslui ilk golde ceza sahası içindeydi.Ama baroni gibi adamın arkasına saklanıp toptan kaçmaz.Denenmesi lazım.

Doğru diyosun fakat sonuç olarak o mevkide önce defans önemli. Baroni Emre'nin yaptıklarının sadece hücumunu, Topuz da sadece defansını yapabiliyor. Bir seçim yapmak gerekirse Topuz daha iyidir. En azından gelir top alır ileri çıkarmak için çabalar. Biraz direnç sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Topuzda da hücumu destekleme zayıf.Begenmedigimiz baroni vaslui ilk golde ceza sahası içindeydi.Ama baroni gibi adamın arkasına saklanıp toptan kaçmaz.Denenmesi lazım.

Doğru diyosun fakat sonuç olarak o mevkide önce defans önemli. Baroni Emre'nin yaptıklarının sadece hücumunu, Topuz da sadece defansını yapabiliyor. Bir seçim yapmak gerekirse Topuz daha iyidir. En azından gelir top alır ileri çıkarmak için çabalar. Biraz direnç sağlar.

Haklısın.Oyunun içinde kalmaya çalışmak en onemlisi.Orta saha yanlış pas verebilir güçsüz olabilir ama bu onun canı isteyince oynayacağı anlamına gelmemeli.

Bence bu olay taktiğe göre şekillenebilir.Ama topuz her türlü oynamalı.Kuyt stoch krasic alexli bir hücum hattına topuz oynamalı orta sahada.Kanatlarda caner ve topuzu oynattığın zaman baroniyi koy ortaya.

Ya da topalı biraz ileri atıp selçuğu oynatabilir.En azindan takımın boyu artar.İleri top çıkarmada yine zorlanırız ama duran topta,degajlarda falan avantaj sağlar.

En iyisi uzun boylu box to box orta saha ama nerde..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Topuz dikine iyi iniyor.Baroni'den daha faydalı olacağı kesin.
  • işte bunu ben de çok istiyorum. Topuz en azından toptan kaçmaz ileriye oynamaya uğraşır. Kaldı ki Topuz bu sene çok hırslanmış, yerinin garanti olmadığı anladı herhalde yeni transferlerle. Ben şu son iki Vaslui maçında çok beğendim oyununu.

• Cristian geçen sezon 43 maçta 10 gol 6 asist yapıp 3688 dk oynamış. Eleştirilerimiz biraz haksız değil mi? Sabretmek lazım biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miba54

Cristian geçen sezon 43 maçta 10 gol 6 asist yapıp 3688 dk oynamış. Eleştirilerimiz biraz haksız değil mi? Sabretmek lazım biraz.

istatistiğe bakarsak bienvenü ve güiza 3 maçta bir gol atmış o zaman iyi oyuncular
  • Aynen ben de öyle düşünüyorum. Topuz orta sahaya mücadeleci bir özellik katar.
  • O değil de hani teknolojiden faydalanıp istatistik falan çıkaracaklardı antrenmanlarda? Baroni antrenmanda yardırıp sahada mı yatıyor da hala ilk 11'de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miba54

Cristian geçen sezon 43 maçta 10 gol 6 asist yapıp 3688 dk oynamış. Eleştirilerimiz biraz haksız değil mi? Sabretmek lazım biraz.

Rakamlara göre iyi fakat oyun içinde deli ediyor. Her şey gol atmak değildir gider golünü atar 90 dk yatar öyle bir adam. Pas atacak adam ararlar baroni rakibin arkasına gizlenir, rakip sallana sallana önünden geçer topa ayağını uzatmaz uzatsa da kız gibi nazik hareket eder. Aldığı 10 topun 9'u yan pas biri de dikine pas olarak gider o da gol olur zaten. Sorumsuz biri kafasına estiğinde çok iyi oynuyor.
  • Baroni her türlü Topuzdan daha iyi bir tercih. Topuz'un asist yapmasını gol atmasını geçtim ne şut çekiyor ne çizgiye inip adam gibi orta yapabiliyor. Futbol zekası da yüksek değil.
    Bugünkü maçta dikkat edin Kuyt gibi mücadele mi ediyor dengesiz bir şekilde rakibin yanında koşup duruyor mu?
  • ne topuz fenerin adamı ne baroni ama oynuyolar işte bi şekilde izliyoz bizde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.