Halka tatlısı değil hocam ballı ballı onun ismi |
Mehmet Tevfik Göksu nun kerhane tatlısı ikram etmesi. (3. sayfa)

-
-
Gerçek adı ballı ballı tatlısı.
-
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
onun adını ilk defa duydum
-
Şerbetli ağızla karıya mı gitçen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
akpnin tatlısını değil hiç birşeyini yemem
-
Buna halka tatlısı derler ama kerhane tatlısı dendiğini de ilk kez askerdeyken öğrenmiştim. Kıdemli üsteğmen al şu parayı şuradan kerhane tatlısı al demişti, koğuştaki bütün askerlere almıştım.
Bence bu tatlının isminde yine bir şey yok. Şıllık tatlısı diye bir gerçeğimiz var bizim.
Günümüzde Karaköy gerek gece klüpleri , gerek yolcu gemisi limanı ile ,gerekse ticaretim kalbi sayılan tarihi dükkanları ile önemli bir merkez.
Geçmişte buna bir de kerhaneleri ile meşhurluğunu yok sayamayız. İstanbula göç yıllarında 80lerde mesela Anadolu'dan İstanbul'a çalışmaya gelen gençlerin,inşaatlarda tüm hafta çalışıp, haftasonu kerhaneye gitmeleri olağan bir durumdu. Birçok genç o kerhanelerde milli olmuştur.
İşte o kerhanelerin kapısında seyyar satıcılar tabak/çatal vs gerektrmeyen,bir parça kağıt ile tutulup yenilen bu tatlıyı enerji versin diye satıyorlardı,oraya gelenlere. O sebeple adı kerhane tatlısı olarak kodlanmıştı.
Geneleve gitmişliğimiz yok ama bu tatlıyı yemişliğim var tabii ki. Tabii karaköy'den kerhaneler kalkınca civardaki Seyyar satıcılıkta bitti.
alıp sokakta yürürken yemesi pratik olan bu tatlı belki baklava gibi meşhur değil ama kültürümüzün bir parçası.
Belediye başkanının bu tatlıyı dağıtması sisasi bir nükte olmuş ama görüyorumki bir bardak suda fırtına koparıyor yine yandaşlar.
Gülüp geçin yahu,siyasi bir nükteye bile milyon tane anlam yüklemenin anlamı yok.
-
Gaziantepte ufak lokma tatlisi ikram etseydi gorurdum ozaman. :)))
merak edenler gaziantepte lokma tatlisina ne isim verildigini googledan bulabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benimde geneleve gitmişliğim yok ama ben şahsen böyle bir tatlı dağıtmazdım.
-
dediğim gibi Elleçlemesi pratik olması sebebi ile olabilir bunun dağıtılması.
Yoksa yeni bir baklava izdihamı görüntüsü ile karşı karşıya kalabilirdik .
-
miden kaldırmıyor buna.
2014 yılıydı sanırım eminöninde olmuştu
görseldeki şekilde ikram edilebilirdi.
-
yok ya iyiki sizin gösterdiğiniz gibi dağıtılmamış, O plastikler çöp yığını oluştururdu.
Ufak bir kağıt/peçete ile 1 tane halka tatlısı ikram edilmesi iyi olmuş.
Anlam yüklemenin gereği yok bence.
Not : Dağıtan belediye başkanını günahım kadar sevmem, partisine de oy vermem.
Ama muhalefet olsun diye de bu konuya farklı anlam yüklemem.
-
Zihniyet bozuk olunca halka tatlisina başka anlamlar verip ardında pislik aramak size yakışır
ekrem bey dağıtsaydı o tatlıyı konuyu açan o zaat konu başlığını bu şekilde yazarmıydı.
-
Çıtır çıtır çok güzel bir tatlıdır. Mısır şurubu değilde gerçek şekerle yapılırsa tadından yenmez. Doğrudur fakir tatlısıdır ama zaten fakiriz sıkıntı yok. Bol antep fıstıklı baklavaları sadece instegram videolarında seyrediyoruz zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X