Şimdi Ara

Meguiars ultimate? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

quote:

Orijinalden alıntı: OzWall

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OzWall

quote:

Aracınızın boyası yıpranmamış ise piyasanın en iyi oto şampuanıdır kendisi.

Yıkama taktiği ise kesinlikle su dolu kova + süngerdir.

Fırça ile ve az bir şey su tutup yıkarsanız verim alamazsınız.

Ama şunu da söyleyim, klasik bulaşık deterjanı Fairy'de efsane araba yıkıyor ve parlatıyor tavsiye ederim.

fairy hakkında ben de iyi şeyler duymadım

Piyasada kullanılan ve satılan çoğu araba şampuanından daha iyi sonuç veriyor emin olun.

görüntü olarak kısa vadede evet haklı olabilirsiniz ama uzun vadede zararlar verdiğini duydum bence siz de kullanmayın ya da uzun süre kullandım bir zararı olmadı diyosanız biz kullanalım ben de sadece duyduklarımın yalancısıyım

2-3 senedir düzensiz olarak kullanıyorum sorun yaşamadım.

Oto yıkamalarda ki 1TL'ye sıkılan köpüklerden daha kötü olacağını sanmıyorum gerçekten. İçinde asit yok, çamaşır suyu yok. Sadece yağ çözücü formül var ki, arabanın altında oluşan veya bulaşan yağları da söküyor.

hocam koruma varsa aracın üzerinde götürür. yoksa benzinliklerdeki ne olduğu belirsiz köpüklerden iyidir. Bir arkadaşımın benzinlikteki köpükle yıkanmaktan kromları matlaşmıştı. Bu arada en ünlü ad yapmış oto yıkamalar bile en dandik köpükleri kullanıyor. Ha 1 tllik köpük sıkmışsın ha 30 tl iç dış vermişsin gram fark yok. Ben oto yıkamaya gitmem benzlikte 1 tl atıp su tutarım kovam şampuanım varsa çift kova yıkar durularım gene 1 tl atıp sonra kurularım. Ama bu sıcakta benzinlikte araç yıkanmıyor. Dün gece 12'de gidip su tuttum sadece.

Temmuz Ağustos'ta gündüz araba yıkanmıyor aynen, gerçi ben geçen hafta gece yıkadım 40 derece ateşli hastalandım.

2 ay boyunca arabaya pek temiz bakacağımı sanmıyorum.

• Doğrusu önce foam lance ürünleri ile köpük atılması. Ardından da çift kova tekniği ile yıkamanın yapılması.
    FL kullanmanız için yıkama makinesi lazım. Üst düzey bir ürün almazsanız FL aparatını ayrı olarak satın almanız gerekli.
    İş burada sadece şampuan ile bitmez. Araçlar en çok yıkama ve kurulama esnasında çizilir. Bu nedenle yıkama eldiveni ve kurulama havlularının kaliteli olanlarından temin etmeniz gerekir.
    Sonrasında da çift kova tekniği ile aracınızdaki kirlerden tamamen kurtulacaksınız. Burada da önemli olan yıkama esnasında eldivene yapışan kir, partikül ya da ufak parçaların aracınızın başka bölgesine taşınmamasını sağlamaktır. bunun içinde eldiveni kovaya daldırdığınızda bu partiküllerin kovanın dibine çökmesini sağlamak için grit guard ya da dirt drap kullanmalısınız. Bence tercihiniz dirt trap olmalı.
    Aracı yıkadıktan sonrda quickwax ya da quick detailer ürünleri ile boyaya derinlik katabilir, yıkama sonrası oluşan parmak ya da kireç izlerini yok edersiniz. Bunun içinde cila bezi almanız gerekli.

Özetle yeni başlıyor iseniz alacağınız ürün çok fazla olacak. anlattığım ürünlerden hangisi ya da hangileri sizde var/yok söylerseniz ona göre öneri yapayım?

• Alaskalı Suikastçi kullanıcısına yanıt
    Elimde olan urunler

Karcher K4 foam aparatlari falan var.

Meguiars mf eldiven yikama icin

water magnet bez ve chemical guys wooly mamooth araci kurutmak icin

Wuruth cam bezi camlar icin

Sampuan olarakda meguiara nxt var.

Cogu zaman cift kova teknigi ile yikiyorum zamanim yoksa ve arac cok kirli degilse kopuk basincli su kurulama yapiyorum.

Benim sizden beklentim su,

Piyasa meguiars nxt veya ultimate wash and wax muadili ya da daha uyguna daha iyi olan hangi sampuanlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alaskalı Suikastçi kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ettim. Yakin zamanda seram8k kaplama yaptiricam, qtechnik cyrstal serum aklima yatti. Sizin bir tavsiyeniz var mi?

Istanbuldayim suan icin aklimdan gecen tokyo garaj diye bir yet var umraniye cakmak sanayide islerine bakiyorum da iyi gibi. Ya da olmadi gtechniq sorumlusu omer beyi arayip yer tavsiyesi alicam.

Sizin bir oneriniz var mi?

İçinde bulunan doğal cila Carnabuba sayesinde araca uzun süre parlak bir görünüm verir. Balmumu da aracın korunmasını sağlar.

Yağmur kaydırıcılık özelliği sayesinde yağmur yağsa da aracın parlak görünümü devam eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bezi açıyorum, aracın etrafında iki, üç tur atıyorum hızlı adımlarla, tamamdır.
  • Hort gibi olacak fakat ayrı konu açmaya gerek yok Meguiars sarı şampuan kullanıyordum bitmeye yaklaştı ve fiyatı devasa ölçüde artmış. Daha f/p şampuan var mı cilalı olması ve pH nötr olması önceliğim. Sonax Red ve Divortex wash&go ürünleri nasıldır mesela ? Marketlerde satılan 15TL Carpex şampuan çok güzel parlatıyor filan ama pH değeri çok yüksek.
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Aslında tercih edilen ürün ph nötr ve cilasız olmalı benim bildiğim kadarıyla.

Divortex yeşil kullanıyorum ben çok memnunum şuanda. Ph nötr ben cilasız olarak almıştım ancak içinde cila azda olsa var. üzerine uygulama yaparken farkediliyor. tutunma zorlaşıyor üzerindeki cila yüzünden. Pre wash ürün almam lazımdı benimde yanlış tercih oldu biraz ucuza kaçınca :)

ancak divortex ürününden ben memnun kaldım. Fiyatına görede bol bol kullanıyorum.
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • Yıkamadan sonra cila uyguluyorum ama Meg Wash&Wax cilalı ve ph 6.5 civarında 3-5 yıkamadan sonra ayrı bir parlaklık kattığı baya fark ediliyor. 70TL'ye almıştım 150lere çıkmış durduk yere. Cilalı ve ph nötr ne kadar şampuan varsa şampuan fiyatına 3-4 detay malzemesi alınıyor. En yakın zamanda divortexi deneyeceğim teşekkür ederim
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Detailing ürünlerine acayip şekilde zam geldi. Meg ürünleri zaten direk ABD menşeili ve ben pek sevmiyorum açıkcası. Ancak alman ürünleride çok pahalandı. normal ürünlere nazaran detailingle uğraşan kesim az. arz-talepten dolayımı bu kadar yükseliyor fiyatlar bilemiyorum.

Ancak insanı gerekten detailingten soğutuyorlar. DBY nin falan yaptıkları işlere bakıyorum gerçekten kullandıkları malzemeler emekler düşünülünce malzemeyi alıp kendin yapıp uğraştığına bile değmiyor neredeyse.

Eskiden aldığım çoğu ürün benimde bitti. Bende bir piyasa araştırması yaptım ancak alınacak gibi değil gerçekten. Divortexle yıka geç yapıyorum artık
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • Ben bunu kullanıyorum hemde cila etkiside var

www.hepsiburada.com
    Sonax Konsantre Şampuan 314300 1000ML Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/sonax-konsantre-sampuan-314300-1000ml-p-OTSON314300?magaza=OTOKEY

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.