Şimdi Ara

Megaworks THX550 Sevdalıları Burada Toplansın (459Ytl'ye Carrefour'da) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
6.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana göre en iyi seçim yapabilirsen güzel ve pahalı olmayan giriş seviyesi analog bağlantısı olan bi amfi almandır.İstediğin kadar kaliteli kablo kullan ses kalitesinde istediğine ulaşamazsın.Çünkü bu sistemlerin pc de ii sonuç verme sebebi ses kartlarının bir nevi amfi işi görmesidir.Eğer bir amfi alırsan istediğin performansı yakalarsın...

Orijinalden alıntı: EnigM@

Bana göre en iyi seçim yapabilirsen güzel ve pahalı olmayan giriş seviyesi analog bağlantısı olan bi amfi almandır.İstediğin kadar kaliteli kablo kullan ses kalitesinde istediğine ulaşamazsın.Çünkü bu sistemlerin pc de ii sonuç verme sebebi ses kartlarının bir nevi amfi işi görmesidir.Eğer bir amfi alırsan istediğin performansı yakalarsın...

arkadaşım sana tamamen katılıyorum hemde pcde şu drumda mevcut kullandığın media oynatıcılar veya çeşitli codecve plugler sese çeşitli etkileri var birinde güzel çalan diğerinde daha değişik olabiliyor bence aradaki interconnet kablonun pek bir sese etkisi kalmıyor tabiki kısa ise zaten pc için kullanılan bir ses sistemide genelde makul seviyelerde olur... Bir diğer taraftan ise kullanılan sistemleri düşünürsen ( multimedia sistemleri) bunlar hi-fi giriş seviyesinde sistemler ondan ben pek analog - digital olayına inandırıcı bakmıyorum.... Ben imzamdaki gibi çift sistem kullanıyorum ve z5500 analog olarak daha memnunum oyunları dd kodlayım oynadığımda bazı efekleri atladığını bizzat tespit ettiktim... Film olarak ise izlediğim filim lerin hemen hepsi zaten stereo olduğundan 8 ayda bir tane dts kodlu film izlemişim oda pek bir kayıp sayılmaz bence

tabiki bunlar benim düşüncelerim

• quote:

Orijinalden alıntı: EnigM@

Bana göre en iyi seçim yapabilirsen güzel ve pahalı olmayan giriş seviyesi analog bağlantısı olan bi amfi almandır.İstediğin kadar kaliteli kablo kullan ses kalitesinde istediğine ulaşamazsın.Çünkü bu sistemlerin pc de ii sonuç verme sebebi ses kartlarının bir nevi amfi işi görmesidir.Eğer bir amfi alırsan istediğin performansı yakalarsın...

Giriş seviyesi analog girişli bir amfi ne kadardır sıfır ve ikinci el ne karara bulabilirim onu yazarsan sevinirim.Birde megaworks ü amfiye bağlayınca megaworks ün kumandası boşa çıkcak demi yakında bozulabilirde o yüzden soruyorum

• kumanda olmadan zaten cihaz çalışmıyor veya ben çalıştıramadım....

Orijinalden alıntı: umur BEY

kumanda olmadan zaten cihaz çalışmıyor veya ben çalıştıramadım....

İşte ilk sorduğum soruların içinde buda vardı.DDTS-100 decoder alsam kablolu kumandaya gerek kalırmı yoksa kablolu kumanda hiç takılmadanda çalışırmı.Şimdi diceksiniz megaworksle niye bu kadar uğraşıp masraf ediyosun git dijital bi set al diye ama napiyim megayı hem tasarım hem ses olarak ok beğeniyorum.

• Hocam vallahi ben denedim kablolu kumandayı takmadan çalıştıramadım malesef gerçi elektronik olarak uğraşmadım anlamam çünki fakat bir elektronikçiye arkadadaki on/off düğmesini şarlter yerine kapatıp açma tuşu haline getirebilir sormak lazım....

Orijinalden alıntı: umur BEY

Hocam vallahi ben denedim kablolu kumandayı takmadan çalıştıramadım malesef gerçi elektronik olarak uğraşmadım anlamam çünki fakat bir elektronikçiye arkadadaki on/off düğmesini şarlter yerine kapatıp açma tuşu haline getirebilir sormak lazım....

Acaba decodere bağalyıpmı denediiz.Ben elektronik aksamıyla oynamayı hi düşünmüyorum sistem rezil olamsın sonra.

• ddts-100 decoderi bulduktan sonra hangi analog ses sistemine bağlarsanız bağlayın, o ses sisteminin mevcut ses şiddetini, gücünü azaltacaktır, bakın burda ses kalitesi demiyorum, ses şiddetini diyorum.
    Çünkü dijital sesle analog ses bir değil, farklı kodlanmış, işlenmiş, siz dijital işlenmiş sesi dinlerken sesi analoga dönüştürüp dinlerseniz seste değişim olur, bir sürü şey olur. Decoderler bunun önüne geçmek içindir. Ancak iyi ses kartınız varsa onun encode özelliği de decoder gibi iş görecektir de denebilir ama ben buna biraz karşıyım. Çünkü decoderler bir sürü cihaza bağlantı imkanı da sunarlar.

Megaworks ve diğer analog setler dahil olmak üzere yanına ddts-100 decoderi alırsanız decoderi bağladığınız anda ses sisteminin sesini ele geçireceği için ses sonda bile olsa decoderin sesi ne kadar açıksa o kadar ses alabileceksiniz. Mesela megaworks un ana sesini, merkez uyduyu, surround ları ve treble dan tiz ayarını sona kadar açın. Decoderi devreye alıp (optic-coax.) sesi decoderden alırsanız decoderin center, surround, rear ve ana ses ayarı nereye kadar açıksa ses de o kadar çıkacaktır. Benim bu konuda önerim, dijital bağlantı olursa, ses sisteminin sesi ve tüm ayarları sona kadar açılır (bass sona açmayı önermem ama) bu ayar bir kez yapılır, diğer ayarlar decoderden değiştirilir. Sürekli iki kumandayla uğraşma derdiniz olmaz. Ben zamanında megaworks ve gigaworks s750 ile hep öyle yaptım.

Kolay gelsin..

• Cevapalr için teşekkürler.
    Analdımki decoder kulanırkende megaworks ün kendi kumandasını kullanmak zorundayız.Ses şiddetini azaltması benim için sorun olmaz yeterki ses kalitesini azaltamsın onuda dediğinize göre azaltmıyomuş.Zaten çok yüksek seslerde müzik dinleyen birisi değilim genelde kısık seslerde kaliteyi ararım.Decoder @Wolverine de dediği gibi pek çok cihaza bağlantı sağlıyor benim decoder alamyı düşünmemedeki amaçta bu zaten eğer ps3 alırsam ps3 keyfini megaworks le birlikte sürmek istiyorum

• Analog kabloyu dvd player a, optic kabloyu wd hd player a ve coax. kabloyu da uydu receiver a bağladım.
    Tek tuşla istediğim gibi kullanıyorum..
    Harici cihaz bağlantısı için harici decoder veya sete bütünleşik decoder şart.
  • Wolverine uzun zaman oldu seni bu bölümde görmeyeli belkide ben göremedim ama şimdi dikkatimi çekti sana tşk borcum var tam konusuna gelmiş senin tavsiyenle thx550 aldım zamanında yaptığın bütün yardım yorum vb herşey için tşk ederim z5500 diyorduk olmadı ama olsun buda gerçekten güzel tşk ederim tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 14 Ağustos 2009; 3:14:53 >

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • Bende baktım gelmiyo hemen bi konuya mesaj yazdım tak burda

• Ya arkadaşlar bişey soracam Thx550'yi Sound Blaste 5.1 eax ses kartımla kullnıyorum ses kartı çok kötü biliyorum ama şuan durmum olmadığı için değiştiremiyorum bu sistemden muzik dinlerken en iyi performansı nasıl alırım aimp2 kullanıyorum ama içim şüpheli aldığım ses kalitelimi diye yardımcı olursanız çok sevinirim

İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • arkadaşım foobar2000, jetaudio dene sesleri gayet yeterli foobarın asio eklentisi ile çok iyi ses kalitesi var wmp 11 seside hoşuma gidiyor benim winampında çeşitli eklentileri ile gayet yeterli ses veriyor diyebilirim.

İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.