0 olarak megane tercih ederim. 1.5 dizel seçeneği yakıt ve performans olarak ideal
astra nın bu kasasını sevemedim gitti, vectra dersen ayrı
bence ikisde değil başka arabalara yölenmeni tavsiye ederim çünkü bence ikisininde motorları zayıf hele meganenin
quote:
Orjinalden alıntı: Tekstilciiii
Arkadaşlar bu iki araç arasında kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz
megane 1.5 dci 80 hp ve astra 1.3 cdti 90hp
açıklamalı vee size göre iyisi hangisi ve neden ? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
bence astra 1.3 90 ps çünkü opel daha kaliteli bir marka ve motoru da iii
alman olsun çamurdan olsun bence
Ya arkadaşlar iyi güzel Hoş da benim 2005 YENİ OPEL ASTRA ELEGANCE 1.6 + XEON PAKET var , bakın neler oldu 1 yılda :
* Aldıktan 1 ay sonra yol bilgisayarı arızalandı garantiden değişti. * Arka amortisör kapaklarından kronik ses geliyordu 4. gidişimde düzelttiler. * Dün 15 bin bakımına götürürken araba çalışmadı motor arıza lambasını yaktı neyse gittik, klima kompresörü arızalanmış yurtdışına sipariş geçildi şimdi klimasız 15 gün gezeceğim. * Anahtar frekansı kaydı onunda siparişi verildi garantiden değişecek.
Daha saymadığım antin kuntin can sıkıcı durumlar oldu, ancak servis son derece kibar ve hemen parçayı değiştiriyor ama bir kere opelden soğudum artık opel almayacağım keşke Toyotamı satmasaydım ahh....
geçmiş olsun dostum..
malesef her markada bazı kusurlu araçlar olabiliyor böyle.. sanada onlardan biri denk gelmiş sanırım..
quote:
Orjinalden alıntı: tolgao2000
Ya arkadaşlar iyi güzel Hoş da benim 2005 YENİ OPEL ASTRA ELEGANCE 1.6 + XEON PAKET var , bakın neler oldu 1 yılda :
* Aldıktan 1 ay sonra yol bilgisayarı arızalandı garantiden değişti. * Arka amortisör kapaklarından kronik ses geliyordu 4. gidişimde düzelttiler. * Dün 15 bin bakımına götürürken araba çalışmadı motor arıza lambasını yaktı neyse gittik, klima kompresörü arızalanmış yurtdışına sipariş geçildi şimdi klimasız 15 gün gezeceğim. * Anahtar frekansı kaydı onunda siparişi verildi garantiden değişecek.
Daha saymadığım antin kuntin can sıkıcı durumlar oldu, ancak servis son derece kibar ve hemen parçayı değiştiriyor ama bir kere opelden soğudum artık opel almayacağım keşke Toyotamı satmasaydım ahh....
quote:
Orjinalden alıntı: Deluxe1
ÇIKIN ASFALT YOLA BİR MEGANE'NİN CAMLARINI KAPATIP GİDİN, BİRDE OPEL ASTRANIN CAMLARINI KAPATIP GİDİN.. BAK BAKALIM HANGİSİ DAHA FAZLA LASTİK SESİ VERİYOR İÇERİYE...
DENE VE GÖR !!! MEGANEDE UGULTUDAN DURAMAZSIN
deluxe selam bindiğin astra sana mı aitti yoksa bir tanıdığına mı bilemem ama isterseniz o aracı bir servise götürün. Megane II serisinde gürültüden şikayet eden bir seni gördüm. bu eleştiribi bir kez bindiğin ve tesadüfen yada arıza nedeniyle ses alan bir araca dayanarak yapıyorsan yazık ediyorsun Megane' a
ben nereden mi biliyorum
Çünkü Megane II HB sahibiyim
arkadaşlar ben 2003 model megane alize kullanıyorum gerçekten çok mennunum yeni kasalardan içi daha geniş harika bilginize sunulur
tartışmasız Astra Abicim..........Megane lara Güven OLMAZ!!!!!!!!!!!!!! Valla
megane sedan kadar adi görünümlü bi araç daha görmedim. astradaki karizma ve güven hiçbir araçta yok. bi defa kokpite oturdgunuz anda araca ve yola hükmediyorsunuz. araç size güven veriyor. Almandan asla şaşma tabiki ASTRA
renault meganeyi bazıları bilir sevmediğim bir araç renaultun klasiğidir zart zurt herşey opsiyonel .. alman opel astradan daha güzel olamaz yıllardır bilinir işte avrupa arabayla yerli araba kıyaslamalarını almanın kalitesini herkes bilir söylencek söz yok..
ne o civic-megane topiğinde cevap veremedinde postuma buraya mı taştın..
megane da lüx sayılan şeyler opsiyondur ama Astrada gibi değil 6 airbag standarttır
quote:
Orjinalden alıntı: anshered..byhonda
renault meganeyi bazıları bilir sevmediğim bir araç renaultun klasiğidir zart zurt herşey opsiyonel .. alman opel astradan daha güzel olamaz yıllardır bilinir işte avrupa arabayla yerli araba kıyaslamalarını almanın kalitesini herkes bilir söylencek söz yok..
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
megane da lüx sayılan şeyler opsiyondur ama Astrada gibi değil 6 airbag standarttır
quote:
standart Renault çekememezliği işte işkembeden salla çamur at Bu megane'da ne araçmış yahu karşılaştırılmadığı şey kalmadı demekki herkes kendine rakip olarak megane'ı görüyor megane alırken tek tereddütüm oldu piyasada çok bulunması. Yoksa forumdakilerin çoğunun işkembeden salladıkları çamur attıklarını deneme sürüşünden sonra anlıyorsun. Aracı kullandıkça ne kadar iyi bir seçim yaptığımı da anlıyorum
walla ne meganmış ya herkes herşeyine bi laf atmak için tetikte bulunuyor. Arkadaşlar bunlar zevk ve finans meselesidir. Herkes hosuna ne gıderse o modeli alır her markanın +'ları -'leri vardır. Megane'a Astradan düşük demek yanlış yerli yabancı kıyaslamasıda yapılmış Arkadaşlarım biz araba alırken 2004 senesinde 1999 model astranın kaskosu 1,200 ytl cıvarında cıkarken 2004 model 0 clio'muzun 750 ytl mi neydi ki hepside donanımı ust kasko eksik birşey yok. Astra yabancı.. parcaları pahalı kım ne derse desın, reno'nun turkıyede yapıldıgı onun kalıtesız oldugu anlamına mı gelıyor parcaları bol ise bu kotu birsey mı (yasadıgım bır olay bi arkadsım seat'la kaza yapmıs sonra da aracını tamır ettırmek ıcın 3 aymı ne beklemıstı parcası ıspanyadan gelcektı )ama o veya bu sekilde marka fanatizmi yapmadan olaylara eşit bakmamız lazım ki ne türkiyemişiz ki kendimiz tamamıyle üretmememize karşı sadece birleşimini yaptığımız şeylerede bir bahane buluyoruz hıc bir zaman zevkler ve renkler tartışılmaz ki aşmamız lazım böyle şeyleri...
opel megan görünüş olarak bana cok hantal geliyo
öyle valla ya en iyisi kendin dolaşıp tetkik edeceksin
quote:
Orjinalden alıntı: cncrd
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
quote:
standart Renault çekememezliği işte işkembeden salla çamur at Bu megane'da ne araçmış yahu karşılaştırılmadığı şey kalmadı demekki herkes kendine rakip olarak megane'ı görüyor megane alırken tek tereddütüm oldu piyasada çok bulunması. Yoksa forumdakilerin çoğunun işkembeden salladıkları çamur attıklarını deneme sürüşünden sonra anlıyorsun. Aracı kullandıkça ne kadar iyi bir seçim yaptığımı da anlıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ugrvw
motor işinde japon varsa almana laf düşmez..
Evet ama bu benzinliyse geçerli olur.Megane'ın benzinlisinin bile motor sesi Broadway ile aynı.çünkü aynı motorun makyajlanmış hali.artık dizelinin sesini siz düşünün. Dizelse Alman.
quote:
Orjinalden alıntı: diesel_man
quote:
Evet ama bu benzinliyse geçerli olur.Megane'ın benzinlisinin bile motor sesi Broadway ile aynı.çünkü aynı motorun makyajlanmış hali.artık dizelinin sesini siz düşünün. Dizelse Alman.
doğru bi karbüratörü enjeksion yapıp salmışlar piyasaya
quote:
quote:
bencede disel arabada alman motorunun kalitesi ortada...
quote:
quote:
Makyajlı motor lafını da ilk defa senden duyuyorum. Megana diyecek birşey bulamayanlar hep böyle hayali gerekçeler yazıyor. Yok motoru makyajlıymış, yok vitesi uzunmuş, falan filan. Bir tane doğru düzgün gerekçeniz varsa yazın görelim. Ayrıca binersen dizelinin çok sessiz olduğunu da görürsün.