Şimdi Ara

Megane III Dizel Otomatik Test İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
11.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evden yeni Astra'yı test etmek için çıkmıştım ama şuan test araçlarının bulunmadığını randevu ile çalıştıklarını söylediler.
    Bende çıkmışken boş geçmiyim diye özellikle yeni C4 ile arasındaki avantaj/dezavantajları merak ettiğim için Megane'ı inceleyeyim dedim.
    Otomobilin incelemesine başlamadan Altunizade Detay'ı tebrik ediyorum, hiçbir yerden bu kadar memnuniyetsiz ayrılmamıştım.
    Bir hanımefendi düzgün ilgilendi, onun dışında rezaletti.Sanırım satışları çok iyi gerek görmüyorlar.

-Öncelikle test ettiğim araç 1.5 dCi EDC 110 HP

Motor ve Otomatik Şanzıman

Motor güzel hızlanıyor, alt devirlerde cansız değil.Çok atikte değil ama başarılı.Devrini alınca gerçekten güzel hızlanıyor.
    Aşırı gürültülü çalışıyor.EDC, motorla uyumlu lakin geçişlerdeki performansı sürüş zevkini biraz baltalıyor.

İç Mekan ve İç Mekan Konforu

Ön konsolda kullanılan plastik, dışarıdan bakınca içi boş, tahta gibi bir plastik görüntüsü veriyor.
    Lakin dokununca tok ve orta sertlikte bir plastik kullanıldığını anlıyorsunuz.(Plastik hem görüntü hemde dokusu açısından C4'den bir kademe geride)
    Sürücü koltuğuna oturunca ferah bir mekan içinde buluyorsunuz kendinizi.
    Ön konsol kullanışlı ve sade.Aradığınızı rahatça bulabiliyorsunuz.

Kapılara gelince, daha sert bir malzeme kullanılmış.

Arka diz mesafesi kesinlikle dar değil ama çok geniş de değil.Öncelikle öne oturup, koltuğu ayarladım sonra arka tarafın fotoğrafı çektim.(boyum 173 cm)

Arabanın koltuklarını çok sevdim, gerçekten çok rahat.Vücudu güzel sarıyor.

405 litre bagaj hacmine sahip.Gayet başarılı bir rakam.C4 ile arasında sadece 3 litre var.

Yalıtım

Evet beni şoka sokan kısmı..
    Dizel motor resmen arabanın içinde çalışıyor ve acayip rahatsız ediyor.
    O kadar şaşırdım ki bir ara ben ne test ettim diye bile düşündüm.
    Herhalde motor yalıtımı yapmayı unutmuşlar
    Aksine yol sesi konusunda gayet başarılı, iyi yalıtılmış.
    Motor sesi konusunda C4'ün 3-5 kademe gerisinde resmen, deneyin aradaki farka şaşıracaksınız.
    Geçen hafta test ettiğim ve buraya incelemesini koyduğum Accent Blue'nun bile o kadar gerisindeki hayret içinde kaldım.

Yol tutuş, Sürüş Konforu ve Süspansiyonlar

Bozuk yola hiç rast gelmedim maalesef.Bayinin çıkışında iki tane yavaşlatıcı vardı, sadece onlardan geçerken izlenim edindim.
    Anlayamadığım bir durum; arka taraf biraz sert bir şekilde olmakla birlikte yavaşlatıcının üzerinden biraz fazla zıplatarak geçti.
    Süspansiyonlar sert, güzel viraj alır diye düşünürken, ileriki virajda biraz zorladım ve önden kayma eğilimi hemen kendini gösterdi
    Direksiyonu çok konforlu gerçekten, ele de güzel oturuyor.
    Maalesef bu kısımda da C4'ün gerisinde kalmış.
    Frenler çok hızlı ve güzel tepki veriyor, fakat şehir içinde dur kalk trafikte bu bazen dezavantaja dönüşebiliyor.(fren demişken, fren tepkilerini test ettiğimi anlamayıp, frene daha yavaş basar mısınız diye görevliye selam olsun )

Uzun zamandır, merak ettiğim C4 ile Megane farkı gerçekten çok barizmiş..
    Megane'a kesinlikle kötü araç demiyorum ama C4 1 boy fark atmış gerçekten.
    İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 2 Aralık 2011; 17:03:01 >

• Fluence ile yalıtım olarak o kadar fark var mı ki ?

Fluence da yalıtım o kadar kötü değildi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Fluence ile yalıtım olarak o kadar fark var mı ki ?

Fluence konusunda bir fikrim yok maalesef, hiç kullanmadım.
    Gerçekten dizel motor sesi acayip rahatsız edici, bende beklemiyordum çok şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Gerçekten dizel motor sesi acayip rahatsız edici, bende beklemiyordum çok şaşırdım.

Alıntıları Göster
    megane III (dizel) kullanıcılarının en büyük hatta neredeyse tek şikayeti motor sesini fazlasıyla duymak. harici olarak performans ve konfor konusunda oldukça memnunlar. yakıt ekonomisi olarak da sınıfının en iyileri arasında gösteriliyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    güzel araç paylaşımınız için teşekkürler

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    fluance nin içinde motor sesi duyulmuyor. son devire kadar zorladım hareket esnasında çok hafif bir ses geliyor 4000 binden sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

güzel araç paylaşımınız için teşekkürler

Alıntıları Göster
    paylaşım için teşekkürler meganenin c4 karşısında ( bence ) tek olumlu yanı edc
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

paylaşım için teşekkürler meganenin c4 karşısında ( bence ) tek olumlu yanı edc

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım olmuş teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Güzel paylaşım olmuş teşekkürler.

Alıntıları Göster
    dCi motor yakıt ve performans konusunda çok iyi ama ses yalıtımı dediğinize göre can sıkar. Yazınızı okuyana kadar ben de iç mekanın kalitesiz olduğunu sanıyordum ama galiba sandığımdan daha iyi. Fakat herşeye rağmen ben Megane'ın tasarımını hiç beğenmiyorum. Emsalleri C4, Focus ve Astra'ya göre tasarımı daha eski görünüyor. Bu sınıfta en beğendiğim tasarım Focus'ta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

dCi motor yakıt ve performans konusunda çok iyi ama ses yalıtımı dediğinize göre can sıkar. Yazınızı okuyana kadar ben de iç mekanın kalitesiz olduğunu sanıyordum ama galiba sandığımdan daha iyi. Fakat herşeye rağmen ben Megane'ın tasarımını hiç beğenmiyorum. Emsalleri C4, Focus ve Astra'ya göre tasarımı daha eski görünüyor. Bu sınıfta en beğendiğim tasarım Focus'ta.

Alıntıları Göster
    Renault'un bu iç tasarımı koltuk kısımları ve direksiyon çok süper ama ön konsol bana çok kötü geliyor belki malzeme kalitesi iyidir o ayrı

Birde vites kolunu biraz daha kibar yapabilirlermiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

Dis tasarim tamamen goreceli ama ic tasarimda saydiklarinizin en gerisinde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

Dis tasarim tamamen goreceli ama ic tasarimda saydiklarinizin en gerisinde.

Alıntıları Göster
    Renault'nun şu vites kolları beni öldürecek denizkubi'den konu hakkında detaylı basın açıklaması bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Renault'nun şu vites kolları beni öldürecek denizkubi'den konu hakkında detaylı basın açıklaması bekliyoruz

.
  • El freni cekili halde cok sakat bir seye benziyor. Bu kadar benzemez hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

El freni cekili halde cok sakat bir seye benziyor. Bu kadar benzemez hani.
    Güzel inceleme olmuş.
    Bütün Altunizade bayilerini gezeceksin belliki
    Sırada hangi bayi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSForever -- 2 Aralık 2011; 21:50:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Güzel inceleme olmuş.
    Sırada hangi bayi var?

Alıntıları Göster
    Bende incelemiştim ve çokda kaliteli bulamadım gerçekten motor güzel sesi çok alıyordu sanki. EDC de güzel ama 59 bin tl verilir mi bilmiyorum.
  • quote:

Güzel inceleme olmuş.
    Sırada hangi bayi var?

Astra için randevu alıp Arkas'a gitmeyi düşünüyorum.
    Jazz için Ayışığı var bir de aklımda

Şöyle yakın bir yerde Ford olsa Focus'u deniyeceğimde, denk gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 2 Aralık 2011; 22:04:46 >
  • quote:

quote:

Güzel inceleme olmuş.
    Sırada hangi bayi var?

Astra için randevu alıp Arkas'a gitmeyi düşünüyorum.
    Jazz için Ayışığı var bir de aklımda

Şöyle yakın bir yerde Ford olsa Focus'u deniyeceğimde, denk gelmiyor.

Namazgah'ta Ford Nuray vardı uzak sayılmaz orası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Bende incelemiştim ve çokda kaliteli bulamadım gerçekten motor güzel sesi çok alıyordu sanki. EDC de güzel ama 59 bin tl verilir mi bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    c4 ün full modeli hariç, hiçte öyle kaliteli falan görünmüyor, megane hb 1.5 dci de motor sesi konusunu yadırgadım, araçta sıkıntı olabilir başka bir anlam veremedim 9 bin km dir 10 aydır kullanıyorum içine binenler benzinli zannediyor. bir kez de olmadı bu hatta dizel almadığına iyi etmişsin bile diyen oldu, valla 300 küsür sayfalık megane başlığında motor sesi şikayeti konuşulmadı bildiğim kadarı ile binlerce kullanıcısı olan aracın.

• Motor sesi yalıtımı konusu Megane'ın kötü olduğu bir konu değil. C4 yalıtım konusunda bu segmentin en başarılısı. Ama Megane 4-5 değil, 1 boy geride kalır bu konuda. Accent Blue'dan ise kesinlikle daha iyi.

İzlenimleriniz genel olarak güzel ama bu konuda biraz yanıldığınızı düşünüyorum.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.