Şimdi Ara

MEGANE III dci 105 Dyn. Priv. kafam karıştı arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda 2007 Kasım çıkışlı Toyota Corolla Elegant kullanıyorum ve evim iş yerime 50 km ve her gün bu yolu yapmak zorunda olduğum için dizel yakıtlı bir araca geçiş yapmak durumundayım. Aklımı karıştıran soruları teker teker yazacağım.

Öncelikle araba konusunda gerçekten çok bedbaht olduğumu belirtmeliyim.

2007 Yılında aldığım 2004 model Laguna II ile başladı bedbahtlığım. K.T.oğlunun Renault2 den aldığım araç aldığım günden beri bana problem üzerine problem yarattı. Aracı aldım ve daha ilk haftasında bobinler yandı. Sonrasında aracımın ön teker ebatlarıyla arka teker (cant) ebatlarının farklı olduğu ortaya çıktı. önler 15" arkalar 16". :) Hiç duyulmuş mu? Neyse havalar daha yeni ısınmaya başlamıştı kı klimayı 2-3 hafta sonra kullanmaya başladım. Bir baktımki klima paneli de bozuk. Aldığım yere götürdüm tamir ettirelim dediler (tabi bedelini ödemek koşuluyla). Aracım 1 viteste 2-3 kere yokuşta yığılıp kaldı. Uzun lafın kısası aracıma yaklaşık 4000 lira masraf yaptım 6 ayda. Başıma dert almışım meğerse. :) Bunlara artık gülüyorum. O dönem ağlıyordum :) .

Sonrasında araçtan çektiğim yeti dedim ve sorunsuluğunu kanıtlanmış sıfır Toyota Corolla Elegant M/T alayım dedim. Aracı aldım daha ilk haftasında sağından solundan gıcırtılar gelmeye başladı. Aracı servise götürdüm ve aracın kapı ve önpanel izolasyonları baştan yeniden işleme alındı. 2-3 ay sonra 3 cü viteste sesler gelmeye başladı ve vites dişlisi değiştirildi. Daha sonra Vites topuzunun kromajı 6 aylıkken attı ve yenisiyle değiştirildi. Park sensörü bozludu ve o da değiştirildi. Fren diskleri 20.000 de deforme oldu değiştirildi. :). Direksiyon terdibatından geri çağrıldı. Sonra şimid vites topuzunun kromajı elime değmeye başladı (yine). En sonunda da aracım 130 ile giderken hafifce frene dokununca önü kontrolümü kaybettirecek derecede sallamaya başladı. Zor durdum otobanda. Servise götürdüm ve fren klepes, palanmış dediler 2.5 yaşında bir arabanın hemde. Arabayı çok mu yatırıyorum diye sordular bana (şu komediye bakın allah aşkına). Fren klepesini alıştırı elime verdiler (arabayı tabı :) ). Toyotaya bir sürü şikayetler falan derken arada büyük bir ameliyat geçirdim ve ilgilenemedim. Artık bu araçla uğraşmak da istemiyorum açıkcası. Ayrıca yolum da çok ve aracı bu sebepten değiştirmek istiyorum.

Kararımı Yeni Megane III HB dci 105 e verdim gibi. Ama bu forumda çok fazla ortalık karışıyor. Tabi ya çoğu şahsi tecrübelere dayanıklı ya da kendi markasını öne çıkarmak amaçlı yapılmış kötülemeler de olabiliyor. Gerçi bu araç piyasaya çıkalı daha henüz 1 yıl kadar oldu yani rüştünü ıspatlayacak süreyi tamamladı sayılır fakat ilk modeller sanırım yurt dışı üretimi menşeili. Yani yerli üretimler ilk dönemlerde pek yoktu. Kısacası bu aracın kalitesi ve dayanıklılığı hakkında nasıl kesin bir bilgi toplayabilirim bilemiyorum. Açıkcası son araçlarmdan sonra başıma gelenler beni bir hayli ürkütüyor. Açıkcası her kafadan bir ses çıkıyor. Plastik kalitesinden tutun da tıkırtı muhabbetlerine kadar herkes farklı şeyler söylüyor. Tabikii bu yorumların hepsi göreceli ve insanın titizliği ile de alakalı. Aracı gidip gördüm. İlk bakışta araçtan gerçekten konfor ve kalite fışkırıyor. Ama elma gerçekten göründüğü gibi parlak ve lezzetli mi? :) Nissan ortaklığı ile kalite standartlarını gerçekten de arttırdığını düşünüyorum ama gerçekten ilk üretilenlerle şu anda piyasaya çıkacak olanlar arasında umarım bir kalite farkı yoktur. Yani üretim bir standarda oturtulmuştur.

Arkadaşlar yazımın biraz uzun kaçtığının farkındayım ama (çok amiyane bir tabirle) bana kaçanları göz önünde bulundurursak endişemde haklı olduğumu düşünüyorum.

Lütfen aracı kullanmış veya araçlardan gerçekten anlayan ve bu konuda objektif yorumlarda bulunan arkadaşlar cevap yazarlarsa çok minnettar olurum.

NOT: Ben Dynamique ve Privilage arasında bir donaım farkı göremedim (Karbon ve döşeme rengi dışında)
    Konu başlığı ve içerik biraz farklı oldu sanırım :)

Sağlıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamertr -- 22 Ağustos 2010; 22:21:00 >

• Megane III gerçekten kaliteli bir araç.İçerisine ne ses alıyor ne tıkırdıyor ne de fren yapınca yalpalıyor.İzolasyonu güzel pedalları yumuşak ve direksiyonu artık gerçekten hisli.Daha önce başınıza gelenlerde tamamen şanssızlık diye düşünüyorum.Dyn ile Pri modelleri arasında donanım farkı yok evet.Döşeme renkleri farklı ve jantları farklı tipte.
  • Sonunda cevap veren oldu. İlginiz için teşekkür ederim.

Araba piyasalarından haberiniz var mı? Fiyatlar biraz daha düşer mi sizce?

Bugün Bursa ya gittim yolda giderken İstanbul yönüne tırlar dolusu Reanult geçti. %90' ı Fluence idi. İçlerinde sadece 2 tane Megane III HB vardı. 5 - 6 tane tır dolusu....

Teşekkür ederim
  • size öncelikle geçmişolsun araçlarda başınıza gelenlerden ötürü.Bende ilk megane çıktığında ithal almak için uğraştım alamadım.şimdi yerli aldım 38 gün sonra gelicek dediler.Ama renaultta çalışan arkadaşlarım var geççekten adamlar çok iyi oldukarını söylüyotlar kalite olarak sadece dedikleri tek şey cliodan uzak dur(şahsi fikirleri clioları kötülemek için değil sadece beyenmedikleri için söylüyorlar)
  • arkadaşım,yazını okudum.gerçekten araba konusunda biraz şanssızmışsın?ancak adını ettiğin megane3 dci 105bg araçta karar kılarsan eğer,sanırım isabetli bir karar vermiş olduğunu ilerleyen zamanlarda göreceksin.bende,bu arabamı almadan önce 5 yıl megane2 dci 80bg araç kullandım.çokda araba üstüne düşen biriyim.ancak her türlü platformda isabetli bir iş yaptığıma inanıyorum.yeni arabamı alalı 2 ay oldu.yerli üretim.(yerli ile ithalleri arasında çok farklılık olduğuna inanmayanlardanım)aldığım araç dci 105bg 6 ileri expression versiyon.araçtan genel hatlarıyla memnunum.bida bida yazmaya gerek yok.yakıt aldığım zaman depoyu fulledim.şu an 600km de.bilgisayarda 250km.civarı daha gider diyor.tabiki kullanım ve güzergahla ilgili.(600km tamamı şehir içi)şehir dışını sen hesap et.kısacası,benim fikrim TAVSİYE OLUNUR....yüce ALLAH hayırlısından ayırmasın inşallah!!!hayırlı geceler.

• Nacres'e katılıyorum. Bende uzun süre Opel, ve vw kullandım. İlk test sürüşümde araca bayıldım. Hem flüence hede ST yi test ettim.
    İkisinden de çok keyif aldım ve bu araçta karar kıldım. Bana kalırsa renault malzeme kalitesini bu araçlar epey yükseltmiş.
    Bolca yumuşak doku kullanılmış ama araç işi birazda şans.

Bu arada başınızdan geçenlere gerçekten üzüldüm. Zor bir durum hayırlısı oldun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 C5 1.6 HDI SXPK?YORUMLARINIZ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.