Şimdi Ara

MEGANE II YOL TUTUŞ SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam. Araç almadan önce yol tutuş konusunu bayağı araştırmıştım. Focus ve astra yol tutuş canavarı deniyordu. Megane II o kadar olmasa da iyidir diye düşünüyordum, ki öyle değilmiş.. Bugün 60 ile giderken çok hafif bir virajı çizgimde dönmeye çalıştım aracın arkası koptu 2 kontra ile topladım. Kopmadan önce ön taraf resmen içe yattı. Bu sorunu spor yay ve amortisör ile çözebilirim gibi geliyor. Çamurluk arası boşluğunu da abartmadan azaltmak istiyorum. Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.



  • Öncelikle megane 2 kullanıcı olarak yazıyorum. Megane 2 yol tutuşu kötü değil ama genel anlamda herkes arkasını bırakıyor vs. Gibi söylemlerde bulunacaklar doğruluk payı var.
    1. elektrik destekli direksiyon çok hafif ve hissiz evvela buna alışmak gerekiyor.
    2. Megane 2 nin arkası oynak bu demek değil ki yol tutuşu zayıf aksine viraja hızlı girdiğinizde arka açılıyor ve sizin yapmanız gereken gaza oturmak ama yana yattığında tedirgin olup gazi anı bırakıp veya frene dokunursaniZ geçmiş olsun.
    Bende başlarda çok sıkıntı çektim hatta benzer hızlarda spin de attım hatta birkaç kere sonrasında alıştım diyebilirim.
    Yağmurlu karlı vs. Her türlü iklim ve yolda kullandım diyebilirim. Sıkıntı cekmedim.
    Bende 17jant amortisör düşünüyordum. Ama konfor daha ağır bastı yollar malum her yer delik deşik bence lastiginiz eski ise kaliteli bir lastik ile yenileyin başka bir şeye gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu07 -- 7 Aralık 2016; 4:04:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yol tutusu berbat hele karda.wv bora vardi megane 2 aldm yol tutusu konusunda boranin yanina yaklasamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane'ı aldığımda üzerinde 195/65/15 ebatında Bridgestone B390'lar vardı. Kalın yanak ve sert hamurlu lastik her ne kadar Türkiye yol koşullarına uygun olsa da sürüş zevkini baltalayan ilk unsur bence. Nitekim lastikler aşındırıp eskittiğim için değil, iyice sertleştikleri için kullanılamaz hale gelmişlerdi. Ben de fırsattan istifade edip 205/50/17 ebatına geçiş yaptım. Jantlarda ucuza kaçsam da lastikleri Dunlop SP Sport Maxx TT almıştım. Paramın yettiği en iyi lastiklerdi. Aldıktan sonra öğrendim ki hamuru kevlar iplik destekliymiş. Zaten 70 küsür bin km yol yaptım.

    Sürüş deneyimini ise şöyle özetliyim, ben eski lastiklerle otomobil değil ancak at arabası falan kullanmışım. Zaten leylek gibi havada araba, bir de kalın yanaklı lastiklerle yolda durmuyormuş. Tekerlek ebatı değişiminden sonra dünya varmış demiştim. Uzun yıllar bu şekilde kullandım. Aralık ayında arabayı sattım, devam etseydim 3cm yay da takacaktım.

    Ayrıca karda yol tutuşun berbat olmasının sebebi gene lastiklerdir. Karlı yollarda bana "gelme" diye selektör atanların yanından düzgün kış lastikleriyle çizgimi bozmadan geçerek çok şaşırtmışımdır.




  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyiz hocam, mart ayında 205 55 16 güzel bir lastik seti alacağım. Orjinal tasarım jant var mı 17lik? Yay işini ben de düşündüm o biraz daha uzun vadeli iş:) @MaSaFeL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    205/55/16 ebatı Expression'da opsiyondu ve Privilage'da standarttı. Bu ebatın lastikleri de öyle pahalı değil. Konfor ve yol tutuşu dengeli sunarlar. Orijinal 17 inç var mı diye hiç araştırmadım. Varsa da herhalde o zamanlar param yetmezdi :) Ben bu modeli kullanmıştım:
    https://store.donanimhaber.com/d4/f0/5f/d4f05fcb7ccba2d27e79aa19edd00c9b.jpg?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • Güzel gözüküyor:)) beni en çok rahatsız eden şey aracın çok yüksek olması. Lastiklerle çamurluk arası 10 cm vardır sanırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.