Şimdi Ara

MEGANE II KORNA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 10 yaşında Megane II sedan dizel. Bugün hava sıcaklığı -7 derecede ve hareket halindeyken aracın kornası çalışmamaya başladı. Bir süre ilerledikten sonra sıcaklık -2 olduğunda korna çalışmaya başladı. Daha önce de (havalar sıcakken sesi kısılmıştı). Kornanın hava sıcaklığı ile ilgisi var mıdır? Kornanın çalışmama sebepleri neler olabilir? Yeni korna kaç liradır? Cevap yazan forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

MEGANE II Korna Problemleri ve Çözümleri

Renault Megane II araçlarında yaygın bir sorun olan korna arızası, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki önerileri uygulayarak sorunun kaynağını tespit edebilir ve çözüm bulabilirsiniz.

Megane II Korna Çalmıyor

• Korna Düğmesini Kontrol Edin: Korna düğmesinin düzgün çalıştığından emin olun. Düğme sıkışmış veya hasar görmüşse değiştirilmesi gerekebilir.
    • Korna Rölesini Kontrol Edin: Korna rölesi, aküden kornaya güç sağlayan bir elektrik bileşenidir. Röleyi bulun ve bağlantılarının sıkı olduğundan ve rölenin çalışır durumda olduğundan emin olun.

Megane II Korna Değişimi

• Kornayı Konumlandırın: Korna genellikle motor bölmesinin ön kısmında, radyatörün arkasında bulunur.
    • Kornayı Sökün: Kornayı sabitleyen cıvataları sökün ve kablosunu ayırın.
    • Yeni Kornayı Takın: Yeni kornayı yerine takın, cıvataları sıkın ve kabloyu bağlayın.

Megane II Korna Nerede

• Motor Bölmesinde: Korna genellikle motor bölmesinin ön kısmında, radyatörün arkasında konumlanır.

Megane II Korna Rölesi Nerede

• Sigorta Kutusu: Korna rölesi genellikle sigorta kutusunda bulunur. Renault Megane II'de sigorta kutusu motor bölmesinde, akünün yanında yer alır.

Megane II Korna Çalışmıyor

• Elektrik Bağlantılarını Kontrol Edin: Kornaya giden tüm elektrik bağlantılarının sıkı ve hasarsız olduğundan emin olun.
    • Sigortayı Kontrol Edin: Kornayı koruyan sigortayı kontrol edin. Sigorta atmışsa yenisiyle değiştirin.
    • Korna Düğmesini ve Röleyi Değiştirin: Yukarıdaki adımları uyguladıysanız ve sorun devam ediyorsa, korna düğmesi veya rölesini değiştirmeniz gerekebilir.

Megane II Korna Sesi Az Çıkıyor

• Korna Başlığını Temizleyin: Korna başlığı zamanla kir ve pasla tıkanabilir. Başlığı temizleyin ve tekrar takın.
    • Kornayı Ayarlayın: Korna başlığı konumunu ayarlayarak ses çıkışını optimize edebilirsiniz.
    • Kornayı Değiştirin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, kornayı değiştirmeniz gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeni korna 20 lira bişey dir işçiliği de bi o kadar verilse 40 max.50 lira eder valla soğukta bozulan korna hiç duymadım ama korna ben gidiyorum diye sinyal veriyor belliki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t821926 T kullanıcısına yanıt
    Megane 2 lerin kronik sorunu sanırım. Bizim şirket arabasının kısık çalardı bazen kornası. 2005 Dynamique paketti yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Megane 2 lerin kronik sorunu sanırım. Bizim şirket arabasının kısık çalardı bazen kornası. 2005 Dynamique paketti yanlış hatırlamıyorsam.

Sizin araçta sorun var diye kronik sorun mu oluyor ? 2 yıldır renault forumlarda gezerim, İlk defa gördüm korna problemi olan birini
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Sanırım dedim zaten. Kaç defa megane ı aldıysam arada sırada kornası boğuk kısık çalıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Megane II ENJEKSİYON SORUNU
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.