Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.027
Cevap
139
Favori
3.055.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu 2004 kasa Megane2 BVA hakkında bilgi verebilirmsiniz acaba ? şanzıman kaç kademeli, bir de BVA olması tiptrnoic olduğu anlamına mı geliyor? vee yakıt tüketimi manuel kullanımda, manuel vitesli modelle aynı değere gelebiliyor mu gerçekten ?
  • @EFI valla msjını okurken kabus görüyorum zannettim içim daraldı sıkıntılar bastı sen neler çekmişsin bu arabadan yaa
    Bende ses problemi var kafayı çok takıyorum en küçük tıkırtıya bile sinir oluyorum ama senin sorunlar tıkırtının yanında hiç ama hiç sayılır.
    @taris aynende bende de silecek suyu motoru değişti ama yazdığın diğer sorunları henüz yaşamadım ve yaşamak ta istemiyorum
    Ayrıca ben arabanın yakıt performansında hiç memnun değilim araba 1.4 olmasına rağmen çok fazla yakıyor gibi geldi bana.biliyorum kasanın ağır olmasının da etkissi var ama benim araç şehir içi ortalama 11.2 litre gösteriyo bu normal bir değermi arkadaşlar??????????????




  • Bir yıldır Megan 2 Sedan 1.5dCI kullanıyorum. Ortalama 5.6lt/100km yakıt tüketiyor. Araçla ilgili tek sorunum sadece sağ kapıdan çok az bir tıkırtı gelmesi. Rahatsız edecek düzeyde olmadığı için servise götürmedim. Eğer bu tıkırtılar sıcaklık değişimlerinden kaynaklanıyorsa Reno-Mais'in ciddi anlamda kaliteye önem vermesi gerekiyor.
  • efi ve taris1 bayağı bi sıkıntı yaşamışlar anlaşılan.ilk şikayeti ben yazmıştım heralde.ama benim şikayetim sadece tıkırtılar...başka hiç bi şikayetim yok..şimdilik.
  • arkadaşlar merhaba. 2 gün önce 2005 megane II stationwagon pri. aldım. artık bende aileden biriyim size bir sorum olucak. arabada orjinal kasetçaları var. ve bende eski arabamdan söktüğüm Sony GT300 cdçalar var. bu teyibi bu araca taksam panel ve kumanda devre dışımı kalır yoksa ikisinide kullanabilirmiyim? bunu yapan deneyen bilen birisi varsa nasıl yapıcagımı tarif ederse çok memnun olurum. Hayırlı Ramazanlar..
  • Şehiriçi yakıt tüketimim 7.3 lt/100 km, performanslı kullanmıyorum. Şehirdışı 5.4 lt ye kadar düştüm ama genelde 100-110 km hızda 6 lt/100 km yakıyor.
    Opet 97 oktan kullanıyorum
  • benim yol bilgisayarında sürekli ama sürekli 11.2/100 ortalama yazıyor acaba bilgisayarmı kafayı yedi .mesela en son 20 ytl lik benzin aldım 74 km gidebileceğini gösterdi bu değer normal aslında dimi
    quote:

    Orjinalden alıntı: taris1

    Şehiriçi yakıt tüketimim 7.3 lt/100 km, performanslı kullanmıyorum. Şehirdışı 5.4 lt ye kadar düştüm ama genelde 100-110 km hızda 6 lt/100 km yakıyor.
    Opet 97 oktan kullanıyorum

  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    benim yol bilgisayarında sürekli ama sürekli 11.2/100 ortalama yazıyor acaba bilgisayarmı kafayı yedi .mesela en son 20 ytl lik benzin aldım 74 km gidebileceğini gösterdi bu değer normal aslında dimi
    quote:

    Orjinalden alıntı: taris1

    Şehiriçi yakıt tüketimim 7.3 lt/100 km, performanslı kullanmıyorum. Şehirdışı 5.4 lt ye kadar düştüm ama genelde 100-110 km hızda 6 lt/100 km yakıyor.
    Opet 97 oktan kullanıyorum




    bu anlık tüketimmi ortlama değermi
    74 km ise ortalaman 9 lt gibi bir şey ama en sağlıklısı depoya belli bir benzin koyarak ya da depoyu doldurarak denemek

    bnb 1001
  • arkadaşlar megane 2 pri. aldım. araçta orjinal radyoteyp var. bunu söküp sony gt300'ümü taksam konsola ve direksiyon kumandasına uyum gösterirmi?
  • Arkadaşlar hayatımda ilk kez yol bilgisayarlı bir araba kullandığım için bazı eksiklerim var bana yardımcı olursanız sevinirim.
    Mesela biraz önce eve gelirken yol bilgisayarındaki değerler şöyleydi

    Ortalama20.5 km/h
    Yakıt 36.4
    Ortalama 10.7L/100
    Anlık 7.9 L/100

    Bu değerler ne anlama geliyor.Yani bu bahsettiği değerler neyin değerleri?
    Yardımcı olursanız sevinirim
  • Ortalama 20.5, simdiye kadar yaptıgın tum km boyunca hız degerlerinin ortalaması. Yakıt da toplam yakıt, digerleri de tuketimler, biri ortalama, digeri o anki tuketimin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkimake -- 4 Ekim 2006; 0:39:39 >
  • birde 20.5 ortalama hız düşük bir rakam
    yani şehir içi çok durkalk yaptığın yada düşük viteste seyrettiğin anlamına gelebilir
    eğer kullanımın bu şekildeyse aracın yüksek ortalama tüketim göstermesi normal
    yaptığın hız, vitesleri değiştirme devrin, durkalk yapman hızı etkileyen başlıca faktörler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highjacker -- 4 Ekim 2006; 4:18:46 >
  • Sony GT300 ile kumandayı ve ekranı kullanamıyorsun. Gt300 ün aracın sistemine uyumlu olan bir versiyonu varmış. Onu alman gerekiyor. Konuyla ilgili yeterli bilgi forumda var.
  • bendne bir önce cevap yazan arkadaşında dediği gibi maalesef kullanamıyorsun
    ara adaptör için renault 390 YTL isterken Sony servisleri 90 € istiyorlar.
    Bu parçayı taktırıp direksiyon kumandaki ve bilgi ekranını kullanabilirsin.
    Ben arabama taktıktan sonraki ilk dönemlerde ses için elim sürekli direksiyon kumandasına gidiyordu ama yavaş yavaş Sonynin kendi kumandasına alışmaya başladım, tabi yinede direksiyondan kumandanın yerini tutmuyor.
    O parçayı bir şekilde temin edip (yan sanayi falan bulacam bişeyler en kötü ihtimalle 90 € verip Sonyden alacağım) takacağım :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Araneida

    arkadaşlar megane 2 pri. aldım. araçta orjinal radyoteyp var. bunu söküp sony gt300'ümü taksam konsola ve direksiyon kumandasına uyum gösterirmi?





  • bir sorum daha olucak. dün aracı renault servisine götürdüm beyni falan sıfırlandı. yola çıktıgımda yakıt tüketimi ortalaması 24/100 dü gittikçe düştü ve 13/100 oldu. bence bu gene fazla bi oran. bu dahada düşermi yoksa kalırmı? 9/100 olması lazım değil mi? çok yakıyo sanırım benimki nedense
  • Yol bilgisayarının hafızasını sıfırlamazsan gerçek ortalama tüketimini görebilirsin. (bir depo bitirdiğinde mesela)
  • yani beyni sıfırlandıgında gösterdigi bu rakamlar normal mi?
  • Sıfırlayıp yola ilk çıktığında trafikten, düşük viteste gitmekten, yokuş çıkmaktan , vs. yüksek gözükebilir. Daha sonra ortalama değerine düşecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taris1 -- 5 Ekim 2006; 11:48:43 >
  • Beyler;şu sesler konusunda bir-iki lafta ben etmek istiyorum...
    92 Ekim'de ilk Toyota'mı aldığımda ve daha sonraki araçlarımın üstüne titrerdim.Sakınan göze çöp batar misali arabaların başına gelmedik şey kalmıyordu.2001 yılından beri Megane kullanıyorum.2005 te Megane II
    aldım,nasipse önümüzdeki hafta makyajlı dci 100bg Privilege alacam.Bu son araçlarımı hiç sakınmadım.Her şeyi duymadım,her şeyi görmedim,en ufak arızada paniklemedim.Çünkü biliyoruz ki yollarımız bu araçlara
    uygun değil,bu sesler az bile.Serviste 93 model Alamancının Renosunu gördüm,ağzım açık kaldı.Çil çil,pırıl pırıl;sordum servisteki arkadaşa,adamların yolları kaymak gibi dedi.Sözün kısası bu arabalara çok para veriyoruz,çok şeyler bekliyoruz ama unutmayalım ki bu yollara bu arabalar fazla,üzülmeyin,dert etmeyin,
    benim arabamdan ses gelmiyor(marka fark etmez) diyenin alnından öperim...




  • Elbette yolların inanılmaz etkisi var bu tıkırtı olaylarında ama her nekadar yollar bozuk olsada araçların bu kadar erken pes etmesi yinede bana acayip geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.