Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (1345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.027
Cevap
139
Favori
3.055.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13431344134513461347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bende 40 gün önce aldım 1.6 dinamik benzin+lpg 100.000 km de. Araç çok güzel ve kullanımı zevkli. Ben motoru çok güzel diye aldım. Sana tavsiyem motoruna alt takımına falan baktırdıktan sonra güzel bir elektrikçiye götür ve elektrik sistemine de baktır. İnternetten bu araçların kronik yaptığı sorunlar var bunlardan herhangi biri var mı baktır. Benim aracın elektrik sisteminde bir sıkıntı var bu konu da bir kaç mesaj öncesinde yazdım sorunumu. Sorunumu çözebilen olmadı henüz ama çok sıkıntı yapmıyor bana. Araçların piyasasını bilmiyorum Ben aracı tanıdıktan 34.000 TL ye aldım. (32.000 peşin 2.000 tl si 2 ay vadeli) Ama 3.000 - 3.500 TL de masraf yaptım. Araba kazalı mı falan bakmadım. Arkadan bir kazası var sanırım. Daha sonra birisi bana 40.000 TL ye sat aracı dedi. Teklif de ciddi miydi bilmiyorum. Bendeki fiyat durumu bu şekilde.
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben çok memnunum aracımdan. Daha önce bir tanıdıktaydı araç dediğim gibi tamponlar falan kötü durumdaydı 1.500 tl masraf ederim gözüyle alıp 400tl gibi komik bir rakama hem tamponlar boyandı hemde pasta cila atıldı. Ben 37.100 liraya aldım araç bana 37.500 liraya geldi. Şuan aracıma 43000 veriliyor ama ben satmak istemedim. Çünkü temiz megane bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor.

    Meganelar arıza vermiyor aslında. Arıza vermesinin sebebi araçlara bakılmaması. Dediğiniz modellerde 180bin km civarı bir megane eğer dynamique tekno plus ise kaza ve değişen durumuna göre benim gözümde 38 42 civarı gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ettim bilgiler için. hayırlı olsun bu arada araçlarınız. bi 10-15 günlük arama sonucu toplam 4 tane temiz araba gözümüze kestirdik. tabi ilandaki fotolar ve bilgiler dahilinde temiz diyorum. bugün yarın sahipleri ile görüşüp karar vereceğiz bakalım ilk günden beri benimde gönlüm megane2'den yana diğer araçlar pek cazip gelmedi. sadece sunroof kafamda soru işareti diye pek sıcak bakmıyorum sunrooflu modellere. bakımı iyi olmazsa ses filan problemi çok çıkıyor ve sesten nefret ediyorum.



    genel bi soru: 4 seçenekten biri dizel 150bin km civarında araç. dizel konusunda genel olarak kullanıcılar memnun mu acaba illa benzinli mi baksam yoksa dizelde üzmez mi ?
  • efsanea_06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba,

    Sunruuff da aynı sorun bende de var. Röle yi sipariş ettim. Rölenin yeri arabanın neresinde ?
    Direksiyon kutusunun sol altında sigorta kutusu var, Sunroof sigortası sağlam ancak sanki yerine tam oturmuyor gibi.
    Röle altında olabilirmi acaba ?
  • Herkese selamlar, 2005 authentique megane 2 aracimiz var. Malum kaset çalar var. Bluetooth aparatı falan yapıyorlar baktım ama zahmetli iş bir de ses kalitesinde düşüş falan yaşanıyor sanırım. Kısacası benim orta halli bi ses sistemi sahibi olmam için ne yapmam gerekir başka bi cd çalar falan mı alayım? Elektronik işlerinden pek anlamıyorum var mı aracına bu kinularda eklemeler yapan. Bu arada hoparlörler de patlak onlarin da değişmesi lazim.bu konuda da tavsiye verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın zamanda ön cam değiştiren oldu mu acaba fiyatları çok mu pahalı ? çıkma filan olabilir ama yan sanayi herkes kötü diyor.
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Serviste cam çok pahalı. Bende atermik cam var. Servis fiyatı 4 bin tl. Ama droglass, olimpia gibi camların kaliteli olduğunu duymuştum. Bu marka ürünler Tercih edilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam, Kaskodaki cam klozundan gectigimiz yillarda bostanci oto sanayideki Doraglass da degistirtmistim. Yagmur sensorlu cam olmasina ragmen bugune kadar hic sorun yasamadim. Orjinalinden bir farki yoktu.
  • sensörlerde bi sorun yok değil mi hocam çalışması konusunda ?

    @kurabiye canavari

    aynı markaları bi kaç kişi daha önermiş internetten bakındım oralara bi fiyat alayım. acaba buralardan yaptırmak mı mantıklı olur çıkma bulmak mı daha mantıklı olur dersiniz ?
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Çıkma işine girmeyin hocam sıfırı 450-500 tl ise bence gerek Yok. Sensörlerin çalışacağını tahmin ediyorum. Yağmur sensörü için jelini de yenileyecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurabiyee Canavari kullanıcısına yanıt
    sabahtan araştırıyorum hocam dediğiniz gibi herkes dora ve olimpia markalarından bahsetmiş ancak yan sanayi deniyor. serviste bir arkadaş 1350 lira fiyat almış işçilik dahil ama tabi atermik değilmiş kafam karıştı. çatlak kullanmak istemiyorum küçük yada engel olmasa bile. normal megane2'ler fabrika çıkışı atermik oluyor değil mi ? dora vb. taksak bile görüş ile ilgili problem olacağını düşünüyorum ancak sensör konusunda sorun yaşanmamış gibi öyle paylaşımlar var.
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Valla bende sizin gibi bu konularda hassasım o yüzden camı kaskodan değiştirdim. Yaklaşık 4 bin tl maliyet yazdılar. Cam atermikti. Karar sizin ama olimpia camda sorun yaşayacağınızı sanmam, sensörlerin çalışacağına da Eminim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raz3rs kullanıcısına yanıt
    Mediamarkttan gold master usb aux bt cihaz aldım 200₺ idi oto elektrikçiye götürdüm çita+montaj 90₺ tuttu. Sizde bütçenize göre sony pioneer veya baska bi marka alabilirsiniz. Aldığım cihazda aux biraz cızırtı yapıyor usb ve bt de cızırtı falan olmuyor. Ses kaliteside gayet iyi. Çekmeyen bir radyodan iyidir 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siparisi alirken sormuslardi caminiz sensorlu mu degil mi diye. Yagmur sensorunun calismasinda bir sorun yasamadim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan34MG2

    Mediamarkttan gold master usb aux bt cihaz aldım 200₺ idi oto elektrikçiye götürdüm çita+montaj 90₺ tuttu. Sizde bütçenize göre sony pioneer veya baska bi marka alabilirsiniz. Aldığım cihazda aux biraz cızırtı yapıyor usb ve bt de cızırtı falan olmuyor. Ses kaliteside gayet iyi. Çekmeyen bir radyodan iyidir 😄
    Cevap için teşekkürler, aldığınız cihaz aparat mı yoksa normal bildiğimiz radyo mu? Link atma şansınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raz3rs kullanıcısına yanıt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_goldmaster-sd-2118-sd-oto-teyp-1171471.html?gclsrc=aw.ds&rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjws7TqBRDgARIsAAHLHP6LHdXmD3oeA8XxZVfpJrCUDkY6P3Fo-UYFEa3ttBFcVGGDb0TDwK0aAsBuEALw_wcB

    Tam olarak kendileri yukarıda.
    Telefonla konuşurken yankı yapıyor galiba öyle anladım. Usb ve bt müzik çalarken her hangi bi cızırtı vb yok. Dediğim gibi ben memnunum beklentimi karşılıyor tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar selam, bi deneyimimi paylaşacağım sizlerle.

    Akü Işığı klima açıkken ara ara yanıp sönmeye başladı peteklerden acayip plastiğimsi koku geldiği oldu. 1 hafta önce oto elektrikçiye gösterdim dinamo kasnağı değişmesi gerekiyo dedi biraz araştırdım acelesi yok dedim ama bugün yolda giderken ışık hiç sönmeden yanmaya başladı ve aşırı gürültülü bi ses gelmeye başladı dinamonun olduğu kısımdan. Sanayiye tam götürdüm bidahada çalışmadı. Komple alternatör değişti. 400₺+200₺ işçilik. Alternatörü tekrar takarken krank kasnağının tamamen gittiğini fark etti usta 175₺ parça alıp geldim. Ayrıca şarj kayışı ve bitane kayışın dönmesini sağlayan 2 parça aldım 50₺ Bütün günüm bitti 825₺ ye mal oldu.

    Eğer akü ışığınız ara ara yanıp sönüyorsa peteklerden plastiğimsi koku alıyorsanız mutlaka biran önce yaptırın. Kayış sıyrılmış her tarafa yapışmış, ayrıca krank kasnağının çalışmasını bozmuş ek olarak bi parça masrafı daha çıkarttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orhan34MG2 O kullanıcısına yanıt
    Benzer durum benim de başıma geldi. akü lambası yanmadı ama krank kasnağı yalpa yaptığı için kayışı kopardı. Yeni kasnak aldım bende yeni kayış taktım ama hala klima çalışırken ara ara içeriye yanık plastik kokusu geliyor. Böyle bir durum olduğunda kesinlikle klimayı çalıştırmayın ki kayışa ve kasnağa daha fazla yük binmesin.
  • Arkadaşlar zamanında sıfır olarak aldığımız.
    2009 model Megan2 Exception 1.6 110Hp 16V Manuel BRC Kitli 65.000KM'de araca sahibiz.
    Araç ile ilgili merak edilen konularda yardımcı olmak isterim.
    Megan2 sedanlar çok hoşumuza giden bir kasa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekinsan_1 -- 17 Ağustos 2019; 14:56:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cumleten merhaba..
    Benim 2009 model 1.6 megane2 aracim var..89000 km de..6 yildir arac bende..lpg yi alir almaz 32000 de taktirdim..tabi duzgun mkntaj yapamadilar..haluyle arac surekli fakirde calismis..neyse lpg ayar isine yogunlasip kendim ayar yapmaya calistim..ugrastim olmadi..tabi kabloyla pc ye baglanarak yaptim..neyse uzatmayim su anki sorunum lpgden degilde motorda ust kapak kismindan egzantrik millerinin seslerini duyuyorum..sikir sikir ses geliyor. soguk motorda gazladikca ses iyice artiyor..camlari kapatip seyehat ederken ses daha net duyuluyor...kaputu acip gaza basinca baya gurultulu oldugu anlasiliyor..bu sorun sizce egzantrik millerindemidir..yoksa yillardir lpgden kaynakli fakir karisimdan dolayi subaplarin sesi veya uzamasindanmidir..veyahut yagli kasnaktanmidir..basina boyle bir olay gelen oldumu..yagli kasnaktan desem sabahlari tirilti sesi gekip arac calismaz diyorlar..birkac sabah gec calisma olayi oldu..2...3. Marsta calisti..tirilti sesi gelmedi hic ama gelmiste olabilir aleni sekilde duymadim..sogukken hareket halinde cok ses gekiyor..isininca sadece kisik ince tek bir ses geliyor..oda tir tir tir seklinde..anlamadim gitti..akumulator ve kayislar saglam..triger degisim zamani geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 13431344134513461347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.