Şimdi Ara

Megane 4, 1.5 Bludci aracımda çıkan arıza kodu ve ne yapmam gerektiği hususu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Renault Megane 4 1.5 bludci aracım var. Geçen yakıt aldıktan sonra egzoz emisyonunu kontrol ettirin uyarısı verdi. Aracımda herhangi bir güçten düşme vs durumu ile de karşılaşmadım. Ardından ustaya götürdüğümde cihaza bağladı ve P16BC diye bir hata kodu verdi. Bu elektriksel bir sorun, "kafası iyi çalışan bir elektrikçiye gitmelisin" dedi. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan kimse var mıdır. Çözüm konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca start stop kontrol ettirin uyarısı da alıyorum bazen, alakası var mı bununla bilmiyorum çünkü start stop uyarısını bu yeni hatadan 4 ay önce felan almıştım. Usta aküden kaynaklı demişti.

• Beyinle alakası yok. Enjektörden vermiştir o uyarıyı. Onun nedeni de aldığın yakıt olabilir.

Araç kaç km de, depoyu çeyreğin altına düşürüyor musun?

• oldbeer O kullanıcısına yanıt

Üstad araç 118.000 km'de, yakıtı aracımı aldığımdan beri aynı ve şehirde en bilinen yerden alıyorum (BP).

Bilgisayar bağlandığında tek bir kod yukarıda yazdığımı veriyor, sildirince kendiliğinden geri yakıyor.

Depo olarak çeyreğin altına bazen düşüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savibrahim S kullanıcısına yanıt

Enjektörlerden biri kaçırıyor olabilir. Bir baktır derim.

Normalde enjektörlerden birisi kaçırsa herhangi bir ses, üfleme uğultu tarzı bir şey gelmesi gerekmez mi?

Sorunun bu olduğuna sizi hangi parametre itti?

Yanıt için teşekkür ederim.

• Yakıt aldıktan sonra diyorsun. Depo dibini çektiyse tıkanmışta olabilir.

Mantıklı geldi teşekkür ederim.

Peki hata kodu hakkında bir bilginiz var mı? P16BC termostatla alakalı bir sorun. Enjektör arızasının cihazda gözükmeme ihtimali var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Termostatla alakalı değildir ya.  Bu egzoz emisyon ile bağlantılı da olmayabilir. Egzoz emisyonu uyarısı düşük devir şehir içi kullanıyorsan kurum bağlamışta olabilir. Aracı 10-15 dk limitlerde kullanıp bir denesene 3-4bin devir civarı.

P16BC - Alternator FR Terminal Circuit/IGP Circuit Low Voltage

Bu dediğini uzun yolda denedim, herhangi bir sonuç alamadım malaesef.

Evet verdiği arıza tam olarak bu, başka da bir arıza vermiyor. Tek kod bu çıkmıştı.

Birkaç yabancı forumda araştırdım ve genelde termostatı değiştirince sorunun çözüldüğünü söylüyorlar. Birkaç foto çektim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.