Şimdi Ara

Megane 3 (tomtomlu) oto teyp arızası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımın teybi 2 yıla yakın arızalıydı. Önceleri radyo çalışmıyordu. Belli bir süre aux'a bağladığım mp3 ile idare ettim. Daha sonra hiç ses alamamaya başladım. Radyo/CD/AUX/Bluetooth hiç bir kaynaktan ses alamıyordum. Aracı yetkili servise götürdüğümdebeni piyasadaki teypçilere yönlendirdiler. Teypçi arkadaşlarla fiyat konusunda anlaşamadık.


    Aracı piyasada CAN CLIP cihazı olan uzman bir arkadaşa götürdüm. 261 error kodunu veriyordu. bu kodun anlamı: multimedya cihazı bulunamadı. Neyse can clip cihazı ile tanıtma/ arıza silme girişimleri başaısızlıkla sonuçlandı.


    Aracın beyni ile bir arıza olmayacağına karar verdim zaten arıza beyinde olsaydı reno yetkili servisi bunu yapardı. Aracın radyosunu söktüm. İlk çıkış entegresini test edeceğim (ATX 12v power ile masaüstünde) çıkış entegresi TDA7564B bu entegre can clip ile haberleşebiliyormuş. (kaynak: alldatasheet) dolayısıyla masaüstünde çıkış verse bile araçta çalışmama ihtimali var.

    Megane 3 (tomtomlu) oto teyp arızası hakkında

    Ayrıca PCB üzerinde TJA1040 CANBUS haberleşmesini sağlayan 8 bacaklı SMD bir entegre var. Haliyle "261 hata kodu multimedya cihazını görülmedi/bulunmadı" anlamına geliyor. Cihaza güç vermeden, lehim dokundurmadan sizlere danışmak istedim.

    Megane 3 (tomtomlu) oto teyp arızası hakkında



    Arızanın tanımı: Power düğmesine basınca navigasyon ekranı açılıyor. Radyonun düğmeleri üzerindeki backlight ışıkları geliyor. Source (ses kaynağı tab) düğmesine basınca yani ses kaynakları (radyo/bluetooth/CD/AUX) tarayınca hiç ses gelmiyor. Kısaca cihaz çalışıyor ama ses gelmiyor. İstenirse video ekleyebilirim.

    1-Hiç ses gelmemesi ses çıkış entegresinden şüphelenmemi ;

    2-Can clip cihazının radyoyu görmemesi de canbus iletişiminin olmadığını (TJA1040) gösteriyor.



    Tavsiyelerinizi bekliyorum. ( Lütfen araç kutup başını ayırma, Sigorta sağlamlığı tavsiye etmeyin bunlar denendi zira yetkili servis böyle bir arızada beni baska oto teyp tamircisine yönlendirmezdi...



    Megane 3 orjinal radyomun pinout'larını bulamadım. radyonun üstümde Bosch yazıyor galiba BLAUPUNKT ile aynı.



    Megane 3 (tomtomlu) oto teyp arızası hakkında

    Datasheet dosyaları ekleyemedim netten datasheet bakabilirsiniz.

    ]Bana göre çok düşük bir ihtima olsada ; cihaz için reprog yapmak/firmware yüklemek gerekliliği olabilir mi? Hep birlikte konu üzerinde ilerleyip tartışalım...

    Megane 3 (tomtomlu) oto teyp arızası hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmansannli30 -- 31 Mart 2021; 8:46:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.