Şimdi Ara

MEGANE 3 LPG ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımız Megane 3 1.6 ithal. Lpg taktırmayı düşünüyoruz servis landirenzo öneriyor ama ustalar atiker inde kaliteli ve kullanışlı olduğunu söylüyorlar. Aylık en fazla 750-800 km yapıyoruz yıllık 10.000 civarına tekabül ediyor. Arabayı zaten az kullanıyoruz ancak benzinin pahalı olmasından dolayı hiç binemez olduk. Erzurum kış şartlarında 60-65 kuruş yakıyor.. Bütçemiz atikere uyuyor ancak kullananlar ya da bilenlere birkaç sorum var..

Dijital göstergelilerde benzin göstergesi çalışıyor mu?

Arıza lambası yakıyor mu?

Araçla uyumluluk konusunda sıkıntı oluşuyor mu ?

En az yüzde kaç tasarruf edilebilir?

• Meganelere Lpg %100 uyumludur. Ustanızı çok iyi seçin
    Devir sinyalini devir sensörü veya gösterge panelinin arkasından almasını belirtiniz
    Avm sıkıntısı olmaması açısından ve her gaz almada tampona yapılan baskı nedeniyle Dolum ağzı benzin dolumunun yanına tank ise stepne yerine uygun en büyük simit tankı tercih edin ben bunları tavsiye ediyorum

Atiker OBD'li tercih edebilirsiniz doğru montaj ve ayar ile performans kaybı vs yaşamazsınız
  • By_emre34 B kullanıcısına yanıt
    İlginiz icin tesekkurler hocam araca bakimini yaptirdiktan sonra taktirmayi dusunuyoruz gonul isterki orijinalligini bozmayalim ama hayat sartlari malum. tekrar tesekkurler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldcamper -- 4 Şubat 2014; 22:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, merak ettim taktınız mı ve performansı/tüketimi nasıl?

bende de 1.6 megane III play edition var. lovato lpgli olarak aldım. şehiriçi yakıt tüketimim lpgde 40-45 kuruş civarı. bi miktar da benzin tüketiyor tabi , toplama vurduğunuzda gene 50 kuruşu buluyordur diye tahmin ediyorum. tabi fazla yakmasında benim tecrübesizliğimin etkisi vardır illa ki. 3 aylık şoförüm sadece

memnun olmadığım şeyler de var onları baktıracağım lpg servisine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

merhabalar, merak ettim taktınız mı ve performansı/tüketimi nasıl?

bende de 1.6 megane III play edition var. lovato lpgli olarak aldım. şehiriçi yakıt tüketimim lpgde 40-45 kuruş civarı. bi miktar da benzin tüketiyor tabi , toplama vurduğunuzda gene 50 kuruşu buluyordur diye tahmin ediyorum. tabi fazla yakmasında benim tecrübesizliğimin etkisi vardır illa ki. 3 aylık şoförüm sadece

yakıtınız çok fazla benim megane 3 istanbul şehir içi 9,5-10 litre civarı yakıyor yani 24-25 kuruş
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

quote:

yakıtınız çok fazla benim megane 3 istanbul şehir içi 9,5-10 litre civarı yakıyor yani 24-25 kuruş

otomatik mi hocam sizinki ? bi de şanzımanı nedir ? CVT şanzıman yaklaşık yüzde 25 daha tasarruflu sanırım. Fabrika verilerine göre bile aynı aracın BVA şanzımanlısının yakıt tüketimi şehiriçi 10.6 LT iken CVT şanzımanlınınki 8.6 LT.

Benim araç BVA şanzımanlı olduğu için olabilir bu fark. Dediğim gibi, acemi oluşumun da etkisi vardır bu yakıt tüketiminde, ayağımı gazdan pek çekmiyorum sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

quote:

otomatik mi hocam sizinki ? bi de şanzımanı nedir ? CVT şanzıman yaklaşık yüzde 25 daha tasarruflu sanırım. Fabrika verilerine göre bile aynı aracın BVA şanzımanlısının yakıt tüketimi şehiriçi 10.6 LT iken CVT şanzımanlınınki 8.6 LT.

Benim araç BVA şanzımanlı olduğu için olabilir bu fark. Dediğim gibi, acemi oluşumun da etkisi vardır bu yakıt tüketiminde, ayağımı gazdan pek çekmiyorum sanırım

benim düz vites o yüzden daha az yakıyordur ancak yinede fark çok gibi geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiesta'ya lpg
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coldcamper kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bende de 2009 megane 3 var iki haftadır araştırma yapıyorum.

Atikerin Gold serisi (1500tl ) ve Lavota 1800 tl bu iki marka önerildi

Megane larda benzin göstergesi lpgde iken düşüyor araç benzinde gittiğini zannediyor.benzin alınca tekrar düzeliyormuş
    tasarruf konusunda %40 diyorlar araç lpgde 27 28 kuruş yakar söylendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozhanak

Arkadaşım bende de 2009 megane 3 var iki haftadır araştırma yapıyorum.

Atikerin Gold serisi (1500tl ) ve Lavota 1800 tl bu iki marka önerildi

Megane larda benzin göstergesi lpgde iken düşüyor araç benzinde gittiğini zannediyor.benzin alınca tekrar düzeliyormuş
    tasarruf konusunda %40 diyorlar araç lpgde 27 28 kuruş yakar söylendi

peki böyle bi durumda benzin biterse bunu nasıl anlıcaz ? en azından arabayı her çalştırdığımızda benzin göstergesi tutarlı olsa iyi olur. buna bi çözüm şart bence...
  • Birçok ustayla görüştüm genelde çoğu malını satmanın derdinde işi bilen yok açıkçası fakat bir usta hariç..
    Ben sadece hafta sonları arabayı çıkarıyorum, babamda pek kullanmıyor araba kesin hafta sonu çıkar yani. hafta içi de acil bir şey varsa kullanılır.

Ustamla uzunca konuştuk dedi ki günde en az 25-30 km yol yapıyorsan lpg gerekli.
    benzinden lpg ye geçmek içinde en az 5 km yol yapmam gerekiyor e 5-10 km mesafe gittikten sonra gideceğim yere ulaşıyorum tam lpg ye geçiyorki arabayla işim bitiyor olacak. dolayısıyla lpg den kar edemiyor olacağım. arabayı en çok şehir içinde kullandığım için lpg yi bir türlü amorti edemeyeceğim için montaj işini askıya aldım.
    bu yaz uzun yola çıkmayı planlıyorum lpg ye 1500 tl vereceğim yol içinde hem benzim hemde gaz alacağım uzun yolda faydasını görürüm ama 1500 tl yi benzine vermek daha mantıklı diye düşünüyorum. 5.000-6.000 km sonra amorti ettiğinde geri geldiğimde benzinden lpg ye geçmesi için yine benzin yakmak zorundayım yine kar yok e süreklide uzun yola çıkmıyorum. Lpg az yakmıyor aslında daha çok yakıyor benzinden ucuz diye cazip geliyor.uzun yolda benzin daha az yakıyor.

Şunu da farkettim hangi araç olursa olsun lpg yi taktıran ruhsata işletmeden 1-2 ay sonra satıyor arabayı sebebini anlamış değilim bu konuda kimse doğruyu söylemiyor.
    uzun yol ve şehir içinde benzin parayı sömürsede sanırım benzinle binmeye devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldcamper -- 4 Haziran 2014; 23:13:26 >

benzinden lpg ye geçiş 5 km çok gibi geldi bu kadar uzun olmaz , motor sıcaklığı 30 derece olduğunda geçiyor 1-2 dakika sürüyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozhanak

benzinden lpg ye geçiş 5 km çok gibi geldi bu kadar uzun olmaz , motor sıcaklığı 30 derece olduğunda geçiyor 1-2 dakika sürüyor galiba

evet katılıyorum. ben de aracı çalıştırdığımda göstergeye bakıyorum. 1-2 dk sonra benzinden lpgye geçmiş oluyor.

coldcamper hocam , açıkçası ben de lpgyi çok tutan biri değilim, dizel alacaktım pahalıydı. lpg takılmış olarak aldım kendim takmadım. ama dediğin gibi eğer aracına kendi lpg takmayı düşünen varsa, yılda 10 000 km'den az yapıyorsa takmamalı . değmez.
  • Merhaba,

Bende 2010 yerli Megane 3 var. BVA şanzımanlı. Aracıma Bursa Sarıgaz Otogaz'da Atiker Safefast kit taktırdım. Motorum Euro4 K4M olduğu için OBD' li kite gerek duymadı ustalar.

1 Ocak 2014' te taktırdım kiti, (K4M motor için konuşuyorum) çok memnunum. LPG ayarları bir kerede oturdu. Arıza lambası hiç yanmadı. 1000km sonra tekrar gittiğimde de hiçbir ince ayara gerek duymadılar.

Simit depo tercih ettim, istepneye depo muhafaza sacı koyup aracın altına simit depoyu monte ettiler. Yakıt dolum boğazı aracın altında kaldı, tampon delinmedi.

Bu işlem bana 150tl ilave masraf çıkardı. Toplamda kit ile beraber 1.250tl verdim. Bonus ile 10 taksit yaptılar.

Yakıtım kış koşullarında 23-24kr du. Yazın gelmesi ve LPG fiyatlarının da düşmesiyle 19-21kr arası oynuyor. (Son depomu LUKOIL kampanyasıyla 2.33' ten fulledim 19kr' a tekabul ediyor.)

Genellikle benzin ışığı hep yanık gidiyorum. Depo göstergesi hız bilgisini tekerlek üzerinden aldığı için alınan yol ile birlikte düşüyor. Yakıt dolumunda toparlıyor.

Ancak LPGyi ruhsata işletmedim, çünkü muayneye daha 18 ay vardı dönüşümü yaptırdığımda. Fazladan TÜV' e para vermek istemedim.

Yıl geçmeden bu Aralık ayı başında ruhsata işleteceğim inşallah. Genellikle herkes böyle yapıyor ya yıl sonunu bekliyor ya da aracını satmadan önce ruhsatı yeniliyor.

coldcamper in de dikkatini çeken durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustino -- 13 Haziran 2014; 12:22:45 >

• mustino M kullanıcısına yanıt
    selamlar vermiş olduğunuz bilgiler teşekkür ederiz çok yararlı oldu
    benzinden lpg ye ne kadar sürede geçiyor?
    aracım 2012 model megane 3 1.6 play edition 110 beygir bva şanzuman. atiker sıralı sistem var . montajı yapan ustalardan memnun kalmadım , ustamı değiştiridim . şu an aracım şehir içi min. 29 kuruş , şehirler arası 22 kuruş , ve araç çalıştıktan 100 mt olmadan lpg geçiyor . çekişten düşme yok . iyi usta bul gerisi HİKAYE . şanzuman konusunu çok araştırıdım eski tip şanzuman ama daha az arıza oluşuyor muş , muş dedim çünkü edc ve bva kullanmış kişilerin yorumlarını okudum . aracıma lpg taktırdıktan 3 gün sonra orjinal tavan rengiyle beraber işlettim .
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benzinden lpg ye geçme süresi şehir olarak daha batıda daha erken geçiyor sanırım, Erzurum'da çok geç geçiş yapıyor benzinle binmeye devam edeceğim benim açımdan kârlı değil ha arabanın tadını çıkaramıyoruz orası ayrı
  • atiker marka lpg kiti var aracım önceden bir depo ile (30 tl ) giderken yaklaşık olarak 6 aydır 220 km yi aşmıyor defalarca ayar yaptırdım arabayı tüm sanayiye baktırdım ama sorun çözülmedi nasıl çözebiliriz bu sorunu bilgisi olan varmı
  • f4irdr4k3 F kullanıcısına yanıt
    aracınızın modeli nedir? otomatik ve manuel vites çok farklı konular . bir depo demişsiniz sanırım 30 litre demek istediniz .?
  • mustino M kullanıcısına yanıt
    yakıt bilgilerin süper , daha iyisi imkansız bence . bu veriler şehir içimi ? benim araçda megane 3 play edition bva 1600 cc 1.6 v 110 byg
    keşke şu benzin ucuz olsada sadece benzin kullansak , dizel araç hem pahalı hem bakımı zor 100000 geçtimi işler dahada zor . aracı beğenince lpg şart oldu benim araçta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.