Şimdi Ara

Megane 3 aracıma anfisiz subwoofersız hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Megane 3 aracımın hoparlörleri patladığı için öncelikle servise götürdüm. Garantinin bitmesinin üzerinden daha bir ay geçmesine rağmen benden tek hoparlör değişimi için 181 tl istediler Bende aracımdaki tüm hoparlörleri daha iyisiyle değiştirmeye karar verdim. Megane 3 aracım privilege donanım ve arkamys ses sistemi var 140W gücü var galiba. (En azından satın alırken arkamys 140W diye geçiyordu). Bana anfiye teybe subwoofer a ihtiyaç olmadan sadece hoparlör önerebilir misiniz? Tweeterları da değiştirebilir. Tek istediğim biraz daha yüksek seste biraz daha kaliteli müzik dinlemek. Basslar da çok az daha iyileşse sorun olmaz tabi Toplamda 4 hoparlör 4 tweeter var aracımda. Hoparlörlerin çapı 13 cm.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 3 Hoparlör Tavsiyesi: Anfisiz ve Subwoofersız

Megane 3 sahipleri için anfisiz ve subwoofersız hoparlör seçimi, araçlarının ses sistemini geliştirmek için önemli bir adımdır. Uygun hoparlörleri seçmek, müzik deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir.

Megane 3'ün kapı hoparlörleri 16,5 cm'dir ve bu boyuttaki hoparlörleri tercih etmeniz önerilir. Hoparlörlerin ölçülerini kontrol etmek, doğru uyumu sağlamak için çok önemlidir.

Megane 3 için anfisiz ve subwoofersız hoparlör tavsiyeleri şu şekildedir:

• Focal Access 165 A5: Bu hoparlörler, net vokaller ve güçlü baslar sunar.
    • JBL Stage3 650C: JBL'nin bu hoparlörleri, zengin ses kalitesi ve mükemmel hassasiyetle öne çıkar.
    • Pioneer TS-A6982R: Pioneer'ın bu hoparlörleri, uygun fiyatlı bir seçenektir ve net ses üretir.
    • Infinity Reference REF-6502EX: Infinity'nin bu hoparlörleri, güçlü bas tepkisi ve ayrıntılı orta sesler sunar.
    • Kicker KS650: Kicker'ın bu hoparlörleri, dayanıklılıkları ve müzikal performanslarıyla bilinir.

Megane 3'ünüz için hoparlör seçerken, kişisel müzik tercihlerinizi ve aracınızın akustik özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız. İdeal hoparlörler, ses sisteminizi tamamlayacak ve müzik deneyiminizi geliştirecek şekilde tasarlanmış olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar sorum hakkında fikir sahibi olan kişiler cevap yazarsa çok sevinirim. Yarın olmadı ertesi gün bu işlemi yaptırmayı düşünüyorum ve bu işlerden çok anladığım söylenemez. Şimdiden teşekkürler.
  • cedeye C kullanıcısına yanıt
    birazdan başlarlar anfisiz subsuz olmaz bu iş. anlamadığım da şu konu açılıyor adam demişki öyle gümbür gümbür müzik dinlemeyi sevmiyorum sesleri net alabileceğim akustiği güzel olan hoparlör tavsiyesi istiyorum. hemen biri atlıyor yok efendim anfisiz olmaz adam ısrarla subwoofer istemediğini söylediği halde biri çıkıyor bagaja jbl in bilmem ne modeli bası 4 kanallı anfi kapılara mid cart curt yardırıyor. yani sub sız anfisiz müzik dinlenmiyor mu piyasada bunu yapan nasıl yapıyor en basit örnek arkadaşımda focus mk2 ghia sedan araba var sony müzik sistemi var sistemde anfi ve bas yok ama ses o kadar tok o kadar güzel ki o kadar derin bir ses var ki basları da tizleri de iyi hissediyorsun. ama yok illa anfi sub olucak gümbür gümbür ciğerlerin sallanarak kulak ağrısıyla dinliyceksin müziği konsept o..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderAdam

birazdan başlarlar anfisiz subsuz olmaz bu iş. anlamadığım da şu konu açılıyor adam demişki öyle gümbür gümbür müzik dinlemeyi sevmiyorum sesleri net alabileceğim akustiği güzel olan hoparlör tavsiyesi istiyorum. hemen biri atlıyor yok efendim anfisiz olmaz adam ısrarla subwoofer istemediğini söylediği halde biri çıkıyor bagaja jbl in bilmem ne modeli bası 4 kanallı anfi kapılara mid cart curt yardırıyor. yani sub sız anfisiz müzik dinlenmiyor mu piyasada bunu yapan nasıl yapıyor en basit örnek arkadaşımda focus mk2 ghia sedan araba var sony müzik sistemi var sistemde anfi ve bas yok ama ses o kadar tok o kadar güzel ki o kadar derin bir ses var ki basları da tizleri de iyi hissediyorsun. ama yok illa anfi sub olucak gümbür gümbür ciğerlerin sallanarak kulak ağrısıyla dinliyceksin müziği konsept o..

Aynen hocam. İnternette baya bi araştırma yaptım, o tarz yorum yapan çok fazla kişi var. Hakikaten mantıklı cevaplar duymak için böyle bir başlık açtım desem yalan olmaz. Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

• yardım etsenize adama. biri çıkıp ta kicker l5 aldım mahallede kına gecesi yapıcam ona göre bi anfi tavsiye edin dese hemen edersiniz. işte tek yönlü bakış açısı bu
  • quote:

yardım etsenize adama. biri çıkıp ta kicker l5 aldım mahallede kına gecesi yapıcam ona göre bi anfi tavsiye edin dese hemen edersiniz. işte tek yönlü bakış açısı bu

valla hocam kestim umutları.
  • Siz işi çok biliyorsunuz kendi kendinize halledin o zaman. Yardım isteyip hem de azarlıyorsunuz, yakışmıyor bu ukalalık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barishrocker

Siz işi çok biliyorsunuz kendi kendinize halledin o zaman. Yardım isteyip hem de azarlıyorsunuz, yakışmıyor bu ukalalık..

Hocam bunun ukalalıkla, azarlamakla alakası yok, olay sadece sitem. Kimse işi bildiğini de iddia etmiyor. Konuya girip de çıkan çok kişi oldu hem de bu tarz konulara genelde baya cevap geliyor. Sorduğum soru esasen çok basit, insanlar ne sistemler için önerilerde bulunuyor ama bu konuya kimse bir şey yazmadı. Ses sistemlerinden haberdar olsam bu kadar kolay bir şeyi yazmazdım zaten. Neyse kimseye illa bir şey yazın demiyorum zaten, rica ediyorum. Şimdiye kadar forumda megane 3 ana konusu haricine pek bir şey yazmadım, hatta bu şimdiye kadar açtığım ilk başlık. Orada da elimden geldiği kadar herkese yardım etmeye çalıştım. Biliyorum, benim soruma rahatça cevap verebilecek seviyede insanlar var ama nedense yazmıyorlar. Neyse sorun değil, sonuçta kimse cevap vermek zorunda değil. İyi geceler.

• barishrocker kullanıcısına yanıt
    işi çok iyi bilsek size sormayız burda asıl ukalalığı siz yapıyorsunuz sizi saygıya davet ediyorum insanlara bu şekilde itham edemezsiniz sonuçta birlikte bot bağlamadık
  • quote:

işi çok iyi bilsek size sormayız burda asıl ukalalığı siz yapıyorsunuz sizi saygıya davet ediyorum insanlara bu şekilde itham edemezsiniz sonuçta birlikte bot bağlamadık

Ben sizi saygıya davet ediyorum. Yukarıdaki aşağılama dolu mesajlarınızı sakin kafayla bir daha okuyun bence. Sq, spl ve sql denen üç çeşit sistem vardır. Senin hor gözle baktığın o arkadaşlar spl sistem severler. Yani büyük veya çok sayıda sub vardır sistemde. Sql sistemde de gene sub kuvvetlidir ama ses kalitesi de ön plandadır. Sq sistemde ise ses kalitesi ön plandadır. Ben sq dinliyorum. Yani ciğerimi söken bir sistemim yok ama son seste dahi müzikte bozulma olmuyor. Anasayfa linkimi incelersen görürsün;) dediğim gibi tarzınız hiç hoş değil ve arkadaşa yardımı da yok;)

• quote:

Orijinalden alıntı: cedeye

quote:

Siz işi çok biliyorsunuz kendi kendinize halledin o zaman. Yardım isteyip hem de azarlıyorsunuz, yakışmıyor bu ukalalık..

Hocam bunun ukalalıkla, azarlamakla alakası yok, olay sadece sitem. Kimse işi bildiğini de iddia etmiyor. Konuya girip de çıkan çok kişi oldu hem de bu tarz konulara genelde baya cevap geliyor. Sorduğum soru esasen çok basit, insanlar ne sistemler için önerilerde bulunuyor ama bu konuya kimse bir şey yazmadı. Ses sistemlerinden haberdar olsam bu kadar kolay bir şeyi yazmazdım zaten. Neyse kimseye illa bir şey yazın demiyorum zaten, rica ediyorum. Şimdiye kadar forumda megane 3 ana konusu haricine pek bir şey yazmadım, hatta bu şimdiye kadar açtığım ilk başlık. Orada da elimden geldiği kadar herkese yardım etmeye çalıştım. Biliyorum, benim soruma rahatça cevap verebilecek seviyede insanlar var ama nedense yazmıyorlar. Neyse sorun değil, sonuçta kimse cevap vermek zorunda değil. İyi geceler.

Rica etmiyorsunuz, laf çarptırıyorsunuz. Bize burada kimse maaş vermiyor. Pazar günü insanların işi gücü olabilir. Ben gece geldim, baktım ve kızdım. Ben öğretmenim mesela, vaktim oldukça yardımcı oluyorum. Diğer bir sitede de moderatörlüğüm var. Teşekkür eden çok oldu. Özellikle şu devirde insanlara bedavaya bu işi öğretmeye çalışıyoruz. Siz sabırsızlık yapmayıp ve diğer arkadaşın dolduruşuna gelmeyip biraz araştırma yapsanız zaten megane ile ilgili birçok yorum okurdunuz.

Polemik yaratacak sabırsızlıklara devam etmeyecekseniz akşam okul çıkışı niye amfi diye tutturduğumuzu açıklarım. Sonra gene amfisiz derseniz ona göre de tavsiyelerim olacaktır.

• Bu arada kızmamı kişisel olarak algılamayın. Bu şekilde yorumlar yazarak bu işi bilen insanları küstürüyorsunuz. Sonra işi az bilenlere veya ticari amacı olanlara kalıyor ortam. Bunun ucu gene size dokunur ki coder arkadaşa dokunmuş zaten belli. Dediğim gibi yazışmadaki yanlış anlaşılabilme riskini de göz önünde bulundurarak daha sabırlı ve sakin mesajlar yazalım. Akşam üçümüzün de olduğu bir saatte yapalım fikir alılverişimizi ne dersiniz?

• Alpine SPG C-2 tavsiye edilmekte forumlarda, koaksiyel olarak güzel olduğu söyleniyor (13 cm)
  • barishrocker kullanıcısına yanıt
    sayın sevgili hocam ilim irfan ışığı hocam benim lafım sana değil ki ben öğretmenlerin önünde saygıyla eğilen eğitim gönüllüsü bir insanım. benim lafım sitemim kızmam sitedeki belli arkadaşlara özellikle sürekli aynı anfiyi önerenlere ve isteklere kayıtsız kalıp kendi kafasındakini önerene. illaki siz üstadlar bu işi daha iyi biliyorsunuz evet anfi ve sub ile harika olduğu gayet aşikar ve şüphe götürmez bir gerçek ancak anfi ve sublu mid li eli ayağı düzgün bir sistem kurmak bugün 1500 liradan başlar takdir edersiniz ki. Benim nacizane sitemim bu paraları ayıramayan fakat yinede kaliteli müzik dinlemek isteyenler adınadır. yani anfi olmadan da net olarak dinlenmez mi o müzik yok mudur bunun bir yolu saygıdeğer öğretmenim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cedeye

quote:

Rica etmiyorsunuz, laf çarptırıyorsunuz. Bize burada kimse maaş vermiyor. Pazar günü insanların işi gücü olabilir. Ben gece geldim, baktım ve kızdım. Ben öğretmenim mesela, vaktim oldukça yardımcı oluyorum. Diğer bir sitede de moderatörlüğüm var. Teşekkür eden çok oldu. Özellikle şu devirde insanlara bedavaya bu işi öğretmeye çalışıyoruz. Siz sabırsızlık yapmayıp ve diğer arkadaşın dolduruşuna gelmeyip biraz araştırma yapsanız zaten megane ile ilgili birçok yorum okurdunuz.

Polemik yaratacak sabırsızlıklara devam etmeyecekseniz akşam okul çıkışı niye amfi diye tutturduğumuzu açıklarım. Sonra gene amfisiz derseniz ona göre de tavsiyelerim olacaktır.

1- Konu ayın 28'inde açıldı.

2- Ben kimse para alıyor falan demedim, sadece insanlara yardım etmek güzel bir şeydir ve insanın huzur dolmasına neden olur. Öğretmen olduğunuz için bunu bilmeniz lazım. Olay para değil.

3- Megane 3 e (arkamys ses sisteminde) benim istediğim gibi yapılmış (sadece hoparlör değişikliği) bir tane işlem gösterin buradan, konuyu silip gideyim.

4- "Özellikle şu devirde insanlara bedavaya bu işi öğretmeye çalışıyoruz." Bana öğretebileceğiniz bir şey yok. Ben sadece hoparlör tavsiyesinde bulundum olay sadece marka modele yazmaya bakıyor. Ayrıca forumdan kimse para almıyor.

5- Akşam bana öneride bulunmayın.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Alpine SPG C-2 tavsiye edilmekte forumlarda, koaksiyel olarak güzel olduğu söyleniyor (13 cm)

Teşekkürler hocam
  • her ananünitenin gücü amfisiz güzel ses almaya yetmez. o yüzden amfi takmanızda fayda var. eğer gene de amfi istemiyorsanız markaların en alt seri hoparlörlerine bakın ama gene de sonuç hüsran olabilir. iş anaünitenin kalitesinde bitecek yani. alacağınız coaxial hoparlörün rms gücüne bakın ve 35rms altında bir model belirleyin. gelişine çakılmış bir durum da yok, seviyenizi bozmayın daha fazla.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 30 Eylül 2013; 21:20:13 >
  • İstediğiniz yardım, üst düzey bilgi gerektiren birşey.

Ana ünitenin de çıkışlarının bilinmesi gerekiyor. Bu nedenle eski hoparlörlerinizle aynı ölçüde standartta hoparlör almaya bakın. Benim araçta kanal başı 18 watt güç çıkışı var, bu nedenle hoparlör değiştirirsem, piyasadaki hoparlörlerin %99u benim sistemde verimsiz olacaktır.
  • Merhaba konu kapanmış hort olacak ama bende benzer birşey yapmayı düşünüyorum. Beklentim orta yükseklikte temiz bir ses almak. Aracım Megane 3 Coupe ön de arkalar da 13cm. Elimde DD audio D4D amfi mevcut. Kesinlikle suub istemiyorum. 2 takım alpine spg 13 cs takıp orjinal ana üniyeti amfi ile besleyip kaliteli orta yükseklikte temiz her tonu duyabileceğim bir ses alabilir miyim? Başka her türkü öneriye de açığım. Bütçem montaj dahil 600-700tl
  • anfisiz ses güzel çıkmaz diyenlere aldırış etmemek lazım.

sony teyp var arabamda. ön hoparlör güzel ses çıkarıyor ama arkalarda sıkıntım var. o haliyle bile sesi 25 seviyeden yukarı çıkaramıyorum çünkü gerek yok artık ses fazla geliyor. teypte loudness diye bir ayar var mesela düşük seste harika bass vermeye başlıyor . ayrıca teyp arka hoparlörü sırf subwoofer olarak kullanabilmekte ama benim 13 cm lik hoparlörler malesef buna uygun değil.

bende teybin o özelliğini kullanıp arka 13 cm lik hoparlörleri ne yapsam diye düşünmekteyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.