Şimdi Ara

megane 2 far ayarı nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim arabada mercekli xenon far var ama hiç güzel aydınlatmıyor soldaki far çok aşağı gösteriyor sağdaki yukarıyı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2 Far Ayarı Nasıl Yapılır?

Megane 2 aracınızın farlarının doğru şekilde ayarlanması, gece sürüşü güvenliği ve karşıdan gelen araçların görüşünü engellememek için hayati önem taşır. İşte Megane 2 far ayarını kendiniz yapmanıza yardımcı olacak adım adım bir kılavuz:

Gerekli Araçlar:

• 10 mm somun anahtarı
    • Tornavida

Adımlar:

1. Aracı düz bir zemine park edin: Far ayarını, aracınız düz ve dengedeyken yapmak önemlidir.

2. Far ayar vidasını bulun: Far ayar vidası, farın arkasında, genellikle üst kısımda bulunur. Vidayı, farın arkasına ulaşmak için bir tornavida kullanarak erişin.

3. Far yükseklik ayarı: Tornavidayı kullanarak far ayar vidasını yukarı veya aşağı çevirerek farın yüksekliğini ayarlayın. Işık huzmesinin, duvardan veya ekrandan yaklaşık 75 metre uzakta yaklaşık 50 cm yükseklikte olması gerekir.

4. Far genişlik ayarı: Somun anahtarını kullanarak far ayar vidasını sola veya sağa çevirerek far ışığının genişliğini ayarlayın. Işık huzmesinin yolun sağ tarafını aydınlatması ancak karşıdan gelen araçları kamaştırmaması gerekir.

5. İki farı da ayarlayın: Her iki farın da doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Işık huzmeleri simetrik olmalı ve birbirini örtmemelidir.

6. Far ayarı kontrolü: Far ayarını tamamladıktan sonra, geceleri veya karanlık bir alanda sürüş yaparak kontrol edin. Işık huzmesinin doğru şekilde hizalandığından ve karşıdan gelen araçların görüşünü engellemediğinden emin olun.

Far ayarında sorun yaşıyorsanız veya far ayar vidası çalışmıyorsa, aracınızı yetkili bir servise götürerek profesyonel yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Servise ugrasanız 2 dk ayarlarlar nasıl odugunu bilmiorum ama cok basit oldugunu duymustum
  • direksiyonun solunda,cruise control un yanında ayarları vardı galiba???
  • soldaki ayardan yaptım hiç birşey fark etmiyor.
  • dostum sen hiç bir şey yapazzsın çünkü bendede war öyle bir ayarı yok xenonlarda kenddisi otomotaik ayarlar ya gözünde bir problem var yada burda yalan konuşuyorsun
  • Xenon far ayarını normalde araç amortisörlere bağlı duyargalar vasıtasıyla otomatik olarak yapar. Ama bazı arızalar da olabilir. Bunun ayarı için o zaman kaputu açacaksın, farların üzerinde tornavida yarıkları vardır oradan ayarlanır. Ama bu işlemi serviste yaptırmanı tavsiye ederim göz kararı olmaz.
  • bosch servisler makina ile ayarlıyor 5-10 ytl

çok da güzel oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg Ayarı Nasıl Yapılır?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum bak xenonlularda öyle ayarlama yok çünkü bende var makyajlı kasa öyle bir şeykendisi otomatik ayarlıyor o zman senin ki zenonlu değildir tavrım içinde özür dilerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

arkadaşlar benim arabada mercekli xenon far var ama hiç güzel aydınlatmıyor soldaki far çok aşağı gösteriyor sağdaki yukarıyı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım senin aracında xenon far varsa otomaik ve ağırlığa göre yapar bunlarıda ön ve arkada olan kaptörler vasıtası ile yapar sorunun bence kaptörlerinde bir sorun vardır servis bunu hemen çözümlüyecektir ama manuel olarakta ayar yapabilirsiniz bunu şimdilik tavsiye etmiyorum çünkü önce serviste sorunun kaptördenmi değilmi onu öğrenin çünkü sonrada ayar tutturamazsınız araç devamlı değiştirir far ayarlarını otomatik olduğunudan
  • yanılmış olabilirmisin dostum araç xenon değilde sadece xenon gibi görünen mercekli var olmasın
    makyajlı kasalar artık mercekli var
    benimki mercekli ama xenon değil ve ayrıca benimde sol far biraz aşağıya bakıyor serviste far ayrı ile yaptıracagız.
  • arkadaşlar servise gittim xenon far benimki ayrıca soldaki farın aşağı göstermesinin nedeni karşıdaki insanın gözünü almasın diye.hepinize teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.