|
Megane 2 Far Ayarı Nasıl Yapılır?
Megane 2 aracınızın farlarının doğru şekilde ayarlanması, gece sürüşü güvenliği ve karşıdan gelen araçların görüşünü engellememek için hayati önem taşır. İşte Megane 2 far ayarını kendiniz yapmanıza yardımcı olacak adım adım bir kılavuz:
Gerekli Araçlar:
- 10 mm somun anahtarı
- Tornavida
Adımlar:
-
Aracı düz bir zemine park edin: Far ayarını, aracınız düz ve dengedeyken yapmak önemlidir.
-
Far ayar vidasını bulun: Far ayar vidası, farın arkasında, genellikle üst kısımda bulunur. Vidayı, farın arkasına ulaşmak için bir tornavida kullanarak erişin.
-
Far yükseklik ayarı: Tornavidayı kullanarak far ayar vidasını yukarı veya aşağı çevirerek farın yüksekliğini ayarlayın. Işık huzmesinin, duvardan veya ekrandan yaklaşık 75 metre uzakta yaklaşık 50 cm yükseklikte olması gerekir.
-
Far genişlik ayarı: Somun anahtarını kullanarak far ayar vidasını sola veya sağa çevirerek far ışığının genişliğini ayarlayın. Işık huzmesinin yolun sağ tarafını aydınlatması ancak karşıdan gelen araçları kamaştırmaması gerekir.
-
İki farı da ayarlayın: Her iki farın da doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Işık huzmeleri simetrik olmalı ve birbirini örtmemelidir.
-
Far ayarı kontrolü: Far ayarını tamamladıktan sonra, geceleri veya karanlık bir alanda sürüş yaparak kontrol edin. Işık huzmesinin doğru şekilde hizalandığından ve karşıdan gelen araçların görüşünü engellemediğinden emin olun.
Far ayarında sorun yaşıyorsanız veya far ayar vidası çalışmıyorsa, aracınızı yetkili bir servise götürerek profesyonel yardım almanız önerilir.