Şimdi Ara

megane 2 1.6 dynamique + tekno plus nasıl bilirsiniz? (ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler başlıkta belirttiğim aracı almayı düşünüyorum. Bir tanıdığımda var. 2004 model benzin + lpg 1.6 16V otomatik vites 162 binde 2 parça yarım boyalı ki benim için önemli değil. Ne dersiniz alınır mı? Araçta özellik olarak yok yok zaten. Hız sabitlemeden cam tavana kadar ne ararsanız var. Tip olarakta beğendiğim bir araç ama bilemedim alıp almamak arasında kararsızım. 37-38 bin bandına satmayı düşünüyor. Malum sitede emsalleri 42-43 bin arası satışta.

Kronik sorunu vs var mıdır?
    Otomatik vitesi sorun çıkarır mı acaba?

Edit: arkadaşlar aracı aldım. Genel itibariyle araç gayet hoşuma gitti otomatik vitesi arada kararsız kalsada geçişlerde sıkıntısız. Rampada kaçırma vs bir sorunda yok şimdilik. Sanruf hız sabitleme vs bütün özellikler sıkıntısız çalışmakta değerli yorumlarının için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 4 Haziran 2019; 19:30:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2 Tekno Plus Özellikleri ve Megane 2 1.6 Dynamique Tekno Plus

Megane 2 Tekno Plus

Renault Megane 2'nin Tekno Plus donanım seviyesi, hem şıklık hem de teknolojik özellikler sunan popüler bir seçenektir. Megane 2 Tekno Plus, Megane 2 1.6 Dynamique'in özelliklerini geliştirerek konfor, güvenlik ve eğlenceyi bir arada sunar.

Megane 2 Dynamique Tekno Plus Özellikleri

• 1.6 litre 110 beygir gücünde benzinli motor
    • Otomatik veya manuel şanzıman seçenekleri
    • Geniş ve konforlu iç mekan
    • Klima kontrolü
    • Elektrikli camlar
    • Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar
    • Deri direksiyon ve vites topuzu
    • Bluetooth bağlantılı ses sistemi

Megane 2 1.6 Dynamique Tekno Plus Özellikleri

Megane 2 1.6 Dynamique Tekno Plus, Dynamique donanım seviyesinin üzerine aşağıdaki özellikleri ekler:

• GPS navigasyon sistemi
    • Otomatik farlar ve yağmur sensörleri
    • Geri görüş kamerası
    • Park asistanı

Sonuç

Megane 2 Tekno Plus, şık tasarımı, gelişmiş özellikleri ve uygun fiyatı ile popüler bir seçimdir. 1.6 litrelik benzinli motoru ve otomatik veya manuel şanzıman seçenekleriyle performans ve yakıt verimliliği arasında iyi bir denge sunar. Geniş iç mekanı, konforlu sürüş deneyimi sağlarken, teknolojik özellikleri de sürüş keyfini artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanruf su alıyor mu mutlaka baktırın 👍

• ataince kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkür ederim 👍🏻

• 2005 yılında sıfır olarak alıp 90.000 km kullandım. Bendekide full paketti. Sunroof su almaz fakat onu tutan plastik pabuçlar boşluk yapınca ses yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinkine göre boş paket megane2 kullanıyotum merak ettiklerin varsa sor

• 2004 Model araç için biraz pahalı. Aynı aracın 2010 Extreme 3'ü var bende ilk sahibiyim tüm bakımları yetkili serviste yapıldı sayılır. 3 parça önemsiz tramer kaydı mevcut. 3 kayıt toplamı 2000TL yi bile aşmıyor kısaca. 1 Parça değişen 1 parça lokal boyalı. 182.000KM'de. Malum siteye arada piyasa yoklaması için aracımı ilana koyuyorum. 41.000TL 'den koydum 40.000TL'ye 3 farklı kişiyle telefonda tamamlaştık fakat ben çağırıp satmadım. Şuanda bu paralara kendi aracım gibisini bulamayacağımın farkındayım.

Cam tavan ses yapar su alır.

Camları kontrol etmeden alma cam krikoları çok çabuk bozuluyor.

Klima sistemi biraz dandik bu araçların. Sıcağı soğuğu düzgün veriyor mu ? Fan motorunda sesli çalışma mevcut mu üfleme seviyesi iyi mi bunlara bakmak lazım.

Direksiyon kutusu en çok arızalanan parçalardan. Genel olarak alt takımı baya hassas. Dikkat etmekte fayda var.

Gaz pedalı ve Boğaz kelebeği de zamanla işi bırakan parçalardan. Bilgisayara bağlayıp kontrol etmekte fayda var.

Alternatör iyi şarj ediyor mu ? Konjektörlerin durumu nedir buna dikkat etmek lazım. Bu parça arızalanırsa aracın önü komple dağıtılıyor. Ön tampon-Farlar-Ön panel söküldükten sonra alternatör anca çıkıyor.

Termostat arızası da meşhurdur bu araçlarda. Termostat ne zaman değişmiş ? Hararet müşürü ne zaman değişmiş ? Devir daim ne zaman değişmiş bunlara dikkat etmek lazım.

Motorun kodu K4M, ilk seri motorlardan. Misal benim aracımın motor koduda k4M fakat iki aracı yan yana getirsek arada ciddi fark hemen anlaşılıyor. Yani güncel olan versiyonda bazı iyileştirmeler mevcut. Bobin arızasını çok sık verir. Araç lpgliymiş bobin arızasından dolayı tekleme yapabilir bu sebeple.

Motor içi keçe ( sileceklerin hemen altına denk gelen üst keçe ) zamanla çürüyor ve motor içine su alıyor. Bu çürümeden dolayı motor içi aksam zarar görebiliyor. Keçenin durumunu iyi analiz etmekte fayda var.

2010 yılından beri Megane 2 kullancısı olarak bakıma ve arızalara bir araç parası harcamışımdır fakat neyi ne zaman değiştirdiğimi ne zaman değişmesi gerektiğini nerede orijinal nerede yan sanayi kullanmak daha mantıklı bunları öğrenince bu araç makul hale gelmeye başlıyor. Zira diğer bir çok markada çözülemeyen kronik sorunlarla uğraşmaktansa en azından bu araçta parasını verip yaptırabiliyorsunuz. Yedek parçası ustası bol.

Özetle : 2004 Model Megane 2 için 37.000-38.000TL biraz fazla geldi. Ek olarak 2004 model LPG'li bir araç içinde KM'si biraz düşük geldi ve tam altın oranda bırakılmış yada ayarlanmış gibi.

• Hocam öyle bir yazmışsınız ki alıp almamakta çok kararsız kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperchargerrEgeaa S kullanıcısına yanıt
    Hocam manuel mi otomatik mi? Otomatik olması kafamı kurcalayan en büyük kısım 15 yaşında kısmen yorgun bir şanzıman korkutuyor açıkçası.

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Su almaması kesin mi hocam çoğu kişi alır diyor. Bir önceki aracımı sırf bu su sorunu yüzünden sattım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Hocam öyle bir yazmışsınız ki alıp almamakta çok kararsız kaldım.
    Bu kasa için ölüyorum hastayım diyorsanız buyurun bunu alın.

Bu kadar para veremem kumar oynamayı severim derseniz bunu alın.
    www.sahibinden.com
    Renault Megane Fiyat Listesi - sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megan2-90bin-km-694292429/detay

Misal bilmeyen bir insan 2. ilana balıklama atlar. Ben size direkt fotoğraflardan gördüğümü söyleyeyim. %100 ihtimalle KM'si düşürülmüş. 90.000KM'de direksiyonun o kadar yıpranmasına imkan yok. Koltuklarda ki yıpranmayı da kılıfla gizlemeye çalışmışlar.

• Hocam şöyle söyleyeyim aslında megane 2 niyetim yoktu. Araba tanıdıkta olduğu için biraz daha sıcak bakıyorum bu araca fiyat olarakta bence emsalerine göre piyasanın altında bir rakam söyledi. Araba kozmetik olarak bakıldığında 160 bin km civarında olması muhtemel olarak görünüyor.

• quote:

Hocam manuel mi otomatik mi? Otomatik olması kafamı kurcalayan en büyük kısım 15 yaşında kısmen yorgun bir şanzıman korkutuyor açıkçası.
    Aynen hocam kaç senelik otomatik aracı bende almazdım. Geri kalan kısmı ise güzel araç. Alacakdanız elektrik tesisatınla oynanmamış olsun çünkü özelliği çok araba sorunlar zinciri peşinizi bırakmayabilir oynanmış araçsa. Favebookta Megane 2 club grubumuza gelirsen otomatik sahipleri daha iyi cevaplar verebilir.

• SuperchargerrEgeaa S kullanıcısına yanıt
    Link varmı hocam hemen ziyarette bulunalım 👍🏻

• quote:

Link varmı hocam hemen ziyarette bulunalım 👍🏻
    Buyrun hocam

• 1.5 dci bva otomatiğini kullandım. Şanzıman bozulur mu bozulmaz mı bilmemem ama sürüşü pek hoşuma gitmedi araba sürekli yarı kavrama halinde net bi vitese alıpta yürümüyor buçuklu buçuklu sanki vitesler, dip gaz kickdown yaptırmadanda adam akıllı hızlanmıyor.
    Ayrıca bunlardan dolayıda gaziantepte normal kullanımla aşağı yukarı 100kmde 7.5lt yakıyor.
    Tabi bunlar 1.6 da geçerli mi bilemem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Şuan aracın sadece otomatik olmasına takıldım zaten herşeyiyle taö benlik ama otomatik olması sorun çıkaracakmış gibi geliyor, birde satarken muhtemelen biraz uğraştıracak.

• Daha önce forumda açtığım konunun linkini ekliyorum. Alacağınız aracın otomatik olduğundan bahsetmişsiniz . Onu otomatik kullanan arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir.
    https://forum.donanimhaber.com/megane-ii-inceleme-hikaye--79716429-5#113297112
  • Hocam megan2 1.6 16V 110Hp LPG(BRC) Manuel Exception 60bin km ilk sahibinden araç sahibiyiz.
    Araç ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
    Araçtan yakıt konusunda çok memnunuz. Adana şehir içinde LPG de(8-8,5lt) arasında yakıt tüketmekte(Klimasız)
    10 yaşını bitirecek bu yaşına kadar bakımları dışında servise uğramadık diyebilirim
    Sedan, az yakan, orta kalitede işcilik ile alınabilecek güzel araba
    Kronik olarak ön kapı kollarında (içteki) soyulma gerçekleşme lakin görüntü kirliliği yaratmamakta. Altındaki yapı da çok hoş görünüyor(siyah)
    Bir de kronik sayılabilecek direksiyonda tam döndürmelerde arada 'cıt' şeklinde ses gelebiliyor. Araca zarar veren yada güvenliği etkileyebilecek bir durum değil.
    Exception donanımda
    -sis farları
    -otomatik klima
    -otomatik far sistemi
    -kartla araç çalıştırma (start stop tuşu)
    Gibi donanımların olması ayrıca insanı hoşnut bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekinsan_1 -- 1 Haziran 2019; 23:18:58 >

• Arkadaşlar aracı aldım. Genel itibariyle araç gayet hoşuma gitti otomatik vitesi arada kararsız kalsada geçişlerde sıkıntısız. Rampada kaçırma vs bir sorunda yok şimdilik. Sanruf hız sabitleme vs bütün özellikler sıkıntısız çalışmakta değerli yorumlarının için teşekkür ederim.

• Hayırlı olsun en çok şanzımana dikkat arıza yaparsa 4,5 bin gibi çıkma bulunabiliyor. AL4DPO şanzımanın adı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.