Şimdi Ara

Megane 1 ve Laguna 1 i olan tüm arkadaşlar!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eğer okumuşsanız aracın vergisi kasko değerinin %5 ini gecerse bir alt dilimden ödeme gibi bir şans var.
    yani benim gecen hafta sattığım Laguna nın bu seneki vergisi 704 YTL.
    ama aracımın kasko değeri 12400 YTL. e bunun &5 i 620 YTL. demekki bir alt dilimden yani 394 YTL olan dilimden ödeyecem. ve ayrıca gecen sene fazladan ödediğim vergiyi de alabilme şansım var.
    bugun gidip başvuru yapacam

tüm 2.0 Motor aracı olan kardeşlerime duyurulur.

• Teşekkürler
  • Bende ilk kez ödeyeceğim geçenlerde Defterdarlığa gittim durumu anlattım.Bana bununla ilgili her yıl(2004 ten beri) tebliğ yayınlandığını bu yıl yayınlanmadığını ve o olmadan yapılamayacağını söylediler.Araştırdım doğru olmakla beraber 2006 yılında yapılan tebliğde şöyle bir ibare buldum ;(2007 ve müteakip yıllarda %5 olarak uygulanacaktır... )Yani tekrar tebliğ yayınlanmasına gerek yok.Tekrar Defterdarlığa gidip işlem yaptıracam.Belge isteyen arkadaşlar 20/12/2006 tarih ve 26382 sayılı resmi gazeteye baksınlar.Geçmiş yıllardaki fazla ödeme geri alınabilir mi onu göremedim.Bilen arkadaşlar yazsın.Bu arada Akustik arkadaşım 704 ün bir alt dilimi 456 değil mi yani 1600-1800 motor arası ben mi yanlış gördüm?
  • Vermiş olduğun bilginin yanlış olduğunu sanıyorum... Bu uygulama da atlanılan yer şu : Aracın kasko bedelinin % 5 i MTV ücretinden fazla ise sigortacından alacağın beyanname ile başvuru yapıp bir alt kademeden ödeme yapma durumun gerçekleşir...

Senin arabanın kasko bedeli 12400 YTL... Bu bedelin % 5 i 620 YTL yapar... Buraya kadar doğru. Ama senin aracına biçilen MTV 704 YTL ve senin kasko bedelinin % 5 i bu rakamı geçemediği için malesef bu uygulamadan yararlanmak mümkün değil. Hoş sen arabanı satmışsın amma velakin bu bilgi doğrultusunda hareket edecek arkadaşları doğru kanalize edelim... Acizane bildiklerim... Selam ile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrt_sy

Vermiş olduğun bilginin yanlış olduğunu sanıyorum... Bu uygulama da atlanılan yer şu : Aracın kasko bedelinin % 5 i MTV ücretinden fazla ise sigortacından alacağın beyanname ile başvuru yapıp bir alt kademeden ödeme yapma durumun gerçekleşir...

Senin arabanın kasko bedeli 12400 YTL... Bu bedelin % 5 i 620 YTL yapar... Buraya kadar doğru. Ama senin aracına biçilen MTV 704 YTL ve senin kasko bedelinin % 5 i bu rakamı geçemediği için malesef bu uygulamadan yararlanmak mümkün değil. Hoş sen arabanı satmışsın amma velakin bu bilgi doğrultusunda hareket edecek arkadaşları doğru kanalize edelim... Acizane bildiklerim... Selam ile.

Arabanın Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı, kasko değerinin yüzde 5'ini aştığında, ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı bir alt seviyeye düşer.

sen tam tersini hesapladın.akustik arkadaşın hesbı doğru

• Merhaba mrt_sy

Sanyorum sen yanlış anlamışsın.Yatıracağın MTV tutarı kaskonun %5 ini aşarsa yararlanır.Yani %5 620 ise ;vergi 621 ytl olsa bile bir alt dilime düşer.Tebliğe tekrar baktım hatta örnekte verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectrum05 -- 29 Ocak 2008; 13:41:23 >
  • Sanıyorum karıştırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt_sy -- 30 Ocak 2008; 10:39:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu durumda bir alt kademeye düşüyor... Kusura bakma arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt_sy -- 30 Ocak 2008; 10:40:17 >
  • bana gerek kalmadan arkadaşlar seni bilgilendirmiş. çünkü ocak başında yanlış hatırlamıyorsam 228 YTL yatırdım.
    ayrıca gecen hafta da 2007 temmuz donemınde fazla yatırdığım takriben 130 ytl yi hesabıma yatırmışlar.

quote:

Orjinalden alıntı: mrt_sy

quote:

Bu durumda bir alt kademeye düşüyor... Kusura bakma arkadaşım.

• Dün belgeyi alıp hallettim ocak dönemi için 352 ytl yerine 228 ytl yatırdım.Eski yatanlarında mahsup olabileceğini söylediler.
  • bnde 2004 megane alize var kaska fiyatı 22.500 geçen sene 195 ytl vergi ödedim ama bu sene %7 lik bir zamn avr 210 ytl ödedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.