Şimdi Ara

Megane 1.5 DCI Balata Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki tane Megane 1.5 DCI aracımız var. Birisi 100 bg mekanik şanzuman ve diğeri de yine 100 bg otomatik şanzuman.

Sorun şu ya da ben sorun olarak düşünüyorum. Bu aracı kullanan arkadaşlardan da tecrübelerini rica ediyorum.

Düz şanzuman araç büyük amcam tarafından kullanılıyor, ön fren balataları 30.000 km.de ve 51.000 km.de olmak üzere iki kez değişti. Arka fren balatası ise 51.000 km.de ilk defa değişti.

Otomatik şanzuman olan aracın ön fren balataları 20.000 km.de bir kez değişti. 40.000 km bakımında ise arka fren balataları değişti.

Bu kadar süre içinde fren balatalarının değişmesi normal midir? Her ikisi de çok sert sürmez araçlarını. Renault Megane.de çok yumuşak balatalar mı kullanıyor. Sizler kaç defa hangi km.de değişim yaptınız. Renault balata bitsin bitmesin belirli km.lerde balataları değiştiriyor mu?

Ayrıca 50.000 km bakım maliyeti 415 YTL. Bana oldukça uygun geldi gibi.
    Ön ve arka fren balataları
    Yağ
    Yağ Filtresi
    Yakıt Filtresi
    Polen Filtresi
    Hava Filtresi
    İşçilik

Bu aralar kampanya falan mı var?

• hocam bizimde bir önceki bakımda bir sonraki bakımınızda balataları yenileyelim dediler yani 50000 km.de bu bana da çok erken geldi.eğer balatalarla birlikte bakım o fiyatsa çok güzel
  • OTOMATIK VITES ARACLARIN BALATALARI BIRAZ DAHA ERKEN BITMEKTE HER ARAC ICIN BU BOYLEDIR
  • ön balatalarım 40.000 bakımda degişti
  • Evet balatalarla birlikte bakım fiyatı toplam işçilik ve KDV dahil 416 YTL.

Sanırım üç faktör söz konusu.
    1. Balatalar yumuşak (ses yapmaması, diski çizmemesi ve daha iyi frenleme performansı için) seçilmiş.
    2. Biraz da kullanım farkı.
    3. Biraz da servisin bir sonraki bakımda değişmek yerine mevcut bakımda değişim önerisi bunda etkili olmuş olabilir.

Diğer şirket aracımız C3.ün ön fren balataları 90.000 bakımında değiştiği için ben epeyce şaşırdım bu duruma. Yalnız Citroen hemen hemen tüm araçlarında sert yapılı fren balatası kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.