bunları başında kimler varsa, bizleri enayi, geri zekalı gibi yönlendiriyorlar. şimdi bana nerden çıkardın diyeceksiniz, sizce de ayan beyan herşey ortada değil mi;
- en bilindiklerinden Çinin zulmü. bir anda çin sanki önceleri bir şey yokmuş gibi aniden zalim oluverdi. Gösteriler yapıldı, çekik insanlara saldırılar oldu ama ne olduysa yine "nedensiz bir şekilde" Çin haberleri artık gösterilmedi, paylaşımlar azaldı; protestolar kesildi.
- mısır örneği. arap baharı pahalıya patladı. devrim yapmak istediysen bir önderin olacak yoksa koyuverirler önüne diğer diktatörleri... meraklısına detaylar:
- ve şimdi de mülteciler. sanki batının, ortadoğunun kan gölü olmasında hiç payı yokmuş, hiç istememiş amaaaa sonra bir anda mülteciler evinden huzurundan olmuş avrupaya gelmek istemişler. önce bir çocuğun sahile vumuş fotoğrafı ile kamuoyu yarattılar, sonra da boy boy tatlı polislerin onlara yardımını fotoğraflamışlar servis ediyorlar <3. ulan geçen yıl (her yıl hatta her ay oluyor) yunanistana gitmek isteyen 70 küsür mülteci boğuldu tek teknede haber olmadı, suriyeli, ıraklı mülteciler kaç yıldır per perişan vaziyette haber olmadı, şimdi akıllarına geliyor mülteciler.
(burada esas amacın ne olduğunu bilmiyorum uyanık olmakta fayda var).
daha hatırlamadığım, bilmediğim bir sürü örnek vardır.
insanların akıllı cihazlarla tv ile muhakeme becerilerini aldılar, önlerine ne verirseniz yiyorlar.. sizi bilmem ama ben haber izlemiyorum ve face de gazete gördüğüm her olaya balıklama atlamıyorum.
bunlar şeytana bile pabucunu ters giydirir.
Haklısın hocam çok iğrenç bir şey bu. Medya denen iğrençlik insanları pasifize edebileceği gibi sokaklara döke de biliyor.. bu yuzden kim olursa olsun medya özel şahıslardan tamamen alınmalı. Gazeteler de dahil buna. Sivil toplum tarafından aktif bir biçimde denetlenen devletin idare ettiği bir medya olmalı. Yoksa işin cılkı çıkıyor.