Şimdi Ara

Medyanlı şifre yoksa böylemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum artık şifre yazmanın bir alemi yok ama bu çok somut 35 soruda 33 doğru 2 yanlış çıkıyo üstelik tüm kitapçıklarda!

Dün akşam ntv'ye Abbas Güçlü'nünde katıldığı doğrudan siyaset programına katılan kriptoloji uzmanı Melek Diker Yücel'in eski bir öğrencisi olan Faruk Göloğlu adında Kriptoloji uzmanı bir makale yazmış.Aşağıda paylaştığım dosya içinde bulunan makalede algoritma 6 sayfada çok derinlemesine incelenmiş.Dün programı izlerken Yücel bu makaleden medyanla cevaba ulaşmaktan söz etti.Bende merak ettim ve bu makaleyi inceledim.Çok karışık geldi ama şu tablodan medyanla alakalı şifrenin nasıl birşey olabileceğini buldum.

makale indirme linki:http://akgul.web.tr/ygs/faruk.pdf

İşte medyanlı şifre

medyan:Ortanca değer

Şıkları küçükten büyüğe sıralıyoruz ve medyanı(ortanca değeri) buluyoruz.Ardından medyanın bulunduğu şıktan bir öceki şıkka (A->E ,B->A,C->B,D->C,E->D) bakıyoruz;

Eğer medyandan bir önceki şık şıklar içindeki en büyük değer (maksimum değer) ise cevap medyanın bulunduğu şık.

Eğer medyandan bir önceki şık şıklar içindeki en büyük değer (maksimum değer) değilse cevap bir öceki şıktan bir önceki şıktır.(Örneğin; medyan A şıkkında olsun önceki şık E ,E en büyük değer değilse cevap E şıkkından bir önceki şık olan D)

Bu sistemle cevaplar sadece rakamsal değerli sorularda değil öncüllü sorularda da bulunabilir.Öncüllü sorularıda bir sıraya koyarsak en ortadakini medyan olarak,en sondakini maksimum değer olarak düşünebiliriz.

Sadece rakamsal değerlerle matematikten 27 soru çözebilirsiniz.Diğer tip sorularıda bu yöntemle çözebilirseniz toplam 35 soruyu çözer 2 sini yanlış yapar 33 doğru yaparsınız hangi kitapçık olursa olsun.

İşte o tablo;

Medyanlı şifre yoksa böylemi?

• Bunu ariyordum bende
  • Allah allah, bu millet harbi kafayı yemiş. Dostum elbette algoritma olacak, algoritmanın olduğunu ispatlamaya çalışmak delilik değil mi? Önemli olan bu bilginin dışarı sızıp sızmadığı. Hala algoritma peşinde koşmanın alemi ne? Konudan anlamayan insanların kafasını bulandırmak gibi bir art niyet seziyorum ben, bu da rahatsız ediyor beni. Bilgi sızmadıysa sınav içinde çözülmesi imkansız bunun.
    İnşallah bilgi sızmamıştır, savcılık inceleme başlattı zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Hala algoritma peşinde koşmanın alemi ne? Konudan anlamayan insanların kafasını bulandırmak gibi bir art niyet seziyorum ben, bu da rahatsız ediyor beni.

Benim herhangi bir art niyetim yok bende sınavlara hazırlanıyorum.Ösym nin tutarsız açıklamaları yüzünden kafam bulandı.Algoritma meselesi değil ayrıca konu.Medyan konusunda söylenen sözleri duymuşsundur.Perşembe akşamı Ntv'de Doğrudan Siyaset adlı programda Melek Diçer Yücel adında kriptoloji uzmanı medyan ile şifre bulunacağını söyledi.Faruk Göloğlu'nun makalesinden söz etti.Ama asıl konu buna nasıl algoritma ki medyanla 33 doğru çıkıyor.
    İnşallah dediğin gibi olurda şu sınav iptal olmaz.Ama varsa gerçekten çok vahim.
  • quote:

Allah allah, bu millet harbi kafayı yemiş. Dostum elbette algoritma olacak, algoritmanın olduğunu ispatlamaya çalışmak delilik değil mi? Önemli olan bu bilginin dışarı sızıp sızmadığı. Hala algoritma peşinde koşmanın alemi ne? Konudan anlamayan insanların kafasını bulandırmak gibi bir art niyet seziyorum ben, bu da rahatsız ediyor beni. Bilgi sızmadıysa sınav içinde çözülmesi imkansız bunun.

Kimse kimsenin kafasini bulandirmiyor, ben bizzat sinavdan iki gun once(Cuma gunu) dershanede ogretmenlere "mod medyan nedir, sinavda sorulabilirmis, oyle bir dedikodu var ortalikta" denildigini duydum. Demek ki bu sizdirilan insanlardan birileri agzini tutamamis ve etrafindakilere aktarmis ama anlasilan aktarma asamasinda bir problem cikmis ki millet soru cikacak zannediyordu.

• quote:

Allah allah, bu millet harbi kafayı yemiş. Dostum elbette algoritma olacak, algoritmanın olduğunu ispatlamaya çalışmak delilik değil mi? Önemli olan bu bilginin dışarı sızıp sızmadığı. Hala algoritma peşinde koşmanın alemi ne? Konudan anlamayan insanların kafasını bulandırmak gibi bir art niyet seziyorum ben, bu da rahatsız ediyor beni. Bilgi sızmadıysa sınav içinde çözülmesi imkansız bunun.

Merak ettiğim bir şey var. Ösym şıkları rastgele sıralamak yerine neden bu kadar basit bir yöntem uygulamış?
  • quote:

algoritma sızmış sızlamasa 2-3 gün kala millet mod medyan diye googlede kıçını yırtmazdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada Melek Diker Yücel Habertürk Akşam haberlerinde canlı yayına katıldı. Şiifre yine karman çorman söyledi yine kimse birşey anlamamıştır heralde.Benim yazdığım şekilde daha hızlı ve daha çabuk çıkıyor.
  • quote:

Elbette algoritma olacakmış, lafa bak... Kardeşim sorun algoritmanın ilköğretim seviyesinde insanlar elinden çıkmış gibi durması... O elbette olacak dediğiniz algoritma "buyrun çaktırmadan kopya çekin/sızdırın" tarzı embesillikteyse ve önce inkar edilmiş ancak kaçacak yer olmadığı dank edince yada herkesin anında farkına vardığına sorumlu(tüm veriler elinde olan) adamlar 2-3 gün rötarla farkına vardığında kabul edilmiş, üstelik o esnada gerçekleri görenler itham edilmişse bu sınavda kopya şüphesi vardır ve haklıdır... Kopya vardır diyemem ama sorumlu herkesin istifasını gerektiran boyutta bir hata vardır... İstifa onurlu bir davranıştır, ama nedense bizimkilere fazla onurlu geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 9 Nisan 2011; 20:25:40 >

• Algoritma tartışması boş bizim işimiz değil asıl soru şu

Nasıl oluyorda medyandan önce gelen şık en büyük ise hep sonuç medyan,değilse hep medyandan iki önceki şık oluyor?

Buna itiraz eden arkadaşlar bu soru size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceko1905.

Algoritma tartışması boş bizim işimiz değil asıl soru şu

Nasıl oluyorda medyandan önce gelen şık en büyük ise hep sonuç medyan,değilse hep medyandan iki önceki şık oluyor?

Buna itiraz eden arkadaşlar bu soru size.

Bu başlığa atılacak mesaj sayısında ciddi düşüş yaşanacağını tahmin ediyorum... Soru kazık ;)
  • Ben de uğraşıyımda yarına bir şifre çıkartıyım nasılsa herkez farklı bir şifre buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IFatalTürkI

Ben de uğraşıyımda yarına bir şifre çıkartıyım nasılsa herkez farklı bir şifre buluyor.

Dediğin şey doğru bende senin gibi düşünüyordum.Bu alagoritma ile 1000 tane şifre üretürsin zaten sorunda bu değil mi?
    Ama bunu duyunca hemen denemeye başladım şuana kadar 29 doğru çıkaran bir şifre göster tamam diyim.
    Ayrıca yok çembersel modlamaymış,yok en büyüğün yanındaki şık mış.Hiçbiri medyan ile ilgili değil ama bu medyan ile ilgili.Ayrıca ben bulmadım.
    İkincisi diğer şifreler 21 üstünde doğru çıkarmazken bu şifre minimum 29 doğru çıkarıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.