< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu Bey -- 12 Haziran 2020; 15:58:0 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu Bey -- 12 Haziran 2020; 15:58:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 19 Eylül 2019; 14:32:40 > |
|
|
|
Corona salgını nedeniyle teorik eğitim, uzaktan eğitime döndü. Uygulama süreleri oldukça azaldı. Örneğin Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon veya KBB stajında COVID-19'lu bir hasta sizin bulunduğunuz muayene odasına gelebiliyor. Hocalar da öğrencileri riske atmamak için uygulama sürecini min. düzeyde tutmaya, mümkün olduğunca COVID-19'lu hastalarla öğrencileri karşılaştırmamaya çalışıyorlar. Artık hastaları riske sokmamak için ameliyathanelere mümkün olduğunca az öğrenci alınıyor. Öğrenciler hastanede geçen sürelerini asgari seviyede tutmak için, yemek bile yemeden, maskelerini çıkartmadan staj uygulamalarını yapar yapmaz, evlerine gidiyorlar. Stajların sınavlarının hastanede yapılacağı söylendi. 1., 2. ve 3. sınıfların durumunu bilmemekle birlikte, muhtemelen daha önce olduğu gibi uzaktan sınav olacaklar gibi görünüyor. Bakalım kaç yıl içerisinde herşey normale dönecek? |
|
|
|
Merhaba arkadaşlar ben Ömer Faruk Doğru, Medipol Uluslararası Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. Bu videoda sizlere Medipol’ü göstermek ve fakültemi anlatmak istedim. Sorularınız olursa web sitesinden daha detaylı bakabilirsiniz: https://bit.ly/3xmS5R6 Bana da yorumlarda sorabilirsiniz :)
Ayrıca göz atmak isterseniz Medipol Yurt Vlogu: https://youtu.be/x2jhdM3K2S0
Yeni oluşturduğumuz Discord sunucumuza katılmak için; https://discord.gg/pDHSDgQ2xD
Kanalımıza abone olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu videoyu arkadaşlarınızla paylaşırsanız çok seviniriz. Beğenebilir ve görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz:)
Konuşmacı: Ömer Faruk Doğru 2018 YKS Türkiye 12. si
Kameraman - Montaj : Oğuzhan Ballı https://www.youtube.com/watch?v=ZG6CnCCKomc |
|
|
Hayırlı olsun, Mali durumun müsait ise kolayca özel kalemi ile yazı yazabileceğin bir tablet bilgisayar alıp, Notability uygulaması yüklemeni öneririm. Genellikle derslerin slaytları, ders sonrası ses kayıtları, Google drive dan önceden indirilebiliyor. Genellikle sınıf başkanı olarak seçilen öğrenci bu görevi üstleniyor. Ders öncesi bu slaytları Notability'ye yüklersen ve derste de ses kaydı alırsan veya ses kaydı alan öğrencilerden bu kayıtları alırsan çok faydalı olacaktır. Slaytların üzerine kendi notlarını alıp, ses kaydını hızlı modda dinleyebilirsin. İlave kitap masrafı yapmana gerek yok diye düşünüyorum, ama yine de sen bilirsin, konuları textbook lardan öğreneceğim de diyebilirsin. 5. dönemde TUS Time online kurs aboneliği alırsın. Hastanede offline TUS Time çalışma odası var zaten. TUS hazırlığı için 5. döneme kadar rahat ol, dolmuşa gelme, dershaneye falan yazılma, sosyal hayatını sakın ihmal etme. Sadece ders çalışma, arkadaşlarınla her türlü etkiliğe katıl, sınav sonrası aralarında birlikte tatile git, konserlere, tiyatrolara vs. git, üniversite hayatını dolu dolu geçir. Ama mutlaka derslerini günü gününe çalış, son bir hafta yapılan çalışma yeterli olmayabilir. Resmi olmayan öğrenciler arasındaki mesajlaşma, Whasapp grubu üzerinden oluyor. Bu gruba girmeni öneririm. Burada çıkmış eski sorular paylaşılır. Ama her seferinde aynı sorular sorulmayabilir. Derslerine günü gününe biriktirmeden çalışırsan zorlanmazsın. Ama 3. dönem biraz zorlayıcı gelebilir. Cerrah olmak istiyorsan, boş zamanlarında hocalarla görüşüp, ameliyatlara girebilirsin. Ameliyatlara girmeden önce sütur atmayı(dikiş), yıkanmayı(elini yıkamayı) öğrenmiş olmalısın. Eğer bilmiyorsan, sadece bir kenarda ameliyatı seyredersin, ama ameliyata katılmak çok daha zevkli olur. Sütur atmayı bilmiyorsan, Youtube'da bir çok video var. Aksaray'da Karagül İşmerkezi'nde son kullanma tarihi geçmiş ipliklerden ve dikiş seti almanı, evde muz, tavuk, perşembe pazarından alabileceğin kalın kauçuk plaka üzerinde denemeler yapmanı öneriyorum. 3.dönem öğrencileri staj yapmadığı için polikliniklere ve ameliyathanelere girmezler, amfide veya mesleki beceri sınıflarında normal ders işlerler. Bazı derslerde küçük gruplar halinde çalışma odalarında gerçek vakalar üzerinde hoca mentorluğunda vakalar tartışılır. Genellikle bazı Medipol öğrencileri Batışehir'de 2 veya 3 öğrenci ortaklaşa ev tutarlar. Evin yakın olursa, sabah ve akşam trafik derdin olmaz. 10 dk içerisinde hastanede olursun. Sabah Batışehir'den kalkan İETT otobüsü öğrenci servis otobüsü gibi çalışır. Kendi araçları ile gelen öğrenciler de vardır. Aidat ve ısınma giderleri biraz yüksektir. Ama tercih meselesi... Sabah erken saatlerde ve öğleden sonra trafiği yıpratıcı olabilir. Hayatından her gün 2-3 saati satın alacağını düşünebilirsin. Arkadaş grubu kurmana faydası olur, üniversite hayatın daha güzel geçer. Öğrenciler kendi hayat görüşlerine göre farklı arkadaş grubu kurmuşlardır. Kendine uygun bir arkadaş grubuna katılmanı öneririm. Hastanenin tam önünde metro istasyonu var, bu alternatif de dikkate alınmalıdır. Sabah saatlerinde yol süresi ve zorlukları ile ilgili deneme yapmakta fayda var. Her öğrencinin kendi şifresi ile girebileceği, derslerinin seçimlerini ve alınan notların görülebileceği portaldan dersler ve ders programı görülebilir. Muhtemelen bu sene yüz yüze öğretim yapılabilinecek gibi görünüyor. Sınavlar hastanedeki amfilerde olacaktır. Başarılar dilerim... |
|