Şimdi Ara

media player kombinasyon yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • üstadlar elimdekilere bi kaç ekleme yapıp sağlam bi kombinasyon oluşturuyorum ama birkaç sorunum var. yardımlarınızı bekliyorum. şimdi elimde wdtv var media player olarak.eski biraz. dts çözmüyo.philips hts 3377 dvd player ses sistemi aldım o dts çözüyo. wdtv den optik çıkışla bağladım ve wdtv dts yi philips dvd player a yolladı ve o da çözdü. gayet güzel oldu. şimdi elimde logitech x-530 5+1 var. o dts çözmüyor. bunun yanında eski bir lg dvd player + 5+1 var. lg de sadece aux in var.kırmızı ve beyaz giriş yani.ama dts çözme yeteneği var. wdtv yi aux in yoluyla lg dvd ye bağlasam wdtv dts ses dosyasını lg dvd ye yollayacak ama aux in yoluyla olduğu için lg dvd dts yi çözermi. ve ne kadar verimli olur. sonuçta optiç çıkış değil. ama wdtv yi philips hts3377 ye bağladığımda onunda dts çözme yeteneği olduğuğndan iş hallolumştu. tek fark birinde optik çıkış diğerinde aux in var. ne dersiniz. ve ikinci oalrak; yeni nesil media playerlarda dts çözme özelliği genelde var. dts çözen bi media player daha alsam ve elimdeki logitech x-530 u bağlasam, dts yi media player çözeceğine göre logitech ten dts ses alabilirmiyim. logitech normalde dts çözmüyo ama media player çözüp gönderse o sesi alabilirmiyim. acil yorumlarınızı bekliyorum.







  • hiç mi yardımcı oalcak yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenrain

    üstadlar elimdekilere bi kaç ekleme yapıp sağlam bi kombinasyon oluşturuyorum ama birkaç sorunum var. yardımlarınızı bekliyorum. şimdi elimde wdtv var media player olarak.eski biraz. dts çözmüyo.philips hts 3377 dvd player ses sistemi aldım o dts çözüyo. wdtv den optik çıkışla bağladım ve wdtv dts yi philips dvd player a yolladı ve o da çözdü. gayet güzel oldu. şimdi elimde logitech x-530 5+1 var. o dts çözmüyor. bunun yanında eski bir lg dvd player + 5+1 var. lg de sadece aux in var.kırmızı ve beyaz giriş yani.ama dts çözme yeteneği var. wdtv yi aux in yoluyla lg dvd ye bağlasam wdtv dts ses dosyasını lg dvd ye yollayacak ama aux in yoluyla olduğu için lg dvd dts yi çözermi. ve ne kadar verimli olur. sonuçta optiç çıkış değil. ama wdtv yi philips hts3377 ye bağladığımda onunda dts çözme yeteneği olduğuğndan iş hallolumştu. tek fark birinde optik çıkış diğerinde aux in var. ne dersiniz. ve ikinci oalrak; yeni nesil media playerlarda dts çözme özelliği genelde var. dts çözen bi media player daha alsam ve elimdeki logitech x-530 u bağlasam, dts yi media player çözeceğine göre logitech ten dts ses alabilirmiyim. logitech normalde dts çözmüyo ama media player çözüp gönderse o sesi alabilirmiyim. acil yorumlarınızı bekliyorum.


    kirmizi ve beyaz RCA konnektorler: analog bakir kablo uc ciftidir, analog ses sinyali tasir

    turuncu veya siyah RCA konnektor, dijital koaksiyel bakir kablo ucudur, dijital ses sinyali tasir

    renksiz seffaf toslink konnektor, dijital optik kablo ucudur, dijital ses sinyali tasir

    DTS ve dolby digital, dijital ses sinyalleridir. bu bir kutu icinde analoga donusturulup kirmizi beyaz konnektorlerden disri verilebilir. ancak donusturmeden sonra ortada dijital bir sinyal yani DTS filan kalmaz, yani cozulecek bir sey kalmaz:)

    philips dvd player DTS'i cozmus; cunku, kaynaktaki dijital sinyali, dijital sinyal tasiyan bir kabloyla (yani dijitalligini bozmadan) yollamissiniz diger cihaza. o da kendine geleni cozmus, normal.

    "lg dvd player'da dts cozme yetenegi var ama sadece analog sinyal girisi var" cumlesi, "cihaz dts cozuyor ama dts'e sadece icine koydugunuz dvd'ler sahip olabilir. onlari cozer" anlamina geliyor. disaridan dijital bir ses sinyali giremiyorsunuz ki cihaza, cihaz onu da cozebilsin? neden? cunku cihazda disaridan gelen sadece analog sinyal girisi var. (ama philips dvd player'da dijital sinyal girisi icin optik konnektor vardi, hatirlayin) ayni seyi bu cihaza yaptiramazsiniz ozetle. lg'yi sadece dts ozellikli yuvarlak dvd disklerinizdeki dts'i cozmekte kullanabilirsiniz. o kadar:)

    gelelim x530'a. speaker'lar ses cozmez. sadece kendilerine gelen sesi verirler. yani dts cozeni cozmeyeni olmaz. speaker'lardaki ses her durumda analogdur. yani ses, speaker'lara gitmek uzere bir yerden ciktiginda, artik analog hale gelmis durumdadir.

    x530'lar bir "cozme" islemi yapmayacagi icin, mantik olarak yeni bir media player almaniz dogru. ama bu da tek basina isinizi cozmeyecek cunku x530 gibi PC speaker urunlerini normalde sadece PC ses kartlarinin cikisina baglayabilirsiniz. cunku x530'daki subwoofer'in girisleri http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/UploadedCustomerImages/Normal/210220071917548JXOWY.jpg resminde sagda gordugunuz yesil-turuncu-siyah 3.5 mm jack kablo uclarina uygundur. media player'larda ise bu tur bir cikis yoktur. ozetle, ses kaynagi olan media player ile seslerin nihai olarak ulasacagi speaker'lar arasina ses isleyen bir cihaz koymaniz gerekir. elinizdeki x530'u kullanabilmeniz icin yeni medya player'a ek olarak cikis uclari analog yesil-turuncu-siyah 3.5 mm jack, giris uclari da yeni media player'inizin dijital optik veya dijital koaksiyel ses cikislarina uygun olan bir cesit dijital analog donusturucu cihaza ihtiyaciniz var: ornegin bu: http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm . x530'u ise yaratmanin tek yolu bu. (resim sirasini yanlis koymuslar asagida. cihazin optik girisleri siyah lastik kapli, koaksiyel girisi ise sari RCA konnektor. x530'un kablo ucu konnektorlerini de diger taraftaki 3 adet 3.5mm mavi renkli yuvaya taktiniz mi tamam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 23 Aralık 2011; 1:34:30 >




  • bu değerli bilgiler için teşekkür ederim. bende zaten analog çıkıştan alınamayacağını düşündüğüm için sordum. çok net ve anlamlı bi cevap olmuş. bende bi şey bildiğimi sanırdım. gerçekten bravo diyorum. decoder fiyatı 175 tl. x530 da yaklaşık 200 tl diyelim. 375 tl oldu toplam. bu fiyata kendi içinde dts gibi digital formatları çözen ve optic girişi mevcut bir ses sistemi varmıdır acaba. bu konuda tavsiyeniz olur mu. ve bu dekoder gerçekten ses kalitesini hiç bozmadan dts sesi aktarabilir mi. ve bu dekoderi alırsak başka nasıl değerlendirebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenrain

    bu değerli bilgiler için teşekkür ederim. bende zaten analog çıkıştan alınamayacağını düşündüğüm için sordum. çok net ve anlamlı bi cevap olmuş. bende bi şey bildiğimi sanırdım. gerçekten bravo diyorum. decoder fiyatı 175 tl. x530 da yaklaşık 200 tl diyelim. 375 tl oldu toplam. bu fiyata kendi içinde dts gibi digital formatları çözen ve optic girişi mevcut bir ses sistemi varmıdır acaba. bu konuda tavsiyeniz olur mu. ve bu dekoder gerçekten ses kalitesini hiç bozmadan dts sesi aktarabilir mi. ve bu dekoderi alırsak başka nasıl değerlendirebiliriz.


    375 liraya speaker'lar da dahil. tr'de sifir satilan en ucun a/v receiver 600 lira gibi. buna en ucuz speaker'lar da 500 liraya filan var (5+1) bu durumda 1,100 liraya geliyor. ya da ayni markaya ait a/v receiver+ 5.1 speaker paketi 900-1000 liraya bulmak mumkun. diger taraftan, 375 liralik teknik olarak mumkun olan cozumde, amplifier ozelligi (ve tabii bir a/v receiver'da olan bir cok ozellik) yok, dikkatinizi cekerim. ama dts cozer mi cozer, speaker'lardan sesi disari verir mi verir...




  • tekrar teşekkür ederim. sonuç olarak ben bunlara dahil oalrak bir de dts yi kendi çözen media player almak zorundayım. bende ilk çıkanlardan western digita hd tv var. normalde kendisi çözemiyor dts yi ama dts çözen philips sisteme gönderdi ve o çözdü. bu şekilde bu dekoderi alsam elimdeki westernden gelen dts sesi 5.1 sistemimden alabilirmiyim. böyle olur mu. yani extra bir media player almalmıyım. western yemi live stream çıkacak diyorlar çok methediyor herkes o dts falan çözüyormuş. o çözüpte gönderiyor o zaman direk alırız sesi ama elimdeki de çözemesede gönderebiliyor sonuçta philips e gönderdi. dekoderle bu elimdeki de iş görür mü. işte asıl soru bu. şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenrain

    tekrar teşekkür ederim. sonuç olarak ben bunlara dahil oalrak bir de dts yi kendi çözen media player almak zorundayım. bende ilk çıkanlardan western digita hd tv var. normalde kendisi çözemiyor dts yi ama dts çözen philips sisteme gönderdi ve o çözdü. bu şekilde bu dekoderi alsam elimdeki westernden gelen dts sesi 5.1 sistemimden alabilirmiyim. böyle olur mu. yani extra bir media player almalmıyım. western yemi live stream çıkacak diyorlar çok methediyor herkes o dts falan çözüyormuş. o çözüpte gönderiyor o zaman direk alırız sesi ama elimdeki de çözemesede gönderebiliyor sonuçta philips e gönderdi. dekoderle bu elimdeki de iş görür mü. işte asıl soru bu. şimdiden teşekkür ederim.


    neden DTS cozen media player almak zorunda olasiniz ki? http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm sayfasindan gorebileceginiz gibi cihaz DTS sinyalini cozup 5+1 speaker'a gonderiyor, bir onceki mesajimda da bunu yazdim ya?




  • teşekkür ederim. bir de bende dolby true hd ses dosyalı blu ray film var. bunun ses dosyasını hiç kayıpsız nasıl dinlerim. bildiğim kadarıyla optik kablo da true hd ve dts ma gibi formatları akatamıyor. bunu nasıl yaparım. nasıl bir tesisat lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenrain

    teşekkür ederim. bir de bende dolby true hd ses dosyalı blu ray film var. bunun ses dosyasını hiç kayıpsız nasıl dinlerim. bildiğim kadarıyla optik kablo da true hd ve dts ma gibi formatları akatamıyor. bunu nasıl yaparım. nasıl bir tesisat lazım.

    optik ya da koaksiyel farketmez, sadece ses aktaran dijital cikislardan true HD ve DTS HD MA aktarilamiyor. bunun icin (cikis ve giris yapilan her iki cihazda da) HDMI 1.3 veya daha yeni konnektor ve aralarinda HDMI 1.3 veya daha yeni kablo gerekiyor. bu dosya nerede bilmiyorum ama media player'inizda oldugunu varsayalim, media player'inizin HDMI cikis konnektoru en az HDMI 1.3 olmali, gireceginiz a/v receiver'in (ya da icinde giris seviyesi a/v receiver yer alan bluray player cihazinin) HDMI giris konnektoru en az HDMI 1.3 olmali. aradaki kablo da HDMI 1.3 olmali. ondan sonrasi bu iki cihazin da dogrudan bagli oldugu hoparlorler zaten.

    yani bu ses formatini aynen duymak icin playvision HDA-51A ya da logitec X906/Z5500 gibi koaksiyel/optik dijital ses girisi de yetmez.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.