Şimdi Ara

Media Center PC Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evin salonunda 42" LCD'ye bağlı media center olarak kullandığım (torrent download ve film izleme) emektar bir bilgisayarım var.

AMD Sempron 2400+
    1 GB DDR
    MSI KT4A-V

100 GB HDD
    Geforce Fx 5200

Bu bilgisayarın Anakart-İşlemci-RAM üçlüsünü yenileyerek 1080p filmleri rahatlıkla açabilmek istiyorum.

Bu işe ayıracağım para 300 TL ile 500 TL arasında.

Anakart'ın Onboard Ekran Kartına sahip olması benim için öncelikli. Bunun yanında HDMI, USB 3.0, Optik Ses çıkışta olursa Media Center için ideal olacaktır.

Anakart - RAM - İşlemci önerilerinizi bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Talatcaner'e katılıyorum. Son derece mantıklı çözüm olacaktır. Ancak eklemek istediğim bir nokta var: Bu anakartın üzerinde sadece analog ses çıkışları mevcut. Yani optik ya da koaksiyel çıkışlar mevcut değil. Eğer amfi kullanıyorsanız ve üzerinde HDMI desteği yoksa, sadece optik ve koaksiyel çıkışlar varsa bu anakart ile 5.1 ve üzeri ses alamazsınız. Hem optik hem koaksiyel ses çıkışı sağlayan yine aynı kategoride aşağıdaki anakartı önerebilirim.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4021

Eğer ses sistemi olarak Logitech X530 gibi analog 5.1 ses sisteminiz varsa, her iki anakartla da bu ses sistemini kullanabileceğinizden yazdıklarımı dikkate almayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXyBuLL -- 4 Mart 2012; 19:18:29 >

• Kullandığım kasanın ATX mi mATX mi olduğunu açıkçası tam bilmiyorum ama sanırım ATX.

Kasanın fotoğrafına bakarak anlayabilirsiniz belki :)

Upgrade'i yaparken ilk başta Kasa, HDD, Ekran Kartı, DVD, Mouse-Klavye gibi parçaları ilerleyen zamanlara bırakmak istiyorum.

Bulduğum bir konfigurasyon var ama bütçe olarak sınırları zorluyor

ANAKART

ASUS M5A88-V-EVO AMD 880 G ~250TL

CPU

Phenom x2 565 7mb 3.4 ghz Black Edition ~200TL
    Althon x3 455 3.3 GHZ ~150

RAM

4 GB DDR3 1600 Mhz ~70

F\P olarak değer mi ?

Media Center PC Upgrade

• Kasanın diğer fotoğrafı

Media Center PC Upgrade
  • Kasanız ATX anakartları destekliyor. Eğer bu bilgisayarı sadece HTPC amaçlı kullanacaksanız (film,müzik,download gibi) talatcaner ve benim yukarıda önerdiğimiz anakartları ihtiyaçlarınıza göre alabilirsiniz. Kullandığınız kasanın güç kaynağı çok kaliteli değil gibi duruyor. Ancak bizim önerdiğimiz parçalar son derce düşük güç tüketimine sahip olduklarından kasanızla rahatlıkla kullanbilirsiniz. Daha farklı bir sistem tercih edecekseniz (mATX yada ATX anakartlı bir sistem gibi) o zaman yüksek ihtimalle kasanızın güç kaynağını da değiştirmeniz gerekecektir. Bu güncellemeyi minimum harcama ile yapmak istediğinize göre son seçeneği düşünmemize gerek yok
  • Öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim.

Ancak elimdeki HDD IDE bağlantılı ve MSI kartta IDE desteği yok. Dönüştürücü kullanmam bir sıkıntı yaratır mı ?
    Anladığım kadarıya anakart işlemci ile geliyor. Bu işlemcinin değiştirilme ihtimali var mı ?

Diyelim ki kesenin ağzını biraz açtım ve

anakart : ASUS M5A88-V-EVO AMD880G S/L/V 4xDDR3 SLI AM3
    işlemci: Phenom x2 560 3.3Ghz \ Phenom x2 565 3.4 Ghz Black Edition
    ram: 4 GB DDR3 1600 Mhz

şeklinde bir konfigurasyon yapmaya karar verdim.

Kaç Watt PSU kullanmalıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablosuz Media Player
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim

Açıkcası dönüştürücü kullanmanın çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Evet işlemci anakarta entegre geliyor ve değiştirilme ihtimali yok. (Ancak 1080p filmleri oynatmada sıkıntı yaşatmaya başladığında, muhtemelen sistemi değiştirmenizi gerektirecek kadar uzun zaman geçmiş olacaktır)

Herhangi bir ekran kartı takmadan, anakarta entegre grafik kartı ile kullanacağınızı varsayarak kaliteli olması kaydıyla 350W'lık bir güç kaynağı yetecektir. Ancak Herhangi bir şekilde ekran kartı takmak istediğinizde, işlemcinizi OC yapmak istediğinizde ya da işlemcinin kapalı çekirdeklerini açmak istediğinizde o zaman 350W yetmeyecektir. Ucu ucuna yetecek bir güç kaynağı almaktansa, benim size önerim en azından 500W'lık bir güç kaynağı almanız yönünde olacaktır. Aşağıdaki ürün fiyatına göre son derece yeterlidir.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4314

• anakart : ASUS M5A88-V-evO AMD880G S/L/V 4xDDR3 SLI AM3
    işlemci: Amd FX X4 4100 AM3+ Soket 3.60 Ghz
    ram: 4 GB DDR3 1333 MHZ KINGSTON KVR1333D3N9

Siparişi verdim.

Elimdeki ATX Kasa, 350W PSU, HDD, DVD-ROM, Microsoft Media Center Kontrol Kiti kullanmaya devam ediyorum.

İlerde fotoğrafta olduğu gibi ATX anakart uyumlu bir HTPC kasa alıp Upgrade'i tamamlamayı düşünüyorum.

Yorumlarınızı rica ediyim :)

Media Center PC Upgrade
  • Parçalar güzel , hayırlı olsun. Ancak anakartihttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4436 ile değiştirin. Hem daha güncel cipset kullanıyor hem de daha ekonomik. Ayrıca en kısa zamanda PSU'nuzu değiştirin. En azından aşağıda bağlantısını paylaştığım ürünü alın. Bu ürün 12 ay suresince size ayda 10TL'lik ek yuk getirecek.Buna karşılık yaklaşık 400-450 TL ödeyerek aldığınız parçaları riske atmamış olacaksınız

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4314

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXyBuLL -- 6 Mart 2012; 20:38:22 >

• Dediğin anakartı bende araştırdım ama benim ihtiyacım onboard ekran kartı olan bir anakarttı o yüzden bunu tercih ettim.

Son bir sorum olacak. PSU boyutları aynımıdır ?

Şu andaki PSU'mun fanı kasanın arkasından dışarı bakıyor ve 8 cm boyutunda.

Linkte tavsiye etmiş olduğun PSU yu kullanabilir miyim sence ?
  • 970 anakartta onboard ekran kartı yok, arkadaşın ihtiyacı program ve mediya player yönelik ve onboard bu açıdan verimli. Yannız seçtiğiniz anakart ihtiyacınıza bence çok gereksiz pahalı. SLI anakarta HTPC için gerek olduğunu düşünüyormusunuz? Çok çok daha uygun fiyata 880g chipsetli anakartlar var.

Extradan bişeyler takmayı düşünmediğniz sürece bence kasanızdaki psu sorunsuz yeterli olur.

3D bluray disk/iso izlemek istemediğiniz sürece sorun olmaz sistem güzel (3d sbs mkv değil).

mkv/h264 izleyeceğiniz zaman eğer donanım hızlandırmasını kullanırsanız, p-statelerle oynayarak cpu'yu extra düşük hızlara çekebilirsiniz (mesela 800mhz gibi, bütün işi ob kart yaptığından). Yoksa ffdshow / svpplayer gibi şeyleri kullanıcaksanız mecburen yazılıma mahkumsunuz zaten.

Güçlü cpu olması için 4 çekirdekli işlemci bence iyi tercih olmuş ama dediğim gibi anakart bence çok pahalı (ileride farklı cpu/sli düşünüyorsanız değil).

• @Rubisco

İlk başta mediacenter'a yönelik bir yapı oluşturuyordum. Hatta kasa olarakta htpc tip bir kasa düşünmüştüm.
    Sonradan ileriye dönük gerektiğinde bir ekran kartı ile güçlendirebileceğim bir sistem olmasına karar verdim. O yüzden kesenin ağzını açıp bu anakartı aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.