Şimdi Ara

MEB kazanım BİTKİ sorusu kısa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Epidermis
    Meristem
    Parankima
    Kambiyum hücrelerinden hangilerinde replikasyon gerçekleşebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2,3,4 mü? Parankima meristeme dönüşebiliyodu onu nasıl dusunecegiz acaba

• Cevap doğru ama anlamadım ;(

• Parankima bölünmez 2-4

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parankima bölünmez dokudur
  • Parankima hücreleri doku baigi altında bolunmuyor fakat bazı durumlarda sekonder meristemi oluşturma özelliğinden dolayı bölünür alınmış olabilir.

• Bazı parankima hücreleri bölünme yeteneklerini korurlar ve ihtiyaç halinde sekonder meristeme dönüşebilirler.
    Yani öyle bir genelleme yokmuş.
    Notlarımdan buldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğiniz gibi olsaydı Epidermisi de alırdık o da Stoma'ya dönüşüyor sonuçta
  • Ben epidermise takıldım.Canlı bir hücre değil mi o da replikasyon yapmaz mı ?
  • Aynen epidermisten farklılaşarak oluşan şeyler de var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epidermis örtü doku bölünemez

• Sabahtan beri takip ediyorum net bilen biri yok mu? Benim de kafam karıştı

• Replikasyonun gerçekleşmesi hücrenin bölüneceğini kanıtlar. Aralarında bölünme yeteneğine sahip tek doku meristem. Parankima yanlış hatırlamıyorsam bazı hormonlarla tekrar bölünme yeteneği kazanıyordu. Kısacası bence sadece meristem

Edit: kambiyumu görmemişim o da var çünkü bölünerek sekonder ksilem-floemi oluşturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstemi Yagbu -- 11 Haziran 2019; 13:18:38 >
  • Kambiyum bolunerek iletim demetleri olusturuyor
    Meristemi geciyorum zaten
    Parankima hucreleride gereken durumlarda bölünme yetenegi kazanabiliyor

• Gollume kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuçta bölünebilir doku olarak parankimayı almıyoruz ki. Parankima oksin ve sitokinin hormonları sayesinde tekrar bölünme yeteneği kazanırsa buna sekonder meristem diyoruz. Ama TEKRAR BÖLÜNME YETENEĞİ KAZANIRSA sekonder meristem diyoruz sonuçta. Sekonder meristem dese anlarım ama parankimayı bölünebilir alması ne derece doğru bilemiyorum

• Hocam hangilerinde replikasyon gerceklesebilir demis belli kosullar altinda farklilasarak bolunebiliyor ben arada bir fark goremiyorum sonucta sordugu sey su hangileri replikasyon gerceklestirebilir ve parankima hucreleri bolunebiliyor
    Mebde palmede de yazan bir bilgi bu osym sorsa bile itiraz kabul edecegini sanmiyorum

• Gollume kullanıcısına yanıt
    Konu anlatımı olarak parankimayı "bölünemez" şeklinde öğrendiğim için bana saçma geldi. Ama madem doğru bileceğiz teşekkürler açıklama için

• ben de sekonder meristeme dönüşüp daha sonra bölüneceği için parankimanın replikasyon yaptığını almayız diye düşünmüştüm ama 12 fen lisesi kitabı dümdüz bu ifadeyi kullanmış. yaralanma durumlarında vs. parankima bölünüyor.
    MEB kazanım BİTKİ sorusu kısa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frukoz -- 11 Haziran 2019; 16:6:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.