A = {1, 2, 3, 4} kümesi üzerinde tanımlı Δ işlemi her için a Δ b = "2.a.b'nın 5 ile bölümünden kalan" şeklinde tanımlanıyor. Bu işlemle ilgili olarak I. Değişme özelliği vardır. II. A kümesi Δ işlemine göre kapalıdır. III. Etkisiz (birim) elemanı vardır. İfadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I. ve II. C) I. ve III. D) II. ve III. E) I., II. ve III. cevap E, ben etkisiz elemanı bulamadım.
quote:Orijinalden alıntı: enes1406 A = {1, 2, 3, 4} kümesi üzerinde tanımlı Δ işlemi her için a Δ b = "2.a.b'nın 5 ile bölümünden kalan" şeklinde tanımlanıyor. Bu işlemle ilgili olarak I. Değişme özelliği vardır. II. A kümesi Δ işlemine göre kapalıdır. III. Etkisiz (birim) elemanı vardır. İfadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I. ve II. C) I. ve III. D) II. ve III. E) I., II. ve III. cevap E, ben etkisiz elemanı bulamadım. etkisi eleman 3 çünkü 3 ü 2 ile çarparsan 6 eder onun da 5 ile bölümünden kalan 1 dir yani modda etkisi yoktur :)
quote:Orijinalden alıntı: leon123321 quote:Orijinalden alıntı: enes1406 A = {1, 2, 3, 4} kümesi üzerinde tanımlı Δ işlemi her için a Δ b = "2.a.b'nın 5 ile bölümünden kalan" şeklinde tanımlanıyor. Bu işlemle ilgili olarak I. Değişme özelliği vardır. II. A kümesi Δ işlemine göre kapalıdır. III. Etkisiz (birim) elemanı vardır. İfadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I. ve II. C) I. ve III. D) II. ve III. E) I., II. ve III. cevap E, ben etkisiz elemanı bulamadım. etkisi eleman 3 çünkü 3 ü 2 ile çarparsan 6 eder onun da 5 ile bölümünden kalan 1 dir yani modda etkisi yoktur :) Anladım, çok teşekkür ederim.
quote:Orijinalden alıntı: 4Numara bulunuşu 2ab=a mod5 2b=1 mod5 2b-1=0 mod5 2b-1=5 2b=6 b=3 hmm bu da matematiksel ifadesi, teşekkürler yardımlarınız için.