Şimdi Ara

MEB'den okullara yılbaşı tebligi: Okullarda yılbaşı kutlamak YASAKLANDI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neden öyle diyorsun, ben mi karar vereceğim?

Dostum, İngiltere'de okullar, mezuniyet partisini yasakladılar, kimi okullar, kızlara uzun topuklu giymelerini bile, mini ve dekolte elbise giymelerini yasakladılar.

Kimse de çıkıp, "yok modernite, yok baskı " diye karşı durmadı.

Bizde bu işler pek tuhaf ilerliyor nedense.

Hemen bir kesim karşı duruşlarını farklı farklı anlatmaya çalışıyorlar. Neden böyle ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fıraktı -- 21 Aralık 2024; 8:21:5 >
  • D**h de senin dediğin gibi diyordu. Rakka'da çarşıyı geziyorlardı, bunu göz önünden kaldır, bunu karın evde giyebilir ama sokakta sergileyemezsin diyordu..

• Navi kullanıcısına yanıt

O üye sana vahhabi özgürlüğünden bahsediyor. Völlahi Sokakta yössah ama evde serbest kafası..   

Bu hepimizin tanıdığı ve bildiği vahhabi kafasıdır.. Evde her şey serbesttir dışarda yössahdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 8:32:14 >
  • Şunun haberini atsana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • august landmesser kullanıcısına yanıt

Bence de ya, yaşlanıyoruz, ölüyoruz, yakınlarımızı kaybediyoruz filan. Bence de bu yıl işleri vs sabitlensin, zaman dursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılbaşı ile noel i birlikte yasaklarsan, ne alaka biri mesih doğum günü biri din ayrımı olmadan bütün dünyada kutlanan özel bir gün diye sorarlar.

sonrasa üstüne bizim geleneklerimize uygun değil dersen iyice batarsın. Yılbaşı bizde çok uzun zamandır kutlanmakta.

bilge olmaya gerek yok, biraz araştırma yeterli ama amaç tamamen insanların hayat tarzına karışmak olduğu için sizin bilgelerin anlamaması çok normal.

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Dostum öyle düşünmüyorum. orası okul, okul yönetmeliği bu. Milli Eğitim Bakanlığı adı üzerinde, bayram diye Paskalya Bayramı yada Cadılar Bayramını da kutlayalım diyecek değiller.

Bu konu gereğinden fazla abartılıyor. Sokağında, evinde, yılbaşını kutla, hatta Noel'i kutla...

MEB, yılbaşı ve noel demiş. Noel'e tamam da, yılbaşı demesine gerek yoktu belki, ama orası okul.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Yılbaşı kutlanmasına karşı değilim ama ağaç süslemeyide eski türk geleneği diye millete yutturmaya çalışmayın

• Adama bütün dünyada kutlanan yılbaşını kültürümüzde yok ayağına okullarda yasakladılar diyorsun, ama kem küm, noel helebele hübele diyor. Noel değil ulan kamil, yılbaşı diyorsun, ama kem küm belki hmm hmm, orası okul ama belki filan diyor üstüne dışarda kutlasınlar isterse Noel'i bile kutlasınlar diye kıvırıyor. Aynı adamın zihniyetindeki siyasi erkler yarın çıkıp Noel'i her yerde yasakladık dese en başta bunlar şakşaklayıp yasağı destekleyecek buna adım gibi eminim. Kıvırmak serbest. Zaten bunların desteklediği zihniyet hâli hazırda hee yıl başı yaklaşırken başlıyorlar Noel'i kutlamıyoruz, yılbaşını kutlamıyoruz diye kafa silkelemeye. Hoşgörü, özgürlük, farklılıklara saygı var yersen. Omurga, duruş önemli şeyler...

Modernitenin, piyasa ekonomisinin , neo-liberal hayat tarzının çarkları arasına öğütülmeye yüz bırakılmış, sahipsiz bir gençlik arzuluyorsak onları " serbest " bırakabiliriz hocam. Fakat şunu unutma , piyasa bu çocukları öyle bir maymun ederki , biz ne yaptık diye düşünmeye fırsat bulamazsın. Değer kalmadı diye şikayet ediyoruz ya , bunun sebebi sorumsuz bir özgürlükçülük .

Özgürlük anlayışımız da sakat. Müdehalesizliği , başıboşluğu özgürlük zannediyoruz.

Çocuklarımızı Neo-Liberal saldırlara karşı korumalıyız.

Bunun yolu dayatma ve yasakçılık olmayabilir, burada sana hak veriyorum. Başka bir yol bulunmalı. Daha insani ve doktrinel ve eğitime dayalı bir sistem..

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Sende boş felsefe yapmışsın yılbaşı gecesi manitayla restorana gidip yiyip içmenin neyi liberallik modernlik ?

• Çünkü ingilterede modernite problemi yok. Birisi çıkıp mini etek aleyhine bir teklif sunduğunda kimse onun aklında farklı bir dünya görüşü dayatma fikri olduğunu düşünmez. Ama burada düşünülür ve bunun için de sağlam gerekçeler vardır. Bu konu bile bir gerekçedir. Bizde hala kadınların kot pantolonunu tartışan, kadın eli tutmanın cehennemligini ortaya koyan idareciler var. Adamın biri kız yurdunu basıp öğrenci kaçırıyor, idareci çıkıyor "zaten görüşüyorlarmış, birşeyler varmış, yani olacağına varmış " türü açıklamalar yapabiliyor. Anlatabiliyor muyum?

Konuya gelirsek, benim sülalem öğretmen doludur. Yılbaşı kutlaması denilen şey semboliktir. Birkac süsleme, yeme içme, bazen de kura ile hediyeleşme. Ortada yasaklanacak bir kutlama yok. Ama ülkede hala Yılbaşı ile Noel ayıramayan 10 milyonlarca var. Son yıllarda ciddi bir yılbaşı karşıtlığı var. Bu insanlar başkalarına özgürlük tanımak istemiyorlar. Artık bunu ifade de etmeye başladılar. Müslüman ise zorla uyacak bizim kurallara diyorlar. Kurallar da onların yorumları. Bu tarz kısıtlamalar toplumda bölünmeyi, çatışmayı artırır.

Kültür konusuna gelirsek, biz şu an hangi kültürü yaşıyoruz? Kültür değişkendir. 100 sene önce bambaşka alışkanlıklarımız vardı, 100 sene sonra kimbilir ne olacak? Şu bizim kültürümüzde yok diye birsey yasaklamak, kısıtlamak mantıklı değil.

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Sen daha önceki postlarında, Türk olmadığını, kendi söyleminle beyan etmiştin, yanlış mı hatırlıyorum? O üye sen değil miydin? Yani ayrımcı bir anlamda yazmıyorum kendi beyanına göre yazıyorum ama eğer yanlışım yoksa, o zaman, Türk kültüründe neyin ne olduğu, senin için neden anlamlı? Islam açısından yargıla Türk kültürü açısından değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 11:5:57 >
  • Yahu noel i kutlayacak 1000 kişiden 1 kişi bile belki çıkmaz. Ülkede ki hristiyan nüfusu belli.

araya yılbaşıda katılmış, çünkü asıl amaç yılbaşını engellemek. Ben hayatımda noel kutlayan okul görmedim, görsem de rahatsız olmam.

insanların hayat tarzına karışmaktan geri kalmıyorlar. Sen en ufak eleştiride islamafobi ile suçlanır, içeri atılırsın. Ama onlar kendine her hakkı görür.

insanlar akın akın islamdan kaçıyor. Yeni nesil ya dinsiz ya deist. Böyle baskının sonucu bu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 21 Aralık 2024; 10:54:5 >

Bunu neden garip karşılıyorsun peki? Burada herkesin aynı tip olmaması gerçeği var... Örnek verdiğin Batılı ülkelerde, yaklaşık herkes aynı tiptir, benzer kafadadır. Yani farklı olsalar da, bu kadar farklı değiller. Bunun bir istisnası ABD'deki güneyliler falan olabilir belki...

Osmanlı bile bu yüzden dağıldı. Biri X, öbürü Y diyor hatta K ve Z falan diyen bile var... Bu durumlar, bu ülke için çok normal bir şey zaten. Yani tabii ki doğru bulmuyorum ama beklenen şey oldu   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Aralık 2024; 11:19:28 >

sana katılmıyorum, bu bahsettiğin olaylar var ama hepsi münferit, bireysel bazda olmuş.

Fakat tam tersi bu ülkede oldu. Ülke şu anda olmadığı kadar özgür kardeşim, bak isteyen üniv'lerde ve kamuda istediği gibi giyiniyor. Kimse karışmıyor, bundan 20 yıl önce neydi?

Kardeşim ideolojik bir yaklaşımla yazmışsın. Sana katılmıyorum bu konuda.

İnsanların hangi hayat tarzına karışıyorlar ve kim karışıyor devlet mi?

Bu devlet bundan 20 yıl önce, insanların hayat ve inançlarına bile karıştı, kamusal alan saçmalığı adı altında neye inanacağına bile karıştı.

Hatta, ben Kürt'üm diyen adama bile zorla hayır sen Türk'sün bile dedi. (yaklaşık 40-50 yıl önce)

Şu anda özgürlüklerin olduğu bir zamandayız.

Ateistim diyene, Kürdüm diyene, bilmem Yunanım yada şeriatçıyım diyene devlet karışmıyor.

• ideoloji yaklaşım ile yaklaşan ben değilim, ben özgürlükçüyüm. İslam ve kendi inancı doğrultusunda yapılanları normalleştiren sizsiniz. Doğal olarak ideolojik yaklaşanda siz oluyorsunuz.

+devlet değil, hükümet.

• 40-50 yıl önceki olanları halen daha dile getirmekten bıkmadınız değil mi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kardeşim bu konu nereden geldi, MEB'in okullarda yılbaşı ve noel'i kutlamayın demesinden.

Buna ideolojik demek saçma. Özgürlükleri kısıtlıyor demek de tamamen saçma.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.