Şimdi Ara

Mbot 9 Client - Kasmaması İçin Ne Yapmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MemTurbo 4 programını kullanın deep ram dfrag yaparsanız ram kullanımını bayağı azaltacak göreceksiniz

Defrag dan önce
     Mbot 9 Client - Kasmaması İçin Ne Yapmalı?

Defragdan Sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 25 Temmuz 2011; 0:09:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lurtz Uruk Hai

@Ceteziz - Aurorabem

bu bahsi edilen sistemlere ne kadar masraf yaptınız, mümkünse öğrenmek isterim

AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    MSI 870A-G54 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart
    Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB)
    MSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı

Bu sisteme hocam yaklaşık olarak 1000TL para ödedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

her clientte V tuşu basılıyken windows tuşuna bas; böylelikle V tuşu basılı kalıyor ve pc daha az kasıyor

Ben bunu uyguluyorum ek olarak

V tuşunun basılı kalma olayını öğrenmemde iyi oldu. V tuşu basılıyken windows tuşuna basıyoruz ve V artık takılı :) Evet rahatlattı birazcık. Ama yine de sistemin takviyeye ihtiyacı var. Önce ram'i halledeyim (burdaki yorumlara göre) sonrada ekran kartını. 8gb ram ile sanırım 9 client + başka oyunları rahatça götürebilirim?

4gb ram ile 10client+ portal2 oynuyorum ve sanki arkada 10client hiç açık değil.

Portal2 ubisoftun çıkardığı 2011 yapım oyun(gayet iyi grafikleri olan bir oyun yani)

işlemcim ve ekran kartım seninkine fark atar ama

Sistemi yazaydınız da göreydik

@BroKeNSaFeTy; şimdi baktım da benzer bir uygulama Windows 7 manager programında da varmış :) 8 client 800x600'de efektsiz açık iken (ayrıca opera da açık) boş ram miktarı 160mb idi Boşalttırınca 1.6gb oldu boş ram

800x600'de clientler 250-300mb arası ram kullanıyordu; temizleyince her biri 70-80mb'a düştü. Şunu anlıyorum ki bu aralar bilgisayar ile ilgilenme oranım oldukça düşmüş. Şimdi sizden öğrendikçe bunların sormamam, kendi başıma bulmam gereken sorular olduğunu anlıyor ve kendimi kınıyorum

Öyleyse şimdi bütçeyi ram'e ayırmaktan vaz mı geçsek? Bu arada 4gb tek modül bakmaya karar vermiştim ama anakartımın ram test kısmında görünenler çok çok kısıtlı. Koskoca MSI'ın ram desteği kısıtlı arkadaş. Üstelik çok popüler bir anakart Daha önce ram destek listesinde olmayan g.skill'in bir modelini almıştım; mavi ekrandan geçilmiyordu ve üstelik onlar nasıl ramlerse 1600cl9 dan 1333 cl7 olmuyorlardı. Paso mavi ekran cabası O yüzden destek listesinde olmayan bir ram almam için ancak birinin çıkıp şunu şunu problemsiz kullanıyorum demesi gerekir.

• Şu ram temizliği vs.den sonra PC oldukça rahatladı. 15 cliente kadar bu ramle açarım gibi görünüyor Şimdi ram konusu böyle rahatladığına göre önceliği ramden alıp ekran kartına mı vereyim arkadaşlar ne dersiniz?

Yanii önce ram yerine ekran kartı mı alayım? Alacağım kart 5770 olacak gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BroKeNSaFeTy

MemTurbo 4 programını kullanın deep ram dfrag yaparsanız ram kullanımını bayağı azaltacak göreceksiniz

Defrag dan önce

Defragdan Sonra

Şuan 4 gb ddr2 ram var anakartı değiştirip 8 gb çıkartmayı düşünüyorum.Bu program ne kadar etkiliyor?

• Orijinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

Şuan 4 gb ddr2 ram var anakartı değiştirip 8 gb çıkartmayı düşünüyorum.Bu program ne kadar etkiliyor?

7/1 gibi bi oran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetesiz -- 25 Temmuz 2011; 4:18:40 >
  • program gerçekten çok etkili. 3.5gb civarındaki ram kullanımım 1.8 e indi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

quote:

Orijinalden alıntı: BroKeNSaFeTy

MemTurbo 4 programını kullanın deep ram dfrag yaparsanız ram kullanımını bayağı azaltacak göreceksiniz

Defrag dan önce

Defragdan Sonra

5,83gb civarındaki kullanımı 3,63 civarına kadar indiriyor

• Bende Windows 7 Manager ile ram temizleme işlemini otomatiğe aldım. Her yarım saatte bir temizliyor. Bu gece PC reset atmamış kendine :) Her temizlemesine 2-3dk kala ramde 150-200mb boş yer oluyor, temizlediğinde 1gb ı geçiyor. Şişenler belli; clientler :)

Ekran kartına ağırlık verdim arkadaşlar. Mümkün olursa 5850 bile alabilirim o derece. Rasm takviyesi yapana kadar da 8 client üstüne çıkmam. Zaten arkadaş bilgisayarını geri alınca client sayısı 4'e düşecek (4+4 şeklinde paylaşmıştık).
  • Arkadaşlar sistem için teşekkürler, bende bir kasa yapmayı düşünüyorum sizin kasa özelliklerini derleyip yaparım çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lurtz Uruk Hai

Arkadaşlar sistem için teşekkürler, bende bir kasa yapmayı düşünüyorum sizin kasa özelliklerini derleyip yaparım çok teşekkür ediyorum.

Ha o zaman arkadaşın sistemini tercih edin. Ama sadece sro için kullanılacaksa, oyun oynamam derseniz ekran kartı tercihinizi 5770 yapın, sürekli açık pc, güç tüketimi, ısı vs. açılarından. Ama derseniz ki hayvan gibi oyunumuda oynarım; o zaman min 5850 veya 6870 bakın, 6850'yi boşverin

• @AurorAbeam

sistemimi sormuşsun onu yazıyım:
    Core i7 2600K Soket 1155 3.4GHz 8MB Cache 32nm İşlemci
    GTX460 DirectCU TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    2x2 hi-level 1600 ram
    geri kalanlar ıvır zıvır; istersen yinede yazarım.

Windows 7 Manager ram temizlemeyi biraz anlatabilir misin? 7-8 aydır hiç durmadan çalışan ve birkez bile kendine res atmayan bilgisayar hava sıcaklığı artmasıyla kendini reslemeye başladı, belki buna bi çözüm olabilir
  • SBOT kullansaydın müthiş bir program önerecektim sana. Sistem solda bak istersen.

Sistem panelini kaldırmışlar

AMD Phenom II X4 940@3.0Ghz
    Kingston 4GB(2x2) 1066mhz ram
    ATI HD4890 1GB

Bu arada oyun 1920x1080 çözünürlükte grafikler lowda iken alınmış bir ssdir yukarıdaki. Kullandığım program SBOT Manager.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobaruon -- 25 Temmuz 2011; 23:15:48 >
  •  Mbot 9 Client - Kasmaması İçin Ne Yapmalı?

W7 manager'ın free up memory'si her 15dk da bir çalışıyor. Her bir client 800x600 de pencere modu, efektler dahi kapalı her şey kapalı.
  •  Mbot 9 Client - Kasmaması İçin Ne Yapmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

SBOT kullansaydın müthiş bir program önerecektim sana. Sistem solda bak istersen.

ATI HD4890 1GB

Bu arada oyun 1920x1080 çözünürlükte grafikler lowda iken alınmış bir ssdir yukarıdaki. Kullandığım program SBOT Manager.

Ben kullanıyorum bana öner

• quote:

Orijinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

SBOT kullansaydın müthiş bir program önerecektim sana. Sistem solda bak istersen.

ATI HD4890 1GB

Ben kullanıyorum bana öner

Yazdım zaten alta SBOT Manager Yalnız 64 bit Windows kullanman gerekli.

• bende nemturbo ve windows7 manager u kurup dediklerinizi yaptım ama sro cilentler 400-200-200-500 ü den aşağı inmiyor ram kullanımları. 60 ı 70 i görmüşsünüz maşallah bendemi bi sorun var anlamadım
  • mem turbo bayağı işe yaradı sağolun.

ancak bu mama istiyor.
  • şu memturbo4 nasıl kullanılıyor bı anlatırmısnız??
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.