Şimdi Ara

Mbot 9 Client - Kasmaması İçin Ne Yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sistem imzamda. Bu sistemde mbot ile 4 client açtığımda cod-mw, ac, wot vs. her türlü oyunu dahi oynuyorum. Hani bırakın clientleri sanki o 4 client hiç açılmamış gibi oyun oynuyorum.

Ama gel gelelim 5. client'i açar açmaz bilgisayar geberiyor. Şu anda 8 tane açık ve inanın Opera ile forumda gezmek dahi işkence.

Neyi upgrade etmeli? Ne yapmalı? İşlemci şu anda x4 olarak çalışıyor, 7.5mb cache mevcut. Ram 2x2 şeklinde, ekran kartı "gddr3" 128 bit 512mb şeklinde. Soğutma konusunda sıkıntım yok; tüm fanlarım doğru ve etkili konumlarda, fan kontrolcüm dahi mevcut.

Bütçem kısıtlı arkadaşlar. 9 clienti aynı 4 clientte olduğu gibi hissetmemem için ne yapmalıyım?

Lütfen ram'i 34534673476 gagabayt yap, ekran kartı 1000000000 gogoböyt olacak aga, format at düzelir panpa diyen tayfa cevap yazmasın (özet: yazmış olmak için yazanlar).

*Tecrübeli arkadaşlardan ciddi öneriler bekliyorum. Amaç 4 client'i bilgisayarın hissetmemesi gibi 9 client'i de hissetmemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 24 Temmuz 2011; 0:54:37 >

• bende de aynı sıkıntı var. bende takip ediyorum konuyu önerilerinizi. ayrıca eskiden cilentless diye bişi vardı noldu ona niye yok şuan ?
  • Clientness özelliği kullanım dışı şuan hocam. Bende 8 cleint açık şuan ve hiç bir sorun yok GTA4 ü en yüksek çözünürlükte oynayabiliyorumSenin ihtiyacın olan ram takviyesi ve256 bit ekran kartı. Birde oyunu pencere moduna alıp tüm efekleri kapatırsan biraz daha rahatlıcaktır.
    Buda benim sistem
    AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    MSI 870A-G54 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart
    Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB)
    MSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetesiz

Clientness özelliği kullanım dışı şuan hocam. Bende 8 cleint açık şuan ve hiç bir sorun yok GTA4 ü en yüksek çözünürlükte oynayabiliyorumSenin ihtiyacın olan ram takviyesi ve256 bit ekran kartı. Birde oyunu pencere moduna alıp tüm efekleri kapatırsan biraz daha rahatlıcaktır.
    Buda benim sistem
    AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    MSI 870A-G54 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart
    Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB)
    MSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı

Sadece 8 client açık iken ne kadar ram kullanıyor?

• 6,5 ile 7 arası hocam fakat win 7 de ram kullanımı yüksek görünüyor yani sıkıştırdıkca yer açıyor.(ben böyle diye biliyorum yanlışım olabilir)
  • cetesiz; Teşekkürler. O kadar düşündüm ama pencere modu hiç aklıma gelmemişti. Ufkum bazen çok daralıyor Oyun ayarlarında bırakın gölgeyi tüm efektler kapalı (bufflar ataklar vs.) ama çözünürlük 1920x1080 Ben onu pencere moduna çekeyimm; 1280x720 çözünürlük sanırım yeterli olur. Deneye deneye onuda halledeyim.

Peki hocam bütçem kısıtlı demiştim; öncelikli olarak neye ağırlık vereyim? Ram takviyesi mi yoksa ekran kartı mı? Ekran kartıda sanırım zorlasam ancak 4850 / 5770 gibi bir şeye çıkabilirim.
  • 800x600 yap hocam bence.Bak benim pcden SS senin için. Öncelikli olarak ramler üzerinde durmanı tavsiye ederim.Cünkü biliyosun her client ramdan 500-600 şehre gittiğinde 700-800 civarı kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım; önce ramlere ağırlık. 6'ya çıkarmam yeterli olur mu yoksa 8'i görelim mi elimiz değmişken? 2.el fena değil zira.

Ayrıca sizde de tüm efektler kapalı di mi? Sadece en öndeki clienti bana göstermek için efektleri açtınız? Bende şimdiye kadar efekleri kapalı kullandım. Şimdi 1280x720 pencere modu yapınca efekleride açtım ve pc rahat gibi. Bakalım bir kaç kez şehre gitsinler ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 24 Temmuz 2011; 14:17:41 >

• Bende 800x600'e çektim ve tüm efektler kapalı. Ne var ne yok kapalı.

Ama halen ufak bir sızlanma var. Onu halletmek gerek. Arkadaş önceliği ram'e verdi, başka tavsiyesi olan var mı?
  • anca uyandım evet hocam tüm efekler kapalı o öndeki charla hunter kesmeye gitmiştim unutmuşum efektini kapatmayı şimdi kapatıyorumNe kadar ram o kadar client takılma sorunu ekran kartından yani sızlanma dediğin hafif hafif kasılmalar çardan çara geçerken yavaşlamalar oluyorsa bunun içinde ekran kartına bağlayabilirsin
  • Öncelik Ram Ve Ekran Kartına Verilmeli Ziraa Ekran Kartıda Cok Önemli.Şuan Bende Bir Sistem Alma Arifesindeyim Ama İşte Yeni Server gelecek diyorlar bakalım hem onu hemde biraz parçalar ucuzlar gibi olursa taksitli almayı düşünüyorum.İşlemci Gayet iyi Diyelim.
    Senin Ekran Kartını Öncelikle Değiştirmen Gerekli Biraz Eski :)
    Ondan Sonrakide Ram Olmalı 2x2leri ya kökten sök sat tek 4 gb mödül al yada 4x2 dual kit al.
    Birde Başlat Çalıştırdan msconfig yaz açılan pencerede başlangıçtakileri kapat.Oradan Hizmetleri Bölümüne Gel Oradan Gereksizleri Kapat.Bilgisayar Birazda Olsa Rahatlayacaktır.Ekrana Fazla Resim Koyma
    Bilgisayarım Gelişmiş Sekmesinden->Performans->En iyi Performans için Ayarla Yap.Klasik olsun ekrana asla resim koyma.İkinci El Bölümündende Ekran Kartı Alabilirsin Uygun Fiyata.

Bunlar Şuan İçin Aklıma Gelenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilturk4646 -- 24 Temmuz 2011; 14:33:12 >
  • @cetesiz; anladım :)

@asilturk4646; Başlangıç ayarları vs. sorunsuz. Lüzumsuz hiç bir şey yok, daha doğrusu hep öyleydi :) Antivirüs vs. kullanmıyorum zaten. USB Disk Security yeterli.

Ekran kartını bütçeyi biraz daha rahatlatınca 5770 olarak bakıcam. (5770 olmasının nedeni harcadığı güç. O fiyata zorlasam 4890 dahi bulurum ki daha önce ondan kullanıyordum ama 7/24 açık bir bilgisayar, elektrik faturası + şu anda bile fırın gibi olan odam ne hale gelir bilmiyorum )

Ram konusunu anlamadım? 2x2 bir kit daha alıp 8'e tamamlamak yerine niçin 2x4?
  • @Ceteziz - Aurorabem

bu bahsi edilen sistemlere ne kadar masraf yaptınız, mümkünse öğrenmek isterim
  • Belirtmediklerimi sıfır olarak hangi mağaza ucuzsa ordan aldım; tüm parçaları hep ayrı zamanlarda alındı, değiştirildi vs. ve hep sıcak fırsat denebilecek zamanlarda aldım;

x3 720BE - 220 (3 yıl oluyor sanırım)
    Sunbeam CCFU - 40 TL (2. el)
    MSI 870A-G54 - 145 TL
    Corsair 2x2 1600 CL9 - 92 TL
    ATI 4670 GDDR3 - 98 TL
    WD CB 500 - 99 TL (2 yılını geçti)
    HighPower HPerf. 460W - 82 TL (2 yıl oluyor, 4890'ı bile tık demeden çalıştırdı 1 sene boyunca)
    DVD-RAM - 37 TL (3-4 yıl)
    RC-690 - 140 TL (2.el spot üründü)
    Sunbeam Rheobus - 60 TL
    Ekstra olarak 1 adet Akasa Apache Fan - 23 TL
    ----------------------------------
    Buraya kadar kasa, soğutma sistemleri dahil 1036 TL'ye patlamış.

Monitör LG E2360V - 361 TL
    Microlab FC-730 - 166 TL

Gerisi belli zaten. Bazı ürünlere ne kadar eski olduklarını yazdım ki fiyat karmaşası olmasın.
  • Arkadaşlar mbot mu yoksa sbotmu sistemi daha az kasıyor bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orkhon

Arkadaşlar mbot mu yoksa sbotmu sistemi daha az kasıyor bilginiz var mı?

Sbot daha çok kasıyor.

@AurorAbeam En düşük ayarlara getir oyunu ama sistem ortada 9 clientte az değil hani :) muhakkak kasacaktır bence o sistemle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ Gardrop Fuat ]

quote:

Orijinalden alıntı: Orkhon

Arkadaşlar mbot mu yoksa sbotmu sistemi daha az kasıyor bilginiz var mı?

Sbot daha çok kasıyor.

@AurorAbeam En düşük ayarlara getir oyunu ama sistem ortada 9 clientte az değil hani :) muhakkak kasacaktır bence o sistemle.

İşte mesele bu kasmayı azaltmak. Onun için konu açıldı. Sanırım önce ram takviyesi yapıcam. 5770 içinde biriyle konuşuyorum bakalım.

Edit: Şu anda 8 adet client; 800x600 de ve tğm efkeler ıvır zıvır her şey kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 24 Temmuz 2011; 18:08:07 >
  • her clientte V tuşu basılıyken windows tuşuna bas; böylelikle V tuşu basılı kalıyor ve pc daha az kasıyor

Ben bunu uyguluyorum ek olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ophiafagus -- 24 Temmuz 2011; 22:18:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

her clientte V tuşu basılıyken windows tuşuna bas; böylelikle V tuşu basılı kalıyor ve pc daha az kasıyor

V tuşunun basılı kalma olayını öğrenmemde iyi oldu. V tuşu basılıyken windows tuşuna basıyoruz ve V artık takılı :) Evet rahatlattı birazcık. Ama yine de sistemin takviyeye ihtiyacı var. Önce ram'i halledeyim (burdaki yorumlara göre) sonrada ekran kartını. 8gb ram ile sanırım 9 client + başka oyunları rahatça götürebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

her clientte V tuşu basılıyken windows tuşuna bas; böylelikle V tuşu basılı kalıyor ve pc daha az kasıyor

V tuşunun basılı kalma olayını öğrenmemde iyi oldu. V tuşu basılıyken windows tuşuna basıyoruz ve V artık takılı :) Evet rahatlattı birazcık. Ama yine de sistemin takviyeye ihtiyacı var. Önce ram'i halledeyim (burdaki yorumlara göre) sonrada ekran kartını. 8gb ram ile sanırım 9 client + başka oyunları rahatça götürebilirim?

4gb ram ile 10client+ portal2 oynuyorum ve sanki arkada 10client hiç açık değil.

Portal2 ubisoftun çıkardığı 2011 yapım oyun(gayet iyi grafikleri olan bir oyun yani)

işlemcim ve ekran kartım seninkine fark atar ama

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.