Şimdi Ara

MBA 2020 i3 mü i5 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öğrenciyim. Şimdiki bilgisayarım hantal ve bazı arızaları var değiştirmek istiyorum. Almışken hafif, taşınabilir, stabil olmasından ötürü macbook alayım diyorum. Ancak bir ikilemde kaldım. Günlük işler için kullanıyorum genelde bilgisayarı. Örneğin wordde yazı yazıp pdften bir şeyler okuyorum, arkada spotify açık oluyor, tarayıcıda da işim varsa birkaç sekme oluyor. Anlayacağınız photoshoptur oyundur veya video editlemedir gibi şeylerle uğraşmıyorum. Bu noktada i3 yeter herhalde gibi geliyor ancak şu anki bilgisayarım bile i5 ki takılmalar çok oluyor. Biliyorum 10.nesil i3 8.nesil i5'e denk gibi ancak yine de i3 denince insanın kafasında illaki kötü bir imaj oluşuyor. i3 konusunda bir diğer endişem ise ben bilgisayarı alınca en az 5 yıl hatta 6 7 yıl kullanmak istiyorum. i3'te bunu sağlayıp sağlayamayacağımdan emin değilim açıkçası. i5 ile kullanım süreleri açısından çok fark olur mu bilemiyorum. Özetlemek gerekirse sanırım şu an i3 almak istiyorum ve kendimi buna ikna etmek istiyorum. i3 istememin sebepleri ise kendi paramdan alacak olmamdan kaynaklı kısıtlı bir bütçemin olması ve i5 konfügürasyonunun 2 ayda gelmesi, i3 bir haftada falan gelirken. Kafamdaki soru işaretleri ise dediğim gibi kullanım süresinin ne kadar olacağı ve hatrısayılır para verilen bilgisayarın gündelik işleri yaparken, yazı yazarken, makale okuyup şarkı dinlerken nasıl bir performans vereceğinden emin olamamam. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

• Söylediğin kullanım alanı için i3 gayet yeterli olacaktır. apple' ın kullandığı i3 işlemciyi windows tarafında kullanılan i3 işlemci gibi görme apple işlemcileri kendisine özel olarak intelden alıyor ve ona göre yazılım (macOS ) ile optimize edildiği için performans olarak beklenilenden iyi oluyor.Eğer video edit , photo edit veya programlama gibi işler ile uğraşıyor olsaydın o zaman i5 senin için daha iyi tercih olur derdim fakat bu durumda i5 için fazladan para vermene gerek yok i3 gayet işini görücektir.
  • noth1nq. kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler.
    Ben de esasında sizin gibi düşünmekle beraber kullanım süresi açısından bazı endişelere sahibim. Sizce denildiği gibi i3 olması bilgisayarın ömrünü kısaltır mı? Ortalama bir kullanımla kaç sene ömür biçmek gerekir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlarahali S kullanıcısına yanıt
    Ben ömrünü kısaltacağını düşünmüyorum ve şöylede birşey var i5 modelinde Reddit ve diğer platformlarda araştırma yaparsan fanın daha hızlı ve gürültülü çalıştığından ve fazla ısınma gibi şikayetlerinde olduğu söyleniyor. Kafandaki soru işaretleri giderecek MacBook Air i3 vs i5 modeli karşılaştırması yapan bir videoda bırakayım
    Noah Hermanyoutube
    Macbook Air 2020 i3 vs i5 | Student/Basic Task Comparison!
    https://www.youtube.com/watch?v=GMRNtBM48t4

• Chromebook'ları da araştırın isterseniz. Çok para vermeye gerek yok, ha alacaksanız i3 yeterli olur o tip kullanım için. Huawei matebook serisi de iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonlimon0 -- 12 Haziran 2020; 20:8:43 >
  • Matebookları da inceliyorum ancak huawei'e bilgisayar konusunda çok güvenemedim. Chromebook'ları da araştırıcam gibi ancak az önce bir bakınca ilk izlenimim çok iyi durmadı. Biraz fantastik şeylere benziyorlar. Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selamlarahali

Matebookları da inceliyorum ancak huawei'e bilgisayar konusunda çok güvenemedim. Chromebook'ları da araştırıcam gibi ancak az önce bir bakınca ilk izlenimim çok iyi durmadı. Biraz fantastik şeylere benziyorlar. Teşekkürler yorumunuz için.
    Chromebook iyi hosta ne calistirabilecsiniz ki onda tamamen cop olacak birsey

Onun yerine ipad alin daha cok verim alirsiniz

Mac e 2 gun once surfaceden gecen birisi olarak ben sirf isinma olayi nedeniyle pro aldim ama isinma konusunda suphelerim var

i5 li air i pek dusunmenizi onermem ki bildiginiz isiniyor diyor tum inceleyenler i5 icin ki dedigim gibi bendeki pro da 20% cpu kullaniminda isiniyor gibi geldi bana :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i5 16 aksilik olmazsa yarın teslim edilecek. Isınma var mı, ne yapıyor bu cihaz sorularının cevabını almış oluruz. Hafif render işim olacak, Photoshop falan

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam chromebook fikrini saldım gibi şu anlık. Macbook konusunda da i3e tav oldum gibi şu ara yoğun bir dönemden geçiyorum bir ay sonra falan alırım sanırsam. Yorumunuz için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NOCHIMERA kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Yorumlarınızı bekliyorum.

• Selamlarahali S kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum, gümrükten çıkabilirse gelecek bugün amaaa bekliyoruz gümrüklemeyi :))
  • NOCHIMERA kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir dostum? Cihaz eline ulaştıysa cihaz ve kullanım deneyimi hakkında bilgi verebilirsen çok mutlu olurum. Bu arada güle güle kullan
  • raspedolmi R kullanıcısına yanıt
    16 hazirandan beri İstanbul’da gümrükte bekliyor. Apple ın belge iletmesi gerekiyormuş. Bir türlü çıkamadı ki gelsin kullanayım :(

Bir haftada Çin’den gelen ürün, bir haftadır gümrükten çıkamıyor saçmalık

• quote:

Orijinalden alıntı: NOCHIMERA

16 hazirandan beri İstanbul’da gümrükte bekliyor. Apple ın belge iletmesi gerekiyormuş. Bir türlü çıkamadı ki gelsin kullanayım :(

Bir haftada Çin’den gelen ürün, bir haftadır gümrükten çıkamıyor saçmalık
    Güncel durum nedir?

Benim cihazda 18 Haziran’dan bu yana gümrükte...

Benzer şekilde ‘eksik evrak’...

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Gümrükten çıktı ve güya bugün teslim edilecek görünüyordu. Su an bizden olmayan nedenlerden dolayı teslim edemedik yazısına geçti. Kafa buluyorlar sanırım. Yarına kaldı sanırım , yine aynı halt olmazsa tabi.

• Merhaba. Teslim edildi mi?

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Cihaz bugün geldi, her şeyi tamamladım kurulumu güncellemesi vs :)
  • Güle güle kullanın; özellikle bahsedilen ısınma ve buna bağlı olarak performans düşüşü ile ilgili görüşleriniz nedir?

Ben 16” Pro bekliyorum ama böyle portatif bir cihaza da ihtiyacım olacak.

Bu arada teslim tarihiniz ne gözüküyordu? Benim cihaz da aynı şekilde gümrükte 18 Haziran’dan bu yana...

• Daha cihazı kurmayı yeni tamamladım sayılır. Tabi ilk kurulum, güncelleme ve indeksleme yüzünden cihaz ısındı ve bunu gösterdi. Tabi bu ısınmayı klavye kullanırken hissetmiyoruz bile. Sayı tuşlarından 8 9 a gelen kısımda hissediliyor eğer elinizi üstüne koyup beklerseniz. Bir iki güne oturur kendine cihaz. Eğitim videoları ve kurslar için Adobe Photoshop ve Premier kurdum. Bunları test ederken anlarım ne duruma geleceğini.

Denemek için Steami indirdim ama nedense steami kullanırken fanı çalıştırdı cihaz. Gerçi oyun oynamayacağım da görmek istedim. Yorumlarımı netleştirmek için birkaç güne ihtiyaç var , cihaz otursun ve kendine gelsin diye.

16 haziranda gümrüğe girdi. 22-23 haziranda çıktı gümrükten. Dağıtım süreci sancılıydı. 24 de gelmesi gerekiyordu getiremediler, 25 yani dün teslim ettiler

• Anladım; peki Apple’ın teslim tarihi ne idi siz alırken?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.