Şimdi Ara

Mazota gene zam gtl 4.00 tl oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: barisyilmaz79

şu an bir yasa tasarısı var. araçların yıllık motorlu taşıtlar vergisi nin emisyon değerine göre alınması konusunda. emisyon değerleri, benzinli ve dizel araçlarda farklı hesaplanıyor. her ülkede bu şekildedir. örneğin 140 kgm salınım yapan dizel araç ile aynı salınımı yapan benzinli farklı vergi ödüyor.

Şimdi , Bizim devlet asla bir vergiyi düşürmez. bu kesin. ama benim korkum , bu tasarı ile birklikte yıllardır aynı terazide vergilendirilen dizel araçları birbirinden ayırarak dizeller için farklı bir vergi uygulamasına girişmesi.

umarım bu yeni yasa sayesinde şu an artık saçma bulduğum vergiler insani seviyelere gelir. ingilterede en fazla 1000 eur vergi ödeyebiliyorsun. max bu.

bizde ise 7000 eur civarı bir rakam sanırım :D

`` her ülkede bu şekildedir`` diyerek dunyayi bir turkiye bir de bu mtv belasini ab uyum yasalariyla basimiza saran avrupa ulkeleri varmis sanmayin.dunya 200den fazla ulkeden olusuyor ve cok cok azinda mtv sacmaligi var.

amerikada bir araba aldin mi aylik 20 dolar sigortasini odersin ondan sonra ne muayene vardir ne de 6 ayda bir mtv. 6 yil gecse de 60 yil gecse de bi daha sahibi oldugun arabanin uzerine vergi mergi odemezsin.

su mtv belasini raya oturtmaya calisacaginiza kokten kaldirmanin bir yolunu arayin.

Siz benim yazımın ana konusunu tam olarak kavrayamadınız sanırım . Her ülkede bu şekildedir dediğim ,, emisyon değerine göre mtv si olan ülkelerde dizel ve benzinli araçlar için ayrı baremler var anlamında yazdım.

yani oradaki okuduğunuz her ülkede böyledir kısmı tüm ülkelerde mtv var veya hepsi bu şekilde alıyor anlamında değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

quote:

Orijinalden alıntı: demir2008

YETER ARTIK BU NE YAAAA NASIL DEVLET
    OYUM BU SEFER GANDİ KEMALE OYUM CHP YE

O ne yapar ki

Bu işin çözümü siyasi değil...

Sen ben o onlar düzelecek ...

Emlakçıya git %yüzde 3 komisyon ne fatura ne fiş 200.000 TL benden 3.000 satıcıdan 3000 ohhh 6 bin TL çukka...
    Galericiye git önünde 20 araba zabıta geliyor soruyor arabalar kimin eşin dostun sat diye bıraktı abi yersen....
    10 numara yağ ile yollarda cirit atan otobüsler,kamyonlar...
    Kira gelirlerini vergi vermemek için elden alan ev sahipleri...
    Yüzbinlerce makam arabası...
    Çalışmayan,üretmeyen sürekli tüketen hep sorun çıkaran şark illeri...
    Terörle mücadeleye polise,askere aktarılan katrilyonlar...
    4sene vekillik yapıp ömür boyu emeklilik maaşı alanlar...
    37-40 yaşında emekli edilen milyonlar...
    Çalışmayan sürekli lüks tüketen iş beğenmeyen bir gençlik..
    60.000 TL maliyeti olan evi vergisi yine bu fiyat üstünden gösteren ama evi 300.000 TL satan müteahhit...
    Satılan her 100 birim evin 100 birim TL sinin 87.5 birimi vergiden kaçırılan bir ülke...
    Yer altı ve yer üstü zenginliğini dışarıya satan bir ülke...
    Sömürgeci olmayan ama hep sömürülen bir ülke...
    En lüks telefon en lüks araba en lüks ev bizde olmalı şiarını güden bir ülke...
    Bankalrın kredilier Beleş dağıttığını sanan bir ülke...
    Tarım ve hayvancılığı bitiren bir ülke

nasıl mı?

Verilen teşvik kredilerin bankaya yatıran faizi ile teşviğini düşük faizini ödeyen ÇİFTÇİLER...

Yaz yaz bitmez şuç bizde sizde onlarda...

tebrik ederim bizi anlatan en güzel yazılardan biri

• bir gün kayda değer bir indirim haberi okursam sokaktaki çoluk çocuğa dondurma dağıtıcam
  • Benim hükümetim işini bilir. Halinize şükredin dostlar yediğiniz ekmeği bile bu devlet veriyor size. Bütün ortadoğu ve dünya sevmiş bu adamı siz niye sevmiyorsunuz.

Zamlar partiye oy verenlerinde canını sıkıyor ama napalım o bizim büyğümüz vardır elbet bi bildiği. Hem bu adamlardan zarar gelmez bunlar hep bizim iyiliğimizi düşünürler. Ekonomizde aşırı büyüyor milli gelir atıyor bırakta biraz zam yapıp cebimizden 3 5 götürsünler hiç önemi yok. Hep bizim mahalleye elektrik direği dikip güzel güzel kaldırımlar yaptı bu adamlar diğerleri bi çivi bile çakmadı.

Bu adamlar cebimizdeki parayı alıyosa bile elbette doğru bi yere aktarıyolardır. Mutlaka ihtiyacı olan akrabalarına şakşakcılarına falan veriyolardır. Büyük reisin yakınına helal olsun tüm Türkiyenin parası. Adamlar bizi askeriyenin zulmunden kurtardı çorbalarında 3 - 5 kaşık tuzumuz olmuş çok görmeyin Aaaaaa!.

“Petrolü kontrol ederseniz ülkeleri, gıdayı kontrol ederseniz insanları yönetirsiniz” ( Gdo lu gıda)

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: zagortagos

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

benzinin litresi 15 TL olunca, oy oranları da %99'a sabitlenecektir. Hayaldi, gerçek olmaya devam ediyor.

Hayal gücün çok gelişmiş.

Sen benzin fiyatlarından memnunsan sıkıntı yok, malesef ki ben %50'lik kesimden değilim... Hayal gücüm, Sayın Başbakanımız kadar da gelişmiş değil (!)

benzin fiyatlarından tabiki memnun değilim ama oy oranlarının benzine endekslenmesi hayal gibi geldi bana.
    sonuç:
    akaryakıttan alınan vergiler biraz düşürülmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Dizel benzinden pahalı olursa;

O zaman insanlar Benzinli traktör kullanır. Yada Dizel kullanmaya devam eder. Sonuçta aynı tüketim.

Benzinli TIR kullanır. Yada Dizel kullanır. Aynı tüketim.

mazotta daha fazla km yapma durumu yok mu?
    tercih benzin=mazot olsa bile mazotlu arctan yana olur.

quote:

O ne yapar ki

Emlakçıya git %yüzde 3 komisyon ne fatura ne fiş 200.000 TL benden 3.000 satıcıdan 3000 ohhh 6 bin TL çukka...
    Galericiye git önünde 20 araba zabıta geliyor soruyor arabalar kimin eşin dostun sat diye bıraktı abi yersen....
    60.000 TL maliyeti olan evi vergisi yine bu fiyat üstünden gösteren ama evi 300.000 TL satan müteahhit...
    Satılan her 100 birim evin 100 birim TL sinin 87.5 birimi vergiden kaçırılan bir ülke...

nasıl mı?

Verilen teşvik kredilerin bankaya yatıran faizi ile teşviğini düşük faizini ödeyen ÇİFTÇİLER...

anlattıkların hep rant işi. türkiye rantiye olmuş. gazeteler yazsın dursun falanca şirketler milyon dolar yatırım yapacak diye. kimsenin umrunda değil bunlar (%50 memnun)

• quote:

Orijinalden alıntı: changemart

Benim hükümetim işini bilir. Halinize şükredin dostlar yediğiniz ekmeği bile bu devlet veriyor size. Bütün ortadoğu ve dünya sevmiş bu adamı siz niye sevmiyorsunuz.

Zamlar partiye oy verenlerinde canını sıkıyor ama napalım o bizim büyğümüz vardır elbet bi bildiği. Hem bu adamlardan zarar gelmez bunlar hep bizim iyiliğimizi düşünürler. Ekonomizde aşırı büyüyor milli gelir atıyor bırakta biraz zam yapıp cebimizden 3 5 götürsünler hiç önemi yok. Hep bizim mahalleye elektrik direği dikip güzel güzel kaldırımlar yaptı bu adamlar diğerleri bi çivi bile çakmadı.

Bu adamlar cebimizdeki parayı alıyosa bile elbette doğru bi yere aktarıyolardır. Mutlaka ihtiyacı olan akrabalarına şakşakcılarına falan veriyolardır. Büyük reisin yakınına helal olsun tüm Türkiyenin parası. Adamlar bizi askeriyenin zulmunden kurtardı çorbalarında 3 - 5 kaşık tuzumuz olmuş çok görmeyin Aaaaaa!.

Arkadaşım biraz düşünerek yaz,yediğim ekmeği onlar vermiyor,karşılığında köpek gibi çalışıyorum.Ancak onların ve yandaşlarının yediği ekmeği ben veriyorum,vatandaşın sayesinde köşe oldular,gemicikler,artaklıklar falan.Bu yüzden düşünüp yazmanı rica ediyorum.

• arkadaşım kinaye mi yapıyorsun yağ mı satıyorsun anlamadım ama şu diğerleri bir çivi bile çakmadı lafına uyuz oluyorum.
    çünkü neden biz okumuyoruz hafıza kaybımız var şunu kabul etmek gerekir bu adamlar iktidara gelmeden önce biz mağara devrini yaşamıyorduk, herşeyimiz allaha şükür vardı. çivi çakmadı lafını iyi dşün arkadaşım satılan özelleşen kurumları kim yapmış. yiğidi öldür hakkını yeme. krandan çok kralcı olmayın bilinçli olun.

Benim hükümetim işini bilir. Halinize şükredin dostlar yediğiniz ekmeği bile bu devlet veriyor size. Bütün ortadoğu ve dünya sevmiş bu adamı siz niye sevmiyorsunuz.

Vay arkadaş ya :)))
    Türkiye'nin yarısı böyle düşünüyor demek...
    Oldu o zaman

• daha durun eskiden sırf petrolün yükselmesiyle zam geliyordu şimdi dolarda artıyor, asıl zamları kışın görün,marta kadar benzin 6 tl yi bulur.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 24 Temmuz 2011; 15:12:08 >
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • Yahu ironi yaptım arkadaşlar . Son mısramı okuyupda mı anlamadınız. Kim böyle ciddi düşünürkü mal olmak lazım. Gerçi bu ülkede bi sürü vardır onada eminim , bana inanma konusunda sizede hak veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi changemart -- 24 Temmuz 2011; 14:28:57 >

“Petrolü kontrol ederseniz ülkeleri, gıdayı kontrol ederseniz insanları yönetirsiniz” ( Gdo lu gıda)
  • quote:

Yahu ironi yaptım arkadaşlar . Son mısramı okuyupda mı anlamadınız. Kim böyle ciddi düşünürkü mal olmak lazım. Gerçi bu ülkede bi sürü vardır onada eminim , bana inanma konusunda sizede hak veriyorum

ironi olması önemli değil bu dediklerini aynen düşünenler var ama madem sen ironi yapmışsın senden alıntı yaptığım için özür dileyim.
  • quote:

Yahu ironi yaptım arkadaşlar . Son mısramı okuyupda mı anlamadınız. Kim böyle ciddi düşünürkü mal olmak lazım. Gerçi bu ülkede bi sürü vardır onada eminim , bana inanma konusunda sizede hak veriyorum

Kusura bakma o sinirle yazının sonunu okumamışım veya anlamamışım,özür dilerim.

quote:

O ne yapar ki

nasıl mı?

Süper tespitler. Sonuna kadar katılıyorum, bravo

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Herkes halinden memnun, istikrarı bozamadınız hala neyin derdindesiniz?

memleket iyiye gideya ister 10 tl olsun ister 20 tl olsun istikrar bozulmasın padişah hazretleri koltuğundan olmasında yeter bize

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

ironi olması önemli değil bu dediklerini aynen düşünenler var ama madem sen ironi yapmışsın senden alıntı yaptığım için özür dileyim.

bende arkadaşım kusura bakma anlayamadık:(((

• quote:

Orijinalden alıntı: noname77

arkadaşım kinaye mi yapıyorsun yağ mı satıyorsun anlamadım ama şu diğerleri bir çivi bile çakmadı lafına uyuz oluyorum.
    çünkü neden biz okumuyoruz hafıza kaybımız var şunu kabul etmek gerekir bu adamlar iktidara gelmeden önce biz mağara devrini yaşamıyorduk, herşeyimiz allaha şükür vardı. çivi çakmadı lafını iyi dşün arkadaşım satılan özelleşen kurumları kim yapmış. yiğidi öldür hakkını yeme. krandan çok kralcı olmayın bilinçli olun.

Biz gayet bilincliyiz ve gayet mantikliyiz napmis bu iktidar bunca yil bir civimi cakmis sadece miras yedi bir hukimet oldular tekelden tutunda turk telekoma neyi ozellestirmediler napmislar cami arazisine rezidans devletin parasiyla devletin kanalini gazetesini sattilar yandaslarina
    Evet yaptiklarida var yok degil duble yollar yaptilar ama yzerinde goturcek ne arabasi var milletin nede arabaya mazot alcak gucu mazot olmus 4.00 tl hala ikdidar savunuyorsunuz ya
    Hakkaeet gozunuz kor olmus sizin bugun asgeri ucret 160 litre mazot alabiliyor ya
    Adamlarin esin dostu herkesi zengin oldu sende iktidar sayesinde zengin olanlardansan bilemem onu ben

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.