Şimdi Ara

Mazda LANTİS nasıl bir arabadır??? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
5
Favori
304.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-98-temiz-orjinal-mazda-lpgli-144500119/detay#

    Bu arac alinirmi ? Sanirim motorda yag yakma sotunu var alsak baktirsak degermi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

    Yaklaşık 2 senedir 1996 model mazda lantis 1.8 323f otomatik araç kullanıyorum. İyisi ile kötüsü ile kendisiyle çok şey paylaştık, gerek beni şaşırttığı da oldu, üzdüğüde oldu ama sonuç olarak Lantis aşktan başka birşey değildir.

    Orjinal japon olması insana güven veriyor, kaputu kaldırdığınızda, made in japan yazısı yetiyor.
    Zamanının donanımı ile zamane araçlara taş çıkartıyor. Benim arabam, çift havayastıklı, elektrikli sunrooflu, ab, klima, elektirikli aynalar, 4 cam elektrikli camlar vs. full olanından olduğunu düşünüyorum. hele şu kapı içlerindeki kapaklı gözleri ve kol dayamasındaki küçük torpidosu bitiriyor beni.
    Motorun sesini içinizde hissediyorsunuz, manifolddan, egsoz çıkışına bunu size hissettiriyor. 1.8 dohc motor böyle birşey.
    Kapılardaki camların çıtasız olması extra bir hava katıyor, hele gelin arabası yaptığımda çektirdiğim dış çekim fotoğraflarında mükemmel durduğunu farkettim.
    Yol tutuşu zorlamadıktan sonra gayet iyi, geniş ve basık bir araç olduğu için problem yaşamıyorsunuz.
    Freni mükemmel diyebilirim, çok araç kullandım, ama böyle bir frenaj görmedim arkadaşlar. Resmen tırlardaki gibi kafa eğiyor, o ön lastikler yere yapışıyor, çok gerekli olmadıkça abs devreye girip mesafeyi uzatmıyor.
    Uzun yollarda çok keyif veren bir otomobil, ayda 2 kere tekirdağa gidip geliyorum, gidiş dönüş 500 km gibi sürüyor, tek yoran kısmı çözümü olmayan istanbuldan çıkana kadar ki trafik..
    Dur kalk trafikte rahatsız edebiliyor, güçlü bir bir motoru var gitmek istiyor, gaz pedalı tepkilere çabuk cevap verdiği için, Lantis yoruluyor, sizide yoruyor.
    Basınçlı su ile yıkama yapılırken, camlar çıtasız olduğundan içeri biraz su girebiliyor, koltuğun üzerinde telefon vs bırakmamak lazım :) olurda denk gelir..
    Ben aracıma Landirenzo lpg taktırdım yaklaşık 8 aydır böyle kullanıyorum. Çok memnunum, bu aracada bu giderdi çok araştırdım, 600 700 tllik sistemler 170.000 de olan ve 17 yaşında bir japon harikasını mahfedebilirdi. ama hiç sorun yok sadece motor hiç hararet yapmıyor, sıcaklık hemen düşüyor, hele hızlı gidersen, buda bu soğuk günlerde içeriyi ısıtmamızı güçleştiriyor. Benzinden gaza geçişi hiç hissetmiyorsunuz, gazla gittiğinizide aynı şekilde, gazdayken bile ben ışıklarda vs pek tarzım değildir ama yanıma yanaşanlara gereken cevabı verebiliyorum. Araç ile bir bütün olduktan, onu tanıdıktan sonra aşk dediğim bu sevdanın karşılığını alıyorsunuz.
    Olumsuz yönleri hiçmi yok var tabiki. bazen sabahları vibrasyon fazla oluyor, soğuk havalarda yapıyor bunu bende benzinde bırakıyorum kendine gelene kadar. far sorunu evet lantislerde çözülemeyen bir sorun ama dikenine razı oluyoruz. ben bunu hella marka bir takım sis lambası alarak çözdüm, fazla kaldırmadım göz almasın diye ama önümü aydınlatmaya yetiyor. ceza konusu evet bir gün denetleme denk gelirse çaresine bakacağız. klimayı çalıştırdığımızda devri etkiliyor o nedenle devir düşükken dur kalk vs klimayı çalıştırmamak lazım lpg li olduğu için vibrasyon artıyor. Kapı iç döşemeleri iyice elden geçmesi lazım, arada bir çıkıyor klipslerinden kaç senelik araba tekrar yerine takıyoruz.

    Aracımın bir ustası var Mesut usta pendikte yeri, o lantisimin doktoru, gece bile arasam üşenmeden kalkar gelir. iyi bir ustanız olsun ama lantis aşkını bilen ve anlayan biri olmalı. arka süspansiyon ön takım vs yeni değiştirdim, arabada gram tıkırtı yoktu, bir sabah işe giderken, arka sağdan ses geliyordu, huzursuz oldum, ustamı aradım, işime geldi ve aracıma baktı, sorunu buldu :) teleskopik anten yerinden çıkmış, yeni anten taktırdım, 35 tl gibi gibi..

    Araç ile ilgili çok tecrübem var anlatmak ile bitmez, bu topicte sizlere elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim. Amacımızda bu bilgi paylaşımı ve destek.
    Hepinize iyi günler diliyor, Lantis aşkına davet ediyorum. Biz ne kadar sahip çıkarsak o kadar yıllara meydan okuyacak bunu unutmayın sonuçta tasarımcısı belli...




  • f_eren F kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşım;

    Belli bir süre kullanmadan anlamak biraz zor, ama egsoz renginden ve kokusundan biraz anlayabilirsin. Yakmaktan ziyade kaçaklarda önemli, üstüne ve altına bakılabilinir. Aynı şekilde yağ yakıyorsa sekman kaçırıyordur yağı içeri kaçırdığına göre, dışarıda karışımı kaçırır, yine yağı koklayarak eğer benzin kokuyorsa, yağ da kaçırıyor demektir, kaçırıyorsa yakıyordur. Performans ile ilgili teste sokmak gerekiyor. Hala düşünmek mantıklıdır. Donanımı yüksek orjinal bir araba. temizini bulabilirsen pazarlıkla vs kaçırma derim. 16.000 tl biraz uçuk ama aksesuar extra donanımdan kaynaklanıyor olabilir. Şuan 11.000-13.000 tl civarı normal diye düşünüyorum.

    saygılar
  • teleskopik anten derken şu araba çalışınca kendiliğinden çıkan anteni mi kastediyorsunuz?
  • Evet kontağa bağlı kendiliğinden çıkan antenden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya o anten tam yerine girmiyor benim arabada, önceden giriyodu öyle hatırlıyorum. şimdi 10 cm dışarda kalıyor.
  • arkadaşlar bende bu arabayı kafama takmış durumdayım yalnız @Lantis TR arkadaşımızın üzücü yönleri beni biraz soğuttu bu araca alternatif olarak yine 10,000,00-13,000,00 tl arasında Kapılardaki camların çıtasız bir araç bakıyorum bildiğiniz ilğilendiğiniz bir araç varmıdır
  • Çok güzel bir araç ancak temizini bulmak çok zor.
  • arkadaşlar bende üç araç arasında kaldım yardım edin lütfen Max Limit 11000 tl

    1- rover 220 Turbo Tomcat
    2- malda lastik 1.8
    3- bmw 3.20

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.aslan

    arkadaşlar bende üç araç arasında kaldım yardım edin lütfen Max Limit 11000 tl

    1- rover 220 Turbo Tomcat
    2- malda lastik 1.8
    3- bmw 3.20

    Malda Lastik nedir Kardeş :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shinnok

    Çok güzel bir araç ancak temizini bulmak çok zor.



    Temizini bulanlar var. ben satmaktan vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 14 Haziran 2015; 13:41:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_candan

    quote:

    Orijinalden alıntı: shinnok

    Çok güzel bir araç ancak temizini bulmak çok zor.

    Bendeki temizi kardeş.

    Kazasız. Bir kaç yerinde güneş yanığı var o kadar.
    Acil para ihtiyacından satıyorum.

    Bu hali ile 11 bin tl ye veriyorum...


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 30 Temmuz 2014; 20:28:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdarS.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_candan

    quote:

    Orijinalden alıntı: shinnok

    Çok güzel bir araç ancak temizini bulmak çok zor.

    Bendeki temizi kardeş.

    Kazasız. Bir kaç yerinde güneş yanığı var o kadar.
    Acil para ihtiyacından satıyorum.

    Bu hali ile 11 bin tl ye veriyorum...


    .

    Alıntıları Göster
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 20 Nisan 2014; 1:06:04 >




  • Ben de yeşil otomatik 98 model lantis var. bir buçuk senedir bende daha hiç arızası olmadı. araca binenlerin ilk tepkisi , vites geçişleri hiç belli olmuyor yeni nesil şanzıman mı koydurdun oluyor. 140 binde almıştım şimdi 160 binde. Kazasız belasız bulursanız hiç düşünmeyin değerlerinin çok üzerinde araçlardır..
  • ARKADAŞLAR YAKIT TÜKETİMİNİ LT OLARAK VEREBİLİRMİSİNİZ
  • sonunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 1 Ağustos 2014; 4:29:20 >
  • İki gün önce Ankaradan aldım full donanımlı olanını
    Sunroof
    Çift Hava Yastığı
    Abs
    Klima
    Elektirikli dikiz aynaları
    4 cam otomatik v.s

    Satan arkadaş çok çok temiz kullanmış, arabadan aşırı derecede memnunum içi dışı pırıl pırıl ve kazasız bir araç. Ankara dönüşü test amaçlı yüklendim biraz 220 gördüm.

    Yakıt durumu lpg 22 kuruş civarı, Benzinde hesaplamadım henüz.

    Ama bu arabayı bulana kadar 7 ay her gün aradım durdum 5 tane lantis baktım malesef hepsi bitikti, son baktığımda ise işte budur dedim





  • serdar lantisin hayırlı olsun harbiden çok gùzel. arabayla jant pek uyumlu. bende 626 almadan önce epey bakmıştım lantislere ama içine sığmam diye 626 ya yönelmiştim. kazasız belasız sürüşler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

    serdar lantisin hayırlı olsun harbiden çok gùzel. arabayla jant pek uyumlu. bende 626 almadan önce epey bakmıştım lantislere ama içine sığmam diye 626 ya yönelmiştim. kazasız belasız sürüşler dilerim

    Eyvallah çok teşekkür ederim, benim boy 182 kafamla tavan arasında 5 cm falan kalıyor koltuk ayarını düzgün yapınca :) 626lar tank gibi sağlamdır, Allah kaza bela vermesin sanada tekrardan teşekkür ederim.
  • Şahini sattım şimdi bende lantis almayı düşünüyorum.Fakat bir sorum var.Bu araçlar 1996 ve 1998 model arası + olarak abs,airbag,klima,sunrooflu olanları var.Birde boş olarak tabir edilenleri.Hangisini tercih etmek lazım.Ben donanım ne kadar çoksa arıza çokluğu ona göre artar diye düşünüyorum+ masraf yani .Mesela abs olmayan bir araca göre absnin arıza yapması gibi....Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.