Şimdi Ara

MAZDA 323 hakkında... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
5
Favori
90.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19]GaLaTaSaRaY[05


    quote:

    Orijinalden alıntı: fyilmaz

    Arkadaşlar merhaba bir süre önce 1990 Model Mazda 323 aldım. Araç enjeksiyonlu ve otomatik vites. Ayrıca sıralı sistem LPG de var. Şuana kadar ufak telek para harcasamda genel olarak memnunum. Ancak gördüğüm bu kasa kadarıyla 323 ler genellikle karbürotörlü benim araç ise enjeksiyonlu ustalar gördükleri zaman şaşırıyorlar ve daha önce aynısını görmediklerini söylüyorlar. Karbüratörlü 323 ler de elektrikli ayna ve 4 cam otomatik olmasına rağmen bunda bu özellikler yok sadece hidrolik direksiyon var. Ek olarak ise normal karbüratörlü modellerin otomatikleri 3 vites iken bu modelde 4 ileri otomatik şanzıman var.
    Şuana kadar araçta yaşadığım bir sorun ise motorun üst kapağının hemen altında subapların iticileri var bunlar hidrolikmiş ve yağ basıncı kendini ayarlıyormuş bunlardan ilk aldığım gün ses gelmeye başlamıştı, şıkır şıkır ses geliyordu ve motor devri arttıkça bu ses artıyordu ustaya götürdüm söktü baktı o subap iticisinden bir tane aldık (hyundai accent ile aynıymış) ve değiştirdi usta ama ara sıra bazen yine ses yapıyor özellikle uzun yolda, sonra stop edip çalıştırınca sesi kesiyor sebebini anlayamadım. Bu model ve motoru hakkında bildiğiniz şeyler varsa lütfen sizde paylaşabilirmisiniz. Mesela otomatiği sorun çıkarır mı ? Subap iticisinin ses yapmasının nedeni ne ? gibi.


    Arac hb mi sedan mi? Enjeksiyonlu olduguna gore 1.8 doch veya soch motor.

    Aracım sedan 1.6 motor otomatik 4 vites sanırm SOCH diye geçiyor ama açılımını bilmiyorum. Birde sahibinden sitesinden baktım aynı araçta bir iki tane gördüm fazla yok.




  • arkadaşlar benim de para durumum net olmamakla birlikte çok değil, o yüzden bizim mantığının tersinden gidip az tutulan ama donamımlı araba alacam, sattrken varsın zor satılsın:)
    626 lara baktım gayet güzel, 2001-2002 modellerine baktım
    ne fiyat verilmeli en fazla? otomatiklerinde sıkıntı çıkar mı?
    323 ler ile farkı nedir
    626 ların yakıtı ve vergisi beni düşündürüyor,3.23 leri önerir misiniz?
    nissan almeralar da aklıma yatmıyor değil ; ama 22-23 civarı istiyorlar 1.5 teknalarına, param çıkmayabilir ona
  • papazZz06 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba aracinizdan memnun musunuz? 96 model 1.8 glx 323 almak uzereyim degisen yok 4 - 5 parca boyali 13.000 tl klimali . Yanliz motor galiba hararetten conta yakmis silindir ust kapak degistirmisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 91 ve 92 arasında motor farkı mi ? Yada farklari neler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Hortlatmış olucam ama kusuruma bakmayın artık

    2005 yılında Ankaradan aldığım 93 model mazda 323 GLX 1.6 16v sahibiyim.

    Yaklaşık olarak 8 ay önce sıfır 4 adet 175/65/14 Petlas PT311 marka lastik aldım.

    Bayram ın 1. günü 3 4 arkadaş tatil planı yaptık ama malesef daha şehirden ayrılamadan otoban gişesini geçtikten sonra hızımız 110 civarında iken sağ arka lastik yolda hiçbir taş veya kesici alet olmaksızın hem iç hemde dış yanaktan parçalandı. Tabi aklımıza ilk gelen şey üretim hatası olduğu konuydu. Diğer lastiklerde de olabilir endişesiyle tatil planımız sulara gömülmüştü malesef. Lastikler gerçekten çok önemli. Daha 5000 km bile yapılmayan lastik nasıl olurda böyle parçalanabilir. Birbirinden farklı 3 4 tane lastikçide Üretim hatası bu demelerine karşın Satıcı bayii de kullanıcı hatası diyip geçmez mi daha birde deli olmamak elde değil inanın. Şuan o parçalanan 1 lastik yüzünden bütün lastikleri değiştirmek zorunda kalıcam.Neden mi ya diğer lastiklerde de aynısı başımıza gelirse Allah göstermesin. Arkadaşlar Sizlerde lastik seçiminde herşeyden önce can güvenliğinizi seçin yerli üretim diyip kendimizi kandırmayalım.

     MAZDA 323 hakkında...
     MAZDA 323 hakkında...
     MAZDA 323 hakkında...
     MAZDA 323 hakkında...
     MAZDA 323 hakkında...

     MAZDA 323 hakkında... MAZDA 323 hakkında... MAZDA 323 hakkında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat1989 -- 11 Temmuz 2016; 23:49:34 >




  • polat1989 P kullanıcısına yanıt
    Allah beterinden saklasın, aracın çok güzelmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-rose

    Allah beterinden saklasın, aracın çok güzelmiş.

    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. 16 Yaşımdayken aldım ve her yeni bişey yaptırdıkça daha da bağlanıyorum satma fikri aklımın ucundan bile geçmiyor çok memnunum. Klima abs vs vs yok ama böyle daha güzel
  • 323 almayı düşünenlerin ya da 323'ü merak edenlerin işine yarayacaktır.

    https://www.kullananlar.com/mazda-323-familia.html
  • Arkadaşlar acil mazda 323 almak istiyorum. Kafamda broadway vardı. Sonra bu arabalara baltım. Biri mersedes biri seçe :))) o yüzden bıldiğiniz tanıdığınız bi araba tavsiyeniz olursa burdan yazarsanız sevinirim. Bu arada ankaradayım. Ama araba temiz olsun hakkariye bile giderim. Bütçem maksimum 15 bin tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 323 almayı düşünüyorum. klimalı olan hangi modelleri?
  • Merhabalar.Mazda 323 HB almak istiyorum. 10.000TL bütçem var. Fakat manuel mi otomatik vites modelini mi alsam diye kararsız kaldım.Bu araç hakkında bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok mutlu olurum en azından almaya giderken bilgisiz,habersiz gitmeyeyim ilk arabam olacak =)
  • Biri bana yardımcı olabilirmi acaba bu 1.5 z5 motor ile 1.5zl motorun arasındaki fark ne acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay gozunu sevdigim araba vay.. cocukluktan beri babamdan dolayi 323 kullaniyoruz hastasi arabanin. suan 1999 model 323 var. anasini sattigimin arabasinin motoru cok saglam cok. butun genclik atesimi bu arabaya yukledim yuksek devirde kullanmak mi dersiniz virajlara sifir arabalarin giremedigi sekilde girmek mi dersiniz size yemin ediyorum 1 gun yuzumu kara cikarmadi.. alt takim sorun yaratti en pahalisini aldim kalitelisi olsun diye hep bir daha ayni sorun yasanmadi. 2008 1.6 fsi passat, 2015 1.5 dci clio, 2.0 laguna hepsine de fark attim. arabaya binen yol tutusuna hayran kaldi. google haritalara kayseri doga tesisleri yazin bu dugun salonunun onundeki viraja gazdan cekmeden bile 130'la giriyor araba. zamaninda 21.000 liraya almistik var mi bu paraya boyle araba? biraz konforlu olsa tadindan yenmez. hava sensoru sorunu var kronik olarak tekletme yasatiyor onun disinda aracin bir problemi yok. abilerin saydigi kayis problemini bende yasadim yanlis bicimde taktilar, yalama yaptirdilar en sonunda ustasini bulunca adam 10 dakikada halletti. bir sevdadir mazda asla unutmayacagim.

    edit: arabayi yeni aldigimiz siralar 2001 1.4 clio ile yarisiyoruz arkadas benim gibi arabayi sundurmeye calisti su hortumu patladi.. onun araba 110.000 deydi benimki 180.000 bakin 3 yil oldu bu olay yasanali 50.000km'ye ragmen ne hortum ne baska bir sey araba daha bana misin demiyor. Allah nazardan korusun. Satip 2.0 tdi 2010 passat almayi dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoJeLy -- 9 Temmuz 2022; 8:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstünden bayağı geçmiş ama hortlatayım belki denk gelen olur. 323 practica önerir misiniz? Kilometresi bayağı yüksek piyasada çok baş ağrıtır mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende bugün 323 1993 model 1.6 GLX paket aldım araç trafiğe çıkış tarihi 2002 de gayet temiz sorunsuz gibi gözüküyor. İnşallah sorun çıkartmaz ümidi ile aldım ancak bundan sonraki tüm alışlarım gücüm oldukça japon arabası olacak parçası vs umrumda bile değil. Aracın sadeliği ve güzelliği beni çok etkiledi. caner bey size gelecek olursak benim aracında km 308 binde ama japon arabalarında bakımlı ise km bakmayacaksın hocam 1 milyona kadar gideri var. İyi günler

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.