|
Maxxen Enerji'nin Aydın'daki 5 GWh kapasiteli batarya üretim tesisi devreye alındı
1 Mobil
-
-
bu haber de bir yanlışlık olabilir mi? mersin, akkuyu nükleer santrali 4.8 gwh
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hayır doğru, tesis 20.000 m² alana kurulmuş ve yıllık üretim kapasitesi de söylenildiği gibi 5 GWh. Güzel yatırım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yanlışlık yok, sizin rakamlarda yanlışlık var. Akkuyu 4,8 GWH üretim yapmıyor. Akkuyunun yıllık eneri üretimi 40.000 gwh, Türkiyede'ki üretimin %10'u. Santralın kapasitesi ise 4800 mw yani 4,8 gw. Kapasite gücü temsil eder ve mw veya gw ile gösterilir. Enerji ise gücün saatlik kullanımıdır ve kwh/mwh/gwh ile gösterilir. Dolayısıyla sizin rakamlar elma ile armutu karşılaştırıyor. Gerçek karşılaştırma aşağıdaki gibidir:
Batarya tesisi: 5 ghw YILLIK üretim kapasitesi
Akkuyu: 40.000 gwh YILLIK üretim, 4,8 gw kurulu kapasite. 40.000 gwh rakamı da şöyle bulunur: 4,8 x 24 x 365 - kayıplar ve bakım saatleri.
Bu arada güzel bir haber bu ama neden Aydın'a kurulmuş anlamadım. Ülkede başka yer mi yoktu da ülkenin en verimli tarım arazilerine ve yüksek turizm potansiyeline sahip bir ilde kuruldu böyle bir tesis?
Bu ülkede neden planlama yok, neden bu kadar kötü ve başıboş yönetiliyoruz? Aydın, Muğla, Antalya gibi yerlere sadece tarım ve turizm ile ilgili yatırımlara izin vermek, diğer yatırımları daha uygun illere kaydırmak çok mu zor bir iş de yapılmıyor?
Yazık, gerçekten yazık. İleride çocuklarımız, torunlarımız, kirlettiğimiz, kullanılamaz hale getirdiğimiz tarım arazileri yüzünden bizi lanetle anacaklar.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
-
Saçmalamayin yaa mersindeki nükleer santral den fazla güç kaynağı var diyorsanız elimde satılık köprü var
En Beğenilen Yanıtlar
|
Yanlışlık yok, sizin rakamlarda yanlışlık var. Akkuyu 4,8 GWH üretim yapmıyor. Akkuyunun yıllık eneri üretimi 40.000 gwh, Türkiyede'ki üretimin %10'u. Santralın kapasitesi ise 4800 mw yani 4,8 gw. Kapasite gücü temsil eder ve mw veya gw ile gösterilir. Enerji ise gücün saatlik kullanımıdır ve kwh/mwh/gwh ile gösterilir. Dolayısıyla sizin rakamlar elma ile armutu karşılaştırıyor. Gerçek karşılaştırma aşağıdaki gibidir: Batarya tesisi: 5 ghw YILLIK üretim kapasitesi Akkuyu: 40.000 gwh YILLIK üretim, 4,8 gw kurulu kapasite. 40.000 gwh rakamı da şöyle bulunur: 4,8 x 24 x 365 - kayıplar ve bakım saatleri. Bu arada güzel bir haber bu ama neden Aydın'a kurulmuş anlamadım. Ülkede başka yer mi yoktu da ülkenin en verimli tarım arazilerine ve yüksek turizm potansiyeline sahip bir ilde kuruldu böyle bir tesis? Bu ülkede neden planlama yok, neden bu kadar kötü ve başıboş yönetiliyoruz? Aydın, Muğla, Antalya gibi yerlere sadece tarım ve turizm ile ilgili yatırımlara izin vermek, diğer yatırımları daha uygun illere kaydırmak çok mu zor bir iş de yapılmıyor? Yazık, gerçekten yazık. İleride çocuklarımız, torunlarımız, kirlettiğimiz, kullanılamaz hale getirdiğimiz tarım arazileri yüzünden bizi lanetle anacaklar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler