Şimdi Ara

MAXİMUS V GENE arka panel hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün hayatımda ilk defa sistem toplamaya çalıştım. işlemciyi, işlemci soğtucu, ramı anakarta sorunsuz şekilde taktım. anakartın kasaya yerleştirilmesi kısmında, maximus v gene'nin arka paneli bir türlü haf 912 kasaya oturmuyordu. izlediğim bütün videolarda çok kolay bir şekilde takılıyordu, ama ben yaklaşık 1 saatlik uğraşmanın ardından parmağımı kesip bıraktım. daha sonra abim yaklaşık 15 dk'lık uğraşın ardından tornavidanın da yardımıyla zar zor oturttu. Sorun arka panelden mi, kasadan mı yoksa benden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Herkesi bu kadar uğraştırıyor mu be arka panel. Biraz daha kalsaydı arka panel olmadan montaj yapacaktım. her neyse arka panele yapıştırılmış bir sünger var. anakartı montajladıktan sonra sünger arka panelin ortasını biraz ileri itiyor ve usb girişleri içerde kalıyor. ancak bir usb taktığımda süngeri sıkıştırıyor, ve şinkinlik gidiyor. bu sünger benim kafama takıldı. arka panele yapıştırıcıyla yapıştırılmış. sizce ne işe yarıyor, anakartı söküp süngeri çıkarıyımmı yoka kalsın mı. kasanın güç bağlantıları kaldı, daha çalıştırmadım. çalıştırmadan bir sorayım dedim. isterseniz fotoğraf ekleyebilirim.

• Selam dostum, ben de senin gibi dün aldım aynı kasa aynı anakart
    Ben de ilk başta zorlandım ama biraz kuvvetle 4 kenarı sıkıştırmayı başardım. hatta ortadan biraz bombe gibi oldu gibi geldi bana. ama sağlam oldu. Gerçi anakartı monte ettikten sonra deliklerle girişler hafif kayık gibi oldu, örneğin hdmi girişini biraz eğik sokmak zorunda kalıyorum, sokunca düzeliyor.
    O arkadaki süngerimsi madde gasket diye geçer. Elektromanyetik girişimleri, gürültüleri engelleyen bir maddedir. Bu gürültüler özellikle analog girişlerde sorun yaratabilir, bunu engellemek amacıyla takılmıştır. Çıkarmamanı tavsiye ederim.
  • cevap için teşekkürler dostum. ben de çıkarmadım zaten. aslında monte ederken acaba o mu sorun çıkarıyor diye çıkarmıştım ama sonra geri yaptıştırdım. dediğim gibi bende çok zor anca tornavida yardımıyla oturdu. bende girişler tam otormuş, kayık değil ama sadece ortası bombe şeklinde dışarı çıkmış. o da mouse klavye hdmi girişlerini takınca arka paneli itip düzeltiyorlar. bu arada aynı anakartı kullanıyorsan fan xpert 2'ye göz at derim. sırf bu özellik yüzünden fan kontrolcü almaktan vazgeçtim. fan kontrolcüden çok daha iyi. fanları programa tanıtıyorsun. sonra o sıcaklığa göre gereken fanları yavaşlatıyor, hatta durduruyor. istersende manuel olarak ayarlayabiliyorsun. ben otomatiğe bırakmışım. şu an üstteki 20 cm'lik fanı durdurmuş. diğerlerini de en düşük durumda çalıştırıyor. süper bir özellik. game first programı da interneti programlar arasında çok güzel paylaştırıyor. hiç bir program diğerini yavaşlatmıyor. resmen aşık oldum anakarta eski bilgisayardaki dosya ve programları bir yükleyip düzene sokayım, belki incelemesini yaparım forumda.

• Hayırlı olsun dostum sistemin incelemeni bekleriz, sen söyledikten sonra baktım fan kontrolü çok iyi gerçekten. ATI Sapphire 7870 ve i5 2500k ile tüm ayarlar full 1080p skyrim ve mass effect3 oyunuyorum. işlemci ve gpu 55 dereceyi geçmediği gibi çıt ses yok, şaşırdım kaldım.
    Yalnız sana bi sorum var. Ekran kartın nedir? Benim ekran kartından görüntü aldığım zaman biosa giremiyorum açılış ekranı falan gelmiyor direk windows açılışına geçiyor, del'e bastığımda siyah ekran kalıyor, bazen yeşil fare geliyor hareket etmiyor ama herşey siyah yine biosta giremiyorum. Görüntüyü onboard hdmi'dan alırsam ASUS ROG açılış ekranını görebiliyorum ve girebiliyorum biosa. Sen böyle bir sorunla karşılaştın mı? Monitör olarak 26" FHD TV kullanıyorum acaba sorun o mu diye düşünüyorum. BIOS en günceli bu arada.
  • teşekkürler. açıkçası ben daha ekran kartı almadım. i5 3570k kullanıyorum. hd 4000'le idare edecem şimdilik. gtx 660 bir çıksın f/p durumuna göre Allah'ın izniyle hd 7870 veya gtx 660 alacam. dahili ekran kartının driverını güncellersen sorun ortadan kalkabilir. bazı kişiler bios güncelledikten sonra driverları güncellemediği için görüntü gelmediğini söylemişti başka anakartlarda. açıkçası pek bilgim yok. sende hangi bios sürümü kurulu 0813 mü. bende en eski bios sürümü kurulu ben de güncellemeyi düşünüyoruma ama korkuyorum sorun çıkar diye. yabancı forumda biri sorun yaşamıştı 0813'te anakart kendini kilitlemişti. biri de ona "if it's not broke, don't fix it". demişti açıkçası ben de korkuyorum şimdi anakart sorunsuz çalışırken başıma iş açmıyım diye.

edit: dayanamadım biosu update ettim. çünkü bendeki bios 0402 idi. asusun sitesindeki ilk yayınlanan biostan bile eski olan sürüm. sanırım anakart ilk üretiltikten sonra yüklenen bios. 2 dk'lık korkulu bekleyeşin ardından çok şükür sorunsuz şekilde yeni bios yüklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 26 Mayıs 2012; 19:34:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.