Şimdi Ara

MAXIMUS INFRARED ISITICI HAKKINDA(ÇİFT REZİSDANSLI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MAXIMUS AR 2002.bu model nasıldır.ısıtma gücü iyimi?çift rezisdansı mevcut.900,2000,29000 w çalışma imkanı sağlıyor.bana kaliteli ve üstün özellikli bir ısıtıcı gibi geldi.kullananlardan yorum bekliyorum.

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=3422&IID=94477

link örnek amaçlıdır.
    satıcı fiyatı ayak dahil 150 olur dedi.

• Yakın zamanda bende baska bir model aldım. Arastırmalarımda aralarında cok ta buyuk fark olmadıgını gordum. Bu farklar kasaların kalitesi, aynanın kalitesi, termostat kalitesi gibi seyler. Calısma mantıgı aynı, performans hemen hemen aynı hepsinde. Burda en onemlisi kullanılan infraredlerin flament tellerinin ömrü acısından farklar var. Ortalama 5-6000 saat ten baslar kalitesine gore 12.000 saate kadar cıkar. Surekli kullanılacaksa bu flament omrunun uzun olmasına dikkat edilmeli.
    Kısa sureli kullanımlarda cok pratik ve etkin sonuc veriyor. Ama uzun kullanımlarda elektrik sarfiyatları faturayı sisirecektir. Elektrik sarfiyatlarıda aynı zaten. Yani markadan markaya degisen, x marka cok y marka az yakıyor gibi bir sey sozkonusu degil. x marka 2000 watt, y marka 2000 watt sa aynı yakarlar bu degismez. Mesela bahsettiginiz cihaz 2900 watt yani 2.9 kW saatte elektrik harcar. Buda bu cihazın hic kapanmadan 1 saatte 464 kurus, 8 saat calısırsa gunde yaklasık 4 ytl elektrik ucreti demektir. Aylıga vurursak 120 ytl. Ayrıca cihazları inceleyip bakınca karmajların cok yuksek oldugu goruluyor. Alırken servis agınada dikkat edilmeli bence.

• arkadaşın da dediği gibi önemli olan rezistans telleri. bu tellerin hepsi çinden geliyor, kıvrılıp quartz camın içine yerleştiriliyor. zaten asıl maliyet burada... ufoların reklam dışında diğer markalardan pek farkı yok. ama bazı yerlerde plsatik kalitesi çok kötü olan ısıtıcılar da mevcut.
  • bu sitede genel olarak ufo vs yani infraredlerin değerlendirildiği bir bölüm vardı. daha önce denk gelmiştim şimdi bulamadım o yüzden buraya yazayım.bu konuda uzman değilim sadece tecrübelerimi yazıcam.
    infrared ısıtıcıların tek avantajı karşına koyup vücudunun yarısından üstüne vurdurabiliyorsun. normal elektrik sobalarını ise vücudunun yarısından altına vurduruyorsun.
    dezavantajları ya da avantaj gibi sunulduğu halde hiç de avantaj olmayan yönleri
    1-10saniyede ısıtmaya başlar
    -elektrik sobaları kaç saniyede ısıtmaya başlıyor
    2-ekonomiktir
    -nasıl ekonomik?? ben elektrik sobamı ara ara tek çubuk kullanıyordum ve evde nerdeyse başka elektrik harcayan hiç bir alet yok.buzdolabı yok vs. bana ayda 30L elek.faturası geliyor. elektrik sobasının arkasında toplam güç 2400W.yazıyor yani ben hep tek çubuk kullanınca bu 800W demek.
    şimdi infraredler 2000,2500W, 3000W olarak mevcut. çarpın işte. 800Wlık elektrik sobasını ara ara yakınca 30L.gelirse 3000W'lık infraredi ara ara yakınca en az 90 gelecek demektir.o da ara ara. bir de gazeteye ilan veriyorlar günde 1 L'ya ınının . altına da küçük küçük yazmışlar, termostatlı çalıştırıp günde 5 saat geçmemek şartıyla. e o zaman hiç yakma günde 0 ytl'ye ısının yaz.
    3-sağlığa zararı yoktur vs vs
    ben çok sağlıklı yaşarım. tabi olmayan hiç birşey kullanmam.baş ağrısı dahiç hiç bir ağrı bilmem çok şükür.
    bunu aldım bir kaç gece kullandım. boğazlar şişti.birkaç gece daha kullandım.gündüzleri çirkin, rahatsız edici baş ağrıları yaşamaya başladım.
    4-güneş gibi ısıtır???
    evet güneş gidince ev nasıl buz gibiyse bunu kapatır kapatmaz oda da buz gibi. ama odanızı ısıtmak için illa 200-300milyona infrared almaya gerek yok ki. normal 20-30L'lık elektrik sobanızı 3çubuk ful çalıştırırsanız aynı ısıyı elde edersiniz.
    elektrik sobalarındaki 3çubuğu birleştirip tek bir kalın çubuk haline getirmişler.
    maximus'ta uyku modu dedikleri, arkada küçük bir çubuk daha var, aynı elektrik sobalarındaki çubuklardan, onu yaktınız mı sıcaklık namına hiç bir şey kalmıyor. boşuna 900W yakmaya gerek yok. ya kapatın ya 2900W ta çalıştırın.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. bana göre tam bir kandırmaca, göz boyamaca ve reklam. elektrik sobalarından hiç bir farkı yok.

• siz sağlık diyorsunuz sağlıksız elk.sobaları kullanıyorsunuz nasıl olcek elkt. sobaları havayı kurutur buda aynı oda içerisin de bir müttet yakıldığın da sağlıksız bir ortam meydana gelir bence birazdaha bilgi toplayıp tecrübe edip fikirlerini paylaş ve o soba tek ısıtıcı ile soğuk havalaeda sadece kendisini ısıtır sizi değil
  • yaw bu ufo'lar uzaydan gelmiyomuydu? yoksa bu havuç kafa uzaylımıydı?
  • ehiehiehi evet havuç kafa uzaylı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • airfel kime yazdığını anlamadım
    ben izlenimlerimi yazdım
    sağlıklı sağlıksız falan ben demiyorum. bunu satanlar üretenler pazarlayanlar sağlıklı diyor yok elektrik sobaları gibi havayı kurutmazmış vs.
    elektrik sobalarından hiç farkı yok bence.
  • kendinizi hiç yormayın ben aldım ve kullanıyorum.
    2000 w lık çubuk ısıtma hususunda yeterli.
    900 luk çubuk 2000 lik gibi uzağa etki etmiyor fakat yakın durup cihazıda aşağı doğru eğersek bacaklara ısı veriyor.aşırı soğuk değilse veya ortam yeterince ısınınca 900 luk çubuğa geçebilirsiniz.daha ekonomik fatura gelir.ben 1 ay bu şekil kullandım(iş yeri)44 ytl fatura geldi.toplam 225 kw.aydınlatma dahil...
  • ben de ufonun reklam yönüyle pahalı olduğunu düşünüyorum
    yarın 2000 w lık bir kumtel almaya karar verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.